CITARASA RINDUAN

Friday, May 21, 2010

SELAMAT PULANG...

(PINGGAN MANGKUK ANTIK IBU...KHAS UNTUK TATAPAN PENGGEMAR ANTIK...)

Assalamualikum...
Selamat akhirnya sampai ke rumah...sekejap kan aku bercuti?...macam nie lah aku..adat peniaga...kalau kemana-mana kena sekejap-sekejap jer...

Nanti aku akan ceritakan kisah dikampung...best tau...macam-macam khazanah ibu aku tayang kat korang...

Oh yer..sekarang nie musim buah-buahan sedang berputik...nanti aku uploadkan gambar-gambar...jangan korang muntah ijau sudahlah yer...

Aku nak jogging nie...malam karang aku tunaikan janji...korang sure nak tahu kan?...(perasan sorang-sorang..)

12 ulasan:

dieya said...
This comment has been removed by the author.
kella said...

nak, nak nak!
akak... rindu masakan mama pula bila tengok gambar2 tu...
tahu tak pinnggan yg bunga merah tu kita ada juga.. kita cilok nenek punya! hahaha.. bukan cilok.. mintak.. dia kasi 4 keping je? huhhuuu.. mmg gemar pinggan lama ni.. nanti nak balik kg mintak lagi! huhuhu

dieya said...

omigod ayu i'm so sorry! tersalah comment.. banyak sangat popup kat monitor ni sampai nak comment kat tempat lain, tulis kat tempat lain. i dah delete dah. very sorry!

actually yg nak comment kat blog ayu, i nak kata tak sangka ada lagi wujud pinggan kaca macam tu. ingat zaman dulu2 je org guna, rupanya ada lagi ye!

Lelord said...

muahahaha pinggan bunga kankong

Roronoa Zoro said...

pinggan jenis nie dulu aku selalu pecahkan masa kat umah nenek aku.. wuuwuu.. dah xde semua.. ='(

Roronoa Zoro said...

anyway, lauk nmpak sedap.. nyum3.. hehe

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

kella...pinggan merah tu kan..mmg dr arwah moyang ibu kak ayu.....
syokkan.....

kak pun nanti nk mintak 1.....bt simpanan....

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

dieya..

this ok...ayu tak kisah

bab pinggan2 tu kan....sekarang value dok tinggi tau...gara2 CMG

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

lelord..

pandai teka...
kita pun tak tahu nama apa..tu y nk pi umah CMG

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

zoo...

nakalnya cucu nenek nie,..
mai kak ko piat telingga...
harga mahai tau!!!!!!....

bab sedap lauk2 tu........kak tak jadi marah lah..kikikik

Nur Hawa Mohd Zin said...

sedapnye kak...masakan tradisional ni..awe suke..

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

awe..makanan cincai tu...kak masak benda yg sedia ada...kikiki..sambal belacan yg buat mahal...