CITARASA RINDUAN

Saturday, July 9, 2011

Sabtu lagilah sibuk..........

Assalamualaikum…

Kameraku masih belum okey. Sebenarnya.. hanya kehabisan bateri.. ku tak sempat nak caj… hahahha.. dan 2 hari ko…..nampak sangat ku tak sempat nak cari caj kamera kompak ku….

DSLR?. Malas nak ku angkut kehulu kehilir.. duduk diam2 di rumah….

Nak tayang gambar memu masakkan hari nie pun tak dapat….

***************
Sebenarnya nak ikutkan perasaan ku terhadap dunia blog amatlah seronok sekali bertukar-tukar pengalaman, cerita mahupun berkongi ilmiah duniawi mahupun akhirat..

Namun, kebelakangan ini… keterbatasan kehidupanku amatlah sibuk sekali..

Lagilah ditambah dengan jadualku hari ini:-
1.       Masalah seorang pekerja yang cuti mendadak.. aduh!! Ku benar-benar tak cukup tangan… hujung minggu pulak tu… kusut!

2.       Ada 2 majlis kenduri dari jiran terdekat.. wajib hadir.. entah dapat atau tak!


3.       Majlis kesyukuran dan doa selamat untuk family MIL petang nanti… nie tak adalah memberatkan keadaanku.. sebab MIL dan Umai dah pergi gotong royong dahulu…mungkin aku akan hadir semasa bacaan yasin/tahlil atau tak sempat mungkin hanya dapat makan jer.. huhuhuhu… ku melampau!

PS: alhamdullilah, masalah selama berhari-hari nan lepas dah berjalan dengan lancar.. syukur padamu ya Tuhan….terima kasih kawan-kawan yang selama ini mendoakan kesejahteraanku

14 ulasan:

Kalamhati said...

huhu sama dgn diriku..suka blogging tp keterbatasan masa tu tak mengizinkan utk berlama2 dpn laptop..

semoga semua urusan ayu running smoothly..=)

ummi anum said...

salam..
datang baca n3..

tun_telani said...

wiken pun bz ye kak ayu.. tun arini gotong-royong kemas umah =)

sarah-najwan said...

xpe ayu..janji kita free..kita jalan2 ke rumah kwn..hehee

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

busy2 pun jgn lupa jg kesihatan ye sis..adikakak ni sht2 je.busy pun akak sempat call saya tny khabar mlm2..huhu.terharu sis.sgt2 terharu.

Nur Hawa Mohd Zin said...

awe hari ni jaga akak ipar..heheh...tak sibuk biasa jerk..lepak kat rumah jerk

~~zAnAfAhMi~~ said...

kesibukan ku melebihi diri mu...haha....kat dapur tu menanti air tangan ku untuk ditangani tp ku biarkan dulu, ku nak jengah kwn2 ku dulu....hehe....

Izan Ishak said...

weekend yg bz ye ayu... moga Allah permudahkan segala urusanmu~

Mas said...

ayu...moga hari ni berlalu seperti yang dirancangkan...

NadiRah said...

bznya akak~

ibuintan said...

bznya Ayu... rehat jangan lupa

ada jugak kenduri hari ni tapi rasa malas nak pergi sebab tadi sekolah

Aliza Zeke said...

bz sungguh ea kak..

Ms.Az said...

smoga akk diberi kelapangan waktu.. amin. :)

nanti update la gambar makanan.. hehe

jeBateja said...

wahhh...bz bangat erk kak....semoga rezeki akak akan terus bertambah......ahakz...