CITARASA RINDUAN

Sunday, July 17, 2011

Ingat senang ker.. Berniaga?


Assalamualaikum..
Selamat berhujung minggu..
Rasa malasnya nak berniaga… tapi, bila mengenangkan ku berniaga makanan/minuman… harus aku kena bersemangat untuk diri sendiri, pekerjaku dan pelangganku…..
Orang kata, kalau berniaga sendiri senang…..boleh ikut suka nak berniaga atau tidak…. Tapi, kalau asyik ikut rentak sendiri… hasilnya, sendiri tanggung kan??
************
Oh yer, apa aktiviti kalian hari ini? Ada undangan perkahwinan ker? Yasinan ker? Atau kenduri doa selamat?
Aku ada jemputan Yasinan, jiran sebelah rumah pulak tu…….. agak2 lepas siapkan masakkan menu tengahari aku kena luahkan masa untuk rewang….. hidup bermasyarakat, kena pandai uruskan diri..
Ucapan selamat berpuasa kepada sahabat yang berpuasa sunat nisfu Syaaban pada hari ini…

PS: tak sampai setengah bulan, hampir ramadhan……. Sekejapnya masa berlalu…

16 ulasan:

IMANSHAH said...

jgn malas2 ayu..selamat berniaga

Citarasa Rinduan said...

cikgu iman--
terima kasih............ terus bersemangat saya nak berniaga hari ini...

PS: kena belanjer cikgu kalau ke citarasa rinduan ni.

Kalamhati said...

btol tu ayu..kena rajin kan..

selamat berniaga ayu..semoga diberikan kesihatan yg baik..=)

missbby said...

selamat berniaga ayu...

sarah-najwan said...

sbenarnya..seme pekerjaan tu susah..atas kitalah utk memudahkannya..hal ini berkaitan semangat jugak..

so ayu..kuatkan smgt..berniaga ada dugaan jugak..ayu boleh!!

hari ni akak dok rumah ajo..hehe

alinac lover said...

btol kak~ kena kuat semangat~

AMMAR YASIR said...

Mmg susah berniaga ni. Selamat berpuasa tidak lama lagi

azila said...

betoilAyu..kalo berniaga sendiri ni..perlu ader semangat yg tinggi dan momentum semangat kena sentiasa stable..kalo mcm zla jenis momentum xstabil ni atau hangat2 tahi ayam ni, sure bisnes mudah lingkup.heheh..
err..ibu ayu dtg kelantan?dia stay mana??naper xcakap awal..heheh

maszmadi said...

rajin rajin rajin..... ayu rajin

hehe apa punye komen da nie..

tun_telani said...

kak ayu.. chaiyok2!!! ^^

tun xde aktiviti.. pegawai2 kt sini ramai gi kursus, rasanye, kat blog tun ni, tinggal 2 umah je yg ada penghuni.. huhu... arini pon husban tun blk semenanjung 5hari ada hal.. uwaaa~~~ kene tinggal =(

LinRosly said...
This comment has been removed by the author.
nyanyisunyi said...

assalam ayu syg..
gitulah bila keje sendirikan....tak boleh malas...samalah mcm kak ida, kalau malas buat ot...tk dptlah gaji lebih...dan hati dh mcm malas nk amik tempahan almond london..tp bila pikir pulangannya kak ida buang rasa malas yg dihasut syaitan tu....go go go ayu..go go go ida...

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

selamat berpuasa....ramadhan pun bkl menjelma.

kak ayu semangat sikit kak...

ieda said...

memang banyak cabaran berniaga nie ayu .. ieda dah alami dan sedang alami .. business hubby turun dan naik .. kena terus support dia gar dia x mengalah ..:)

ramadhan dah x lama kan :)

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Kena baca doa hilang malas tu!! :D Akak pun kdg mcm ada rasa malas2 nk masak, bila dtg angin malas, masak pun semua hiris2 - sbb malas nk menumbuk, malas nak basuh blender..dasyat kan? ;D. Kena makan balik jamu la agaknya Ayu kan.. biar selalu bertenaga, gagah perkasa.

cik pulau said...

hari ni cuma kemas umah je..

sy tau susah berniaga ni kak..^^,