CITARASA RINDUAN

Wednesday, May 5, 2010

HOSPITAL

Pagi nie, keadaan abah masih stabil..syukur sebab abah kata dia tak ada apa2..hanya kurang tidur...kesian sangat, aku tahu dia tak selesa tidur di hospital...dah 4 kali aku call tanya perkembangannya sambil memasak lauk pauk, risau bila berjauhan,,doktor pesan abah kena berpantang...

Suhu badan Umai dah kurang panas..rasanya lega bila dia dah ceria kembali.., cuma terlepek kat atas katil..maklumlah makan ubat demam dan antibiotik.....dah 2 minggu aku cutikan persekolahan umai...rindu agaknya dia kat kawan2..

Aku, dah bersiap2 nak ke hospital..kali nie aku drive ditemani mak,,sebab semalam mak belum lagi dapat ziarah abah...harap2 jalanraya tak jem...bolehlah aku dapat tumpukan pada pemanduan..Umai pun aku bawa sekali, ikutkan Umai tak boleh masuk ke dalam kawasan wad..tapi, aku rasa abah yang kena keluar ke kawasan pelawat...bolehlah abah hilangkan rindu kat Umai...abah pun satu..tak boleh renggang dengan Umai, maklumlah cucunya sorang...

Tapi, bila difikirkan bila abah kena tahan kat wad hospital kerajaan, dah sah2 abah kena tahan paling lama 5 hari...berbeza kat hospital swasta..1, atau 2 hari terus dapat pulang.lagipun mesti doktor nak check abah betul2..dari segi jantung, buah pinggang,.....

Korang yang ada ucapkan selamat kat abah,.terima kasih yang tak terhingga,,berkat doa kalian, harap2..abah cepat2 pulang..bila dia tak ada dalam rumah...hilang seri kat kami..mood sedih selalu datang...harap2..semuanya berubah,,,yang baik2 sahaja aku doakan untuk abah....

15 ulasan:

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

semoga abah cepat sembuh...

Yatie said...

Salam Ayu, akak doakan mudah2an abah Ayu cepat sembuh dan pulih seperti biasa...begitu juga dngn anak Ayu...semoga Ayu dan keluarga tabah dlm menghadapi dugaan ini..

Ain said...

moga abah ayu cepat sembuh dan dapat keluar hospital secepat mungkin....

honey amour said...

semoga cepat sembuh...

eqbalzack said...

semoga selamat semuanya...

dieya said...

didoakan semoga abah ayu cepat sembuh, inshaAllah.
take care dear!

kella said...

Kak Ayu, sabar ya@
mudah-mudahan abah kak ayu cepat sembuh... boleh balik rumah segera!
dan umai pun juga segera sembuh..
ini ujian yg di beri Allah kerana Dia tahu kak ayu mampu hadapinya..
:) senyum sokmo..

kella said...

kak ayu lupa, nanti amik la award kat rumah kita ya! sudi2 kan..

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

yanie...
terima kasih atas doa kella..

semoga abah cepat pulih, dan pulang ke rumah

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

yatie..

terima kasih atas doa yatie,.

harap2 macam tu...sebak sangat2...bila orang yang biasa dengan kita..tiba2 jatuh sakit...

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

sis ain

terima kasih atas doa sis, semoga berkat doa dr sis..abah cepat pulang

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

sis honey

semoga abah ayu cepat sihat..dan pulang

terima kasih yer

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

abang eq..
terima kasih atas doa, semoga cepatlah sembuh ayah mertua ayu tu,...mood ayu tak keruan....risau sangat2

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

dieya,.

terima kasih atas ucapan..semoga abah kita sihat.....amin

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

kella...

sis suka sangat2 kella selalu ada waktu sis dalam kesusahan...

semoga doa dari kella..ayah mertua sis cepat sembuh dan pulang kerumah..

sayang kella