CITARASA RINDUAN

Sunday, May 30, 2010

EN ZALIE ASYIK KE BEN ASHAARI DAN TIFFIN BIRU

Aku pelik betul ngan En Zalie...sekarang nie bila malam... balik dari niaga..mesti dia minta turunkan netbook kebawah...aku pelik lah...mana tak pelik, sebelum nie mana dia nak pegang laptop...asyik di sentuhnya motor kesayangannya ataupun pi panaskan keter yang dah lama dia tak ada kesempatan nak di pandunya..

Dah 2 malam nie...seleranya lain benor..., macam malam nie, aku dok siapakan tempahan paste bandung dari kawan di kl dan melaka...( opss...sorry pada yus, sis aidil dan aniza..lambat post paste bandung..maklumlah seminggu dok uruskan edidi terjah ke umah CMG), tak senang duduk jadinya...apa yang diusyakan kat internet pun aku tak tahu...?..nak kata usya motor...dah dapat, nak kata usya barang-barang motor...dia tak gemor...usya baju..dia selalu beli kat boss p.gudang..(berat hati nie, bila dia pegang laptop...mana tahu dia rembat mesz pulak.., pening kepalaku), selalu memang dia layan mudah.com..

Akhirnya, masa dia ke bilik air, aku terus jengah laptop yang dipegangnya....peeh rupanya dia layan blog ben ashaari....OPSSS...ben tengah tunjukkan secara live pertandinagan MR.KLANG PARADE 2010 rupanya..patutlah tak beranjak dari kerusinya..(baguslah...mana tahu satu ari dia nak cantikkan bodynya macam mr.klang tu....)

Selamat berjaya kepada kawan ben ashaari ..semoga bergelar juara....amin

(pinjam pic nie yer ben..)


Bila aku tengok kat goggle chrome, ada satu lagi blog yang diusyanya....
Time nie aku terus tangkap mesti dia layan blog tiffinbiru (CIK MAT GEBU)....
Yes....betul tekaan ku....bila aku scrool ke bawah...alahai..dia buka air minuman laksamana mengamuk..., time aku belek blog cik mat tu...aku terdengar bilik air terbuka...cepat-cepat aku sambung paking paste bandung semula....alahai..

Korang nak tahu apa katanya? " Yang, dalam minggu nie abang akan pastikan...abang berjaya buat air laksamana mengamuk macam cik mat buat tu......"siap cakap bisik-bisik kat telinga aku lagi...

Apa aku balas....? korang pikirlah sendiri...(sebab dalam hatiku ada bunga-bunga yang sedang berkembang...)

TERIMA KASIH .....DAN 100% CREDIT UNTUK BEN DAN CIK MAT


8 ulasan:

JaJa'Z said...

uik..teruk betuk penangan edisi terjah CMG kat en zalie ek..hehhehe

Lelord said...

ekekekkeke en.zalie ngan keterujaan terhadap ben n cmg...

bravo bro!

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

jaja...
bukan teruk.....

tapi..banyak kebaikan...dia tu cool jer orangnya..tapi suka dengan pembaharuan...

sekurangnya adalah kawan sekarang nie..ayu tumpang happy..

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

sis lelord

lepas nie sis kena tunjukkan kat u hubby betapa mahsyurnya blog ben n cmg..
mana tahu dia pun terpikat sekali..

Mat Gebu said...

salam ayu...
Laxsamana mengamuk tu kan, santan tu boleh ganti dengan susu sejat "Ideal", campur air sikit n air gula....

azila said...

salam ayu...
jom dtg putrajaya lak:)

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

salam CMG

tq yer
ajar tentang minuman nie..
En zalie memang minat minuman yang pelik....

(semalam dia kata...kalau saya balik lambat...saya singgah ke umah CMG, telopong mulut saya....)

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

azila
salam petang isnin

terima kasih....pelawa keluarga ayu
isayallah....satu hari pasti ayu singgah....amin