CITARASA RINDUAN

Saturday, May 29, 2010

GARA-GARA CMG

Ada sesuatu yang bagiku menarik sekali...menguntungkan aku....membuatkan aku terharu....walaupun ianya simple...namun berkat ketabahannya membuatkan aku tak sabar-sabar nak syer ngan korang...

Aku rasa semuanya kerana mu CMG...adusss.....

Walaupun ianya tak seberapa namun ianya mengubah tahap kerajinan si dia.....oh..............TERIMA KASIH yang tak terucap untuk CMG

Apakah dia????

>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
tara...................
mee udang khas untukku...


Jom...tengok sapa yang sudi nak memasak dan menghidangkan kepada ku

Ibuku?-tidak
Ayahku?-tidak

tentu sekali kalau bukan orang yang diatas,...betul tekaan korang....

En Zalie...lah orangnya...
(aku memang dah tak leh nak ucap apa-apa....kerana saat ini...aku memang dah tak berdaya..mimpi?..bukan..ianya reality...)

Nak tahu bila En zalie hidangkan kepadaku?...habis solat maghrib aku terhidu bau makanan...(selalu memang aku tak memasak malam...kerana aku diet, tu yang terpikir siapa yang memasak time nie....)..turun ke dapur...ku lihat my hubby dok tersenyum...sambil minta pandangan kepadaku...

"Sayang... saya masak nie, khas untuk awak....boleh kalah Cik Mat Gebu ker?"

apa jawapan aku?.......korang teka lah sendiri.........



PS:(aduh...aku dah gelak sorang-sorang.....kuat betul penangan CMG kat En Zalie)



16 ulasan:

Lelord said...

heheheeh dasat arrr en.zalie gebu nih

~Ann~ said...

hahaaaahaaaa... bagusnyer cik zalie.. len kali masak ag.. haha

JaJa'Z said...

aduhhhh..dah la lapar ni..nanti ada plak keluar lagi entri 'gara2 blog citarasarinduan' hehheheh

lana leopard said...

wah bagus nya... kelasss gitu... Cik Abg sis ni bab2 masak mmg surrender tp buat air mmg 1st class. Neway... moga Ayu bahagia selalu di samping keluarga tersayang...

cikgu isza said...

sedap tak sedap tentu belakangkan kira kan ayu.. keikhlasannya yang menjadi penyedap masakan tuuu.. :)

azieazah said...

Jangan2 tiap malam dia berulang ke rumah CMG tu kutip resepi takkkk...? hehehehe

kasih suci said...

bertuahnye kak Ayu...dapat suami yang baik hati...

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

lelord..

en.zalie nie...kalau ada member yang leh masuk ngan mood dia..dia memang suka..
kalau orang tu tak leh join cara dia...dia buat tak tahu jer..(sebab hubby ayu terlebih pemalu..)

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

ann

hari nie dia masak mee bandung dari ciptaannya sendiri..
sure lepas nie ayu bertambah berat badan...kikiki

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

jaja

kikikikik...jangan....
jangan...
jangan tak buat...

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

sis aidil..
terima kasih atas doamu itu
semoga akan datang ayu ke kl dapat minum air hasil dari tangan hubby sis..
doakan ayu sampai yer

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

cikgu isza

sebenarnyakan...kalau dia masak ayu kena pura2 kata sedap..
hahahahah
(nakal tak wife en zalie?)

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

azieazah.

memang sis,.sekarang dia dah jadi peminta no 1 blog CMG

(terpaksa berkongsi laptop lah pulak...)

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

kasih suci

alhamdullilah
semoga panjang jodoh kami..amin

AYU said...

hai betuah nye ayu...cik abg masakkan utk dia..

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

ayu

kikikiki...amin, sejak terjah ke umah CMG dia dah tahu masak n bergurau...