CITARASA RINDUAN

Saturday, May 1, 2010

DOAKAN KAMI SELAMAT

Assalamualaikum....selamat pagi kawan2.........., ewah2x............ excidetnya aku,5.00 pagi aku dak tersenyum kat depan laptop...korang teka ler aku buat apa awal2 nie...........? malas lah nak tunggu lama2 jawapan dari korang, mai aku kongsi...aku nak masak nasi goreng kampung (resepi yang cincai jer,mai belasah jer, sebab aku tak plan nak masak)......

Sebenarnya aku ke dapur tanpa pengetahuan En Zalie, mulanya aku bangun bila Umai kejutkan buat susu dia, tapi..bila dah sedor tu...mana ler boleh tidur lagi....... nak harap mimpi?... dah tak muncul lagi....agak2 nyer my mimpi dah takut nak keluar mana tak nyer risau disergah dengan si budak besi....sapa budak besi tu?...sapa lagi kalau bukan si Ben Ashaari.

Aku online sambil menunggu sotong mentah lembut, aku rendam dalam air...sotong tu sebenarnya lebihan buat umpan En Zalie memancing kat air Terjun Selai-Rompin nanti... nasi goreng nie, gamaknya tak ada sayurlah................tak apalah, aku hias dengan timun jer, sebab ada simpanan timun dari kampung...

Karang, jam 7.45 pagi geng2 XPDC dah berkumpul kat dataran Niaga F. Sungai Sayong...sapa2 yang teringin nak amik gambor ngan kami..mai ler turun bawa kamera korang, yang tak ada kamera tu.belasah pakai hp jer lah...kikikikiki, macam model pula kitaorang nie...(perasan sudah !!!!)

Untuk member2 blogger, dan yang selalu jengah blog aku nie.. korang doakan peserta XPDC SELAI- TAMAN NEGARA berjaya dengan misi yang kami hajati..nie pogram lebih kepada kekeluargaan, ramai peserta yang membawa anak-anak, doakan kami selamat pergi dan balik. sesungguhnya doa kalian lah........yang kami minta...dan doakan lah kami berjaya......

PS: 2 hari aku cuti berblog, mesti rindu nak baca blog korang, area Selai tak ada line telefon mahupun internet..., tunggu aku upload gambor yer.

6 ulasan:

eqbalzack said...

salam ayu...
jangan lupa singgah ke blog abg eq...
sesuatu yang eksklusif menanti anda di sana...

nabilah_2908 said...

ok..akn sy nantikn...tak care ya... ;)

Eija ZaQuaN said...

wah syoknyer....slmt beraktvii....insyaallah...slmt semuanya...:D

MR Bang Miji said...

sedapnye nasi goreng sotong

Mamamya said...

akak doakan ayu selamat pergi n pulang dengan ceria.....blk nnti ada kerja umah m'nunggu kat blog akak yer....

ct fad said...

best nyer dapat g XPDC tu..teringin jugak nk join sekali..dah lame x brxpdc camtu...
semoge selamat sampai dan pulang..