CITARASA RINDUAN

Wednesday, May 12, 2010

MENGUBATI PENYAKIT MELALUI AL-QURAN


Assalamualaikum...selamat pagi kawan-kawan, suasana pagi nie..amatlah menceriakan ayu..jam pun baru pukul 6.15 pagi...badan ayu rasa segar bugar...maklumlah dah dapat rehat panjang..kaki pun dah pulih ke 90%....alhamdulillah..berkat berurut dan berdoa kepadaNya..jua, doa kawan-kawan..ayu rasa sihat semula.....

Pagi nie, ayu nak syer apa yang ayu perolehi....ayu ada search satu lama web yang berkaitan dengan perubatan melalui Al-Quran...alhamdullilah...tak sia-sia bila kita dapat sesuatu yang bermanfaat....baiknya..kita berkongsi bersama-sama...

Ayu ambil sepotong dari tulisan sahabat kita....antaranya :-

Oleh karena itu Al-Quran merupakan sarana pengobatan yang terbaik dan termudah untuk mengembalikan keseimbangan sel yang rusak, karena Allah Maha Kuasa yang menciptakan sel dan Dia pula yang menitipkan di dalamnya akan program yang detail ini, sebagaimana Dia juga tahu yang terbaiknya, dan ketika Allah menyatakan bahwa al-Quran adalah sarana penyembuhan

وَنُنَزِّلُ مِنَ الْقُرْآَنِ مَا هُوَ شِفَاءٌ وَرَحْمَةٌ لِلْمُؤْمِنِينَ وَلَا يَزِيدُ الظَّالِمِينَ إِلَّا خَسَارًا

“Dan Kami turunkan dari Al Quran suatu yang menjadi penawar dan rahmat bagi orang-orang yang beriman dan Al Quran itu tidaklah menambah kepada orang-orang yang zalim selain kerugian”. (Al-Isra: 82).




Untuk maklumat lanjut sila KLIK SINI






4 ulasan:

Nur Hawa Mohd Zin said...

tq kak utk infi pg ni..

kasih suci said...

haah..setuju..Al-Quran adalah sebaik2 penawar..

kella said...

ilmu yang sangat berguna dan bermakna! terima kasih..
Alhamdulillah.. 90% sembuh ya! syukur... :D

AiZ said...

betul tu... tapi kena ikhlas juga.. ^___^




Ade sesuatu untuk awak disini
>> Cara cute tunjukkan mood anda pada pengunjung blog