CITARASA RINDUAN

Thursday, July 28, 2011

Kus semangat!!

Ku lihat jam baru 12.25 Tengahari, tapi dah kosong…
Selalu ruang buaian ada kanak-kanak,
Selalu ruang menunggu ada ibubapa tunggu anak-anak
Tapi hari ini lengang…
Ya, Allah mana mereka semua?
Mana anakku Umai..
(aku dah puas pusing ke bahagian dalam,. Tetap tak ada sesiapa..)
Dalam hati aku, aku perlu balik rumah..mana tahu, Umai dah pulang…
Takutnya,jika berlaku apa2 pada kesayanganku…

Setibanya dirumah.. anakku menjerit riang…
Ibu, teacher hari ini bagi balik awal!!!
Ku semangat!!! Ada pun anakku…
(ku Peluk….ku cium anakku, tanpa aku berkata apa-apa)


PS: manalah Ibu tak cemas, anakku… rupanya jiran sebelah dah ambil kamu dari sekolah.., kamu pulang awal rupanya.... 

38 ulasan:

Mommy Fara said...

Klu saya pun, pipi kena toreh, tak kua darahlah jwbnye!

Citarasa Rinduan said...

mommy fara--
sangat2....... berderau darah ayu......

Cheq Sue said...

kena beli tepon satu kat umai..nanti senang dia bagitahu ayu...
"mama umai dah balik rumah ni...jangan risau yer...)

Ilhamny.com said...

eiii, kalau lnda pun dah seriauuuuu dah..

cikgu isza said...

bukan kata sakit jantung.. tak berdegup jantung dibuatnya..
syukur umai ada kat rumah..

gadisBunga said...

kalau saya pun boleh naik gelabah!

Mama Janet said...

nasib tak kena pial telinga siUmai tu sebab buat Ayu susah hati.Apa2 pun syukur..........selamat

maszmadi said...

hui........ berderau darah kalau terjadi apa2 kan.....

mama maman said...

mmg gerun arr... alhamdulillah selamat.

Citarasa Rinduan said...

cheq sue--
aduh...
kalau umai ada telefon, sure pecah rekod, budak berusia belum 4 tahun bawa hp ke sekolah... hehehe


linda--
rupanya, cikgu dia minta pelajar balik awal.. kalau dia call awal2 idaklah kita bimbang kan?


cikgu isza--
alhamdullilah...
mmg saya risau, takut...
pertama kali dalam sejarah


GB--
ya dik, kalau kamu dh ada anak, sure kamu penyayang..

mama jenet--
Syukur sangat2 mama... Ibu mana tak risau kan?
selalu dan hari2 ayulah yang ambil dr sekolah

mas--
mujur ayu tak ada sakit jantung kalau idak.. pitam depan sekolah.. hehhehe

Citarasa Rinduan said...

mama yana--
sangat2..................
sampai skrang ayu belum cool

jeBateja said...

anak den dulu tertinggal bas masa balik sekolah....rasa nak pitam....

senyumSOYA said...

alhamdulillah..nasib baik okay..^^!

hepi plak umai dapat balik awal ya..

wahida said...

adeh la...yg teacher tu pun, kalau bg balik awal, inform parent la..

jiran pun satu hal, tak reti kol ke?

aku lak yg berderau darah ni...

Citarasa Rinduan said...

jebat--
habis tu, jumpa kat mana? still kat sekolah ker?
aduh.. risaunya

senyumsoya--
amin..............
mmg dia suka, tapi kak ayu pulak y risau

Citarasa Rinduan said...

wahida--
kita serupa...
hehehheeh

aku pun rasa mcm nak marah jer cikgu..
hehehe..
sabor..

bujal X said...

patut cikgu kena kol akak~~hoih~

kakcik said...

Memang boleh terbang semangat!

cik cek said...

Jet rosak lak dah..dtg naik beca..tayar pancit2 lak...aduhai...semput2 sampai gak...kus semangat...lama tak dengo pekataan ni...berderau Ayu...alhamdulillah Umai balik awal ghupanya...memang kus semangat bila jadi ibu...tak nampak kelibat anak2 kita...

p/s...anak2 buah hati pengarang jantung ayah ibu...:)

diana said...

kalau saya menagis dah...
hehahahah..
siapa tak sayang nak..kan??

Yasminhamid said...

syukur tak ada apa2.. apsal la cikgu dia tak call ibubapa bagitau awal2...

Citarasa Rinduan said...

bujal--
kan...kan........

kakcik--
gigil saya tau.... mujurlah sekejap jer.. tu pun bawa motor sampai rumah mcm nak pulas laju2 jer.....


cik cek--
hehehehe.
beca tak ganti tayar baru ya..
hehee..
sayang kak cek, sampai juga ke sini...

itulah kak cek, 1 dalam segalanya...
moga2 umai ingatlah jasa saya dan en zalie


diana--
perfect.....
setuju komen kamu...

yasmin--
itulah y terkilan...kan?

logorithm said...

Ibu mana yang tak cemas dalam situasi begini?

Nampaknya ada baiknya budak-budak kecik sekarang diberikan sebijik handphone...

Citarasa Rinduan said...

uncle--
hehehe, pandai ker budak2 usia 3-4 tahun jawab hp uncle?

logorithm said...

Jangan pandang rendah bebudak zaman sekarang, Cik Ayu. Hehe...

Queenie said...

uit! jiran tu tak bg tau ayu ker nak bawak balik anak org? mak aii...kalau akak kering kontang dah darah dalam badan...

kena pesan jugak kat umai jgn ikut org sebarangan dan kena bg tau jugak kat cikgu kalau anak2 kena balik awal at least bg taulah kat parents..kan memasing ada hp?

bukanlah nak cerewet sgt tp kata org tu sebelum terjadi lebih baik berhati2...maklumlah zaman sekarang kan?

mamaNoriz sini.. said...

uikshhh, saya lak neves baca intro tu...
mahu berderau darah tgok anak takde cam biasa kan....huhuuu


btw, salam kenal kak...sya pun org johor... i folo uuuu ;)

Cik Sara said...

Fuhh..ada juga gitu ek kak ayu..
mujur jiran yang bawa balik anak kak ayu tu.. Kalau kena orang tak kenal, tak ke naya..

Tak patut2x... Cikgu sepatutnya habaq awai2x.. sabaq na kak..~

~izan~ said...

alahai kak,cikgu plak tak bgtahu yer..mmg menakotkan..alangkan izan ni dlm rumah pun bila tak dgr suara anak mula la melilau cari..risau apa2 ke kan...

Alhamdulillah takde apa2 yg buruk berlaku kat umai..dah la comel tu...geram tgk!

AZLINA said...

Assalamualaikum Ayu...Kalau akak pun mmg pucat lesi dah rasanya, cikgu sepatutnya inform kat Ayu dh balik dgn jiran..zaman skrg mmg risau je yg bukan2, bc suratkhabo tu mcm2 kes..Apa2 pun, comel sangat Umai dgn tudungnya, pandai posing pulak tu, kalah emak dah.. :)

Yumida said...

comei nyer umai!

ainnoraini said...

mau tak kering darah dibuatnye...same la jugak kalau jd mcm tu mahu jer rase nak pitam...

cik cek said...

Ayu...

Dtg singgah lagi ..kak cek bwk kuih bakar pandan durian...baru je kuar dari oven ni...panas2 lagi...meh2 makan...:)

p/s...doa ibu ayah...doa paling mustajab...Insyaalllah Umai pasti ingat setiap inci jasa pengorbanan ibu dan ayahnya....:)

eelobor said...

maunya tak gelabah beb.... kalau aku pun tak tentu arah di buatnya

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

fuhhhh kalau mak pun kompommmm nebessss.. syukur alhamdullilah selamat...

IMANSHAH said...

jiran napa tak kabo

hani@debumelukut said...

teacher tu punnn, sepatutnya kalau nak lepaskan budak2 tu awal dari biasa kena bagi surat kat mak bapak before hand. Kalau kat sekolah mmg sah PIBG melenting lah kalau cam gini pengurusan nya...cian CR, mesti gelabah habis lah tu..

Kalamhati said...

Fuuhh!akak baca pun cem bedebo je..nape la jiran tu tak bgtau ayu dia dh amik umai