CITARASA RINDUAN

Saturday, May 29, 2010

EDISI TERJAH KE TERATAK CMG

Assalamualaikum…

Maaf lah yer…lambat ayu dapat online hari nie…alhamdullilah rezeki hari sabtu…tak cukup tangan dibuatnya….pekerja pun bertambah seorang lagi…nampak gayanya bolehlah lepas nie aku bersenang-senang sedikit…..(so…para blogger, sapa-sapa nak buat gathering tu..ajak lah family ayu…Insyallah aku leh follow, itupun kalau ada keizinan dariNYA…amin)

Untuk tidak menghampakan para blogger yang teringin nak lihat edisi terjah yang aku lalui bersama-sama para blogger yang cukup spotting….pada hari semalam iaitu 28 hb mei 2010…dalam jam 3.45 petang….Edisi terjah ke rumah CMG aka Cik Mat Gebu…telah berjaya berlangsung dengan baiknya….

Jom layan gambar aku pulak….(maklumlah Ben, Ayie dah update dulu….so, aku yang sentiasa tertinggal nie…dapat update blog ala-ala kura-kura gitu…)

Layan jer lah yer gambar dibawah nie…..(niat bukan nak menunjuk kat korang atau nak tambahkan ke `jeles`an korang..tapi untuk dikongsi bersama-sama korang, kenangan yang paling bermakna untuk diriku untuk kesekian kalinya)



Gambar bersama-sama Ben Ashaari dan family ku…(tang mataku tu!!! Buat2 jangan tegur…kalau tak aku piat telinga korang..kikikikik)




Blogger ayie dan ben ashaari...(ayie yang cute, kamu dapat bual dengan family CMG sampai tak sempat nak ambil gambar bersama-sama....) semoga satu hari sis terjah umah kamu di pontian pula..


Sebahagian sajian yang CMG hidangkan kepada group kami....Sedap ooo....rasa nak lagi...nak lagi...kikikiki




Gambar aku dok potong kek yang ku idamkan iaitu kek coklat..siap ada buah s,berry tu…. terima kasih yer CMG….memang ayu dah lama tak makan kek coklat…maklumlah berdiet….maunya ayu malu..kalau tak udah ditapau pulang..kikiki


Ini gambor special untuk peminat tiffin biru…..puas hati dapat ambil pic nie sebagai bukti aku udah merembass... keaslian tiffin biru.....



Khas untuk peminat teko antic……inilah hasil tangkapan maut yang dapat kuperolehi…yang lain-lain (korang kena pergi sendiri) rugi beb tak singgah ke umah CMG..mau-mau bawa camera tu yang betul-betul ori..baru puas ati..(kamera ku…ala-ala syok sendiri…tapi tak apalah..sekurangnya ada gak kenangan aku terjah ke teratak CMG)




CMG banyak simpan barang-barang antic tau....nie antaranya...yang lainya....macam aku udah bilang...(korang kena terjah secara reality....) dan sekali lagi ku ulang-ulang....rugi ooooo tak singgah umah CMG

PS: Perasaan aku masih dalam mood mimpi....nasib EN ZALIE udah sedarkan....ahaksss..itupun gara-gara ku masak asam pedas mahu tertuang cuka.....(nasib sedor ko......) sure pelanggan cirit birit nanti...kikikiki

18 ulasan:

eqbalzack said...

kek CMG sedap betul tuh...rugi tak join ni...hehe

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

abang ee..
kalau teringin nak pi umah CMG ayu leh bantu,,,

mana tau nak belajar masak kek pulak?..kikikik

JaJa'Z said...

kak ayu: betul la bagai dikata..tgk beza kak ayu dengan en ben pun dah dapat agak besarnya mcm mana..hehhe

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

jaja

ben mcm kurus sikitlah...tapi mmg ketinggiannya tak terduga...

hope akan datang kamu join jelajah kami yer

Mat Gebu said...

salam ayu...
waaa..paling mahal tu cawan jubilee intan tu...(Bonda sis_lin prezen kan kat saya tu.. Ben tu tinggi kan, ayu cuma tinggi sikit dari bahu dia..Apa2 pun terima kasih sekali lagi pada semua yang sudi hadir....jika ada umur panjang kita jumpa lagi...

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

salam cik mat

aduh..terharu sangat2 layanan cik mat tau..

tang tinggi tu...memang tak dinafikan...kentotnya ayu..
(sesuai ngan En zalie yang sentiasa gebu)

Lelord said...

uwaaaaa nak kek itu....

kasih suci said...

eeee. jelesnye tak dapat join....

next time kak ayu arrange lagi ek gathering camni...

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

lelord..
ayu ada gak kata kat en zalie...time potong kek tu...ayu kata bagi pihak birthday girl

en zalie kata siapa?..ayu jawab bakal orang qatar...

kikikik..semoga panjang umur sis

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

hai kasih suci..

tq sbb singgah blog sis...
sis bz sungguh hari nie...
insyallah...kalau ada kesempatan sis buat gathering lagi....

azila said...

masa mula2 keenal ben..zla pon rasa dia tinggi yg amat..skang lps dah lama berkenalan ni, rasa cam lebih kurang jer ngan zla..hehehehe

kella said...

ohh.. seronoknya kak ayu! hmmmm..best..best! kak ayu sampaikan ke tak salam kita pada CMG! hehehe.. kak ayu jumpa kek coklat berpino mate ye kak..
hmm panjang umo murah rezeki teringin juga..

azian said...

kak ayu...
bila la dapat makan kek coklat cik mat tu...waaaawaaaaa....nak jugak....

Kniedaz said...

wah seronoknya dia...

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

zla...

hahahah...ayu pun kentot jer tau..
(memang tak sangka)

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

kella

sis dah sampaikan..banyak gak kiriman salam sahabat blogger

insyallah...satu hari pasti kita bersua..amin

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

azian

CMG pelawa...nak pencuci mulut apa?..dengan senang hati..ku pilih...kek coklat.....

terima kasih pada CMG tunaikan permintaanku

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

kniedaz

insyallah..satu hari kita jumpa juga...
doakan yer...