CITARASA RINDUAN

Friday, May 14, 2010

JUMAAT YANG MENDAMAIKAN

Sekarang nie masih didalam hospital..menunggu giliran..baca surat khabar sampai 2,3 kali, baca novel sampai mata aku berpinar2..sebab novel yang aku baca nie ada masalah dengan font..dah biasa baca novel jenis tulisan font arial, entah apa kes editor cetak dengan gunakan tulisan yang aku tak minat, gaya penulisan novelis nie okey jer..bila ada problem font..terus terang aku katakan aku kecewa banget..sabor jelah aku…

Bosan gak korang ngan akukan…selalu kritik kikikikikikikiki..Tapi, kan…. nak buat macamana kalau aku suka, terus terang aku akan kata aku suka…kalau tak…faham2 jerlah…terpaksalah aku mukadam kat novel nie lambat sikit…tak pun aku baca dulu novel yang lain…sebelum jiwaku kacau..

Doktor ada buat pembedahan di ICU..dah 2 jam setengah kitaorang tunggu,.. En Zalie menunggu sampai mengantuk-ngantuk..dia bosan sebab aku layan suratkhabar dan laptop…abis..takkan kitaorang bantai berbual-bual macam kat pasar malam…nie hospital…so,,senyap2,,,kikikiki………….baik punya alas an ..walhal aku memang susah nak berenggang dengan laptop..

Ops……………….no giliran En zalie dah sampai…jam pun dah menunjukkan pukul 11 pagi…peeh..lama gila kami menunggu..dari 8 suku sampai sekarang..

Sambung sekejap lagi yer..

Alhamdullilah..En zalie, dah dapat ubat-ubat dari doctor harap-harap hubbyku cepat sembuh…kali nie caj untuk ubat tak berapa mahal…bolehlah save sikit untuk beli keperluan yang lain..

Sampai kat rumah, mak baru nak memasak…aku nak tolong..mak tegah..katanya Umai rindu..dari pagi tadi menangis nak ibu dan abah…alahai…anakku seorang….nasib ada oleh-oleh dari aku untuknya….3 jenis aiscream kesukaannya…

Apa yang pasti hari jumaatku..berlalu dengan suasana yang mendamaikan…kerana kami anak beranak mahu jauh dari keriuhan…tamo shopping, tamo karaoke…duk umah sambil bergurau senda

PS: sapa nak pengat ubi….ada sikit lagi?

11 ulasan:

azieazah said...

Semoga hubby segera sembuh...Aminnnnn

Jaga orang sakit, jangan sampai jatuh sakit lak...

azieazah said...

Semoga hubby segera sembuh...Aminnnnn

Jaga orang sakit, jangan sampai jatuh sakit lak...

Mat Gebu said...

salam jumaat puan siti..
Banyak2 berehat, insya allah nanti semua akan ok....

AiZ said...

^___^ aiz pun tak sihat.. moga sama2 sembuh ..

jane said...

moga husband akak cpt sembuh:)

saya dok sepital pun baca novel...tp bwk laptop gak
ngahahhahahahah

nurse2 yg baik...kakak2 tuh sume bg sy pinjam novel

tau say bosan kot

weeeee~

hospital best!
tmpt berkasih syg

huakakkakka;)

kella said...

kak ayu, damai juga baca entry akak nih.. suka yang last tu.. "dok umah sambil bergurau senda" so sweet... :)

err.. Pengat ada lagi ke kak? :p

lapo plak ghasenye! heheheh

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

azie,
semoga doamu...my hubby cepat sembuh..amin
tq kerana sudi berkawan dengan ayu

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

abang mat

selamat jumaat.....terima kasih atas nasihat..skrg nie tunggu perlawanan badminton...manja2 ngan umai dan hubby...

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

aiz..

patutlah dh lama tak jenguk blog sis..
tak sihat rupanya..sis doakan kamu cepat sembuh...

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

jane..

sangat2 berpuas hati bila di hospital yang berkualiti...

wow.baik nye nurse kat situ...

ayu doakan jane cepat sembuh..amin

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

kella..

tq sayang kerana ambil berat dengan entry sis..

sis rasalah...kella nie patt dapat award eklusif.....nantikan yer