CITARASA RINDUAN

Friday, May 28, 2010

KITA TERJAH TERATAK CIK MAT GEBU

Assalamualikum, salam muhibbah...
(entry nie dalam keadaan sticky mode sehingga beberapa hari..untuk entry terbaru sila scrool kebawah, terima kasih)



(Kenal tak dengan gambar di atas, sure korang kenal....maklumlah...blogger yang pakar bab-bab memasak...)

Untuk entry nie..aku nak ajak kawan-kawan blogger ke teratak umah cik mat gebu kat sedenak, kulaijaya...sebenarnya dah lama aku pendamkan perasaan nak pi ke rumah cik mat gebu yang terro memasak tu.

Tapi kan...nak gak pi ramai-ramai senang sikit nak bual mesra antara geng-geng blogger dengan cik mat gebu tu..

Untuk menyenangkan aku...nak minta geng-geng blogger yang ada masa, join rombongan ayu nie...sekurang-kurangnya..lagi ramai lagi best,,,,so...jom join rombongan ayu ke rumah cik mat gebu kita

hari:jumaat
tarikh:28hb Mei 2010
Masa: petang~ ada perubahan tengahari~

Korang tinggalkan komen jer kat bawah..nanti kita sama-sama serbu sama-sama..sebab Ayu ada beritahu kat Cik Mat Gebu...tapi....belum beritahu tarikh yang ayu rasakan sesuai...

(Paste bandung Citarasa Rinduan yang telah di masak oleh cik mat Gebu, jom tengok entrynya, so KLIK SINI)

29 ulasan:

kasih suci said...

wah.. teringin nak join....tapiii... tak pasti boleh join ke tidak...

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

kasih..jom lah..lebih ramai lebih best...

kella said...

nak pergi jugak kak ayu... tapi cam jauh la pulak nak kesana.. si suami pula out station.. humm...

azian said...

kak ayu...
saya ke perak plak minggu tu...
sedeynya tak dapat ikut...

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

kella...
sorry sayang, kak pi pun sbb jumaat kak off

tak apa,,nanti kalau ada jodoh..sampailah kat umah abang mat

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

azian

alahai.....sedihnya...kalau tak sure awak leh ikut..
x apa bila ke jb awak singgah yer~~~

Siti Indrawati said...

Salam kak ayu..terima kasih jenguk blog ct yg x sehebat blog akak..erm teringinnya nak g rumah cik Mat idola ct dlm masakan ni..kalo bwk famili boleh x?insyaALLAH kalo x ada aral melintang..minggu depan balik rumah mak kat JB..teringin sangat nak jumpa Cik Mat n rakan2 blog yg pakar dalam masakan..

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

siti indrawati...

sama-sama hope tel ayu yer..kita terjah sama

0197914181
078978477

seronoknya dapat pi ramai2...
ayu memang bawa family...

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

slm kak
seronok nie kalau join tp tulah...x boleh nak janji
nak kena tengok time table en hubby dulu...

kak, nak no phone..nie no phone zana : 017-7666418.

Jemput datang kenduri rumah mak zana kat tenggaroh ahad nie kak....

kella said...

kim salam kat dia ya kak ayu! asyik tengok masakan dia aje.. rupanya belum! kata kat dia kita tabik springg toiinggg! (mcm takleh gi kat blog dia komen kat situ kan? hehehe saje nak suh kak ayu jugak sampaikan! hehehe)

Mat Gebu said...

ehem..ehem....

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

zana...hope dapat join yer,

tak sabor nak jumpa blogger pakar memasak...kikik

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

kella...
pesan jer..eik...ada oleh2 oleh tak..
kikikik

nanti sis amik gambor bebanyak..

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

salam cik mat gebu

opss..........tuan umah dah datang...kikiki

Mat Gebu said...

hahahaha..no pic pleaseeee....tuu diaa amaran awal..

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

cik mat...
amaran dipatuhi...no kamera...so yg tak join..confirm sedih..kikikikikik

SyAmSuL AnUaR said...

wah...!!! sdpnya mknan kt atas...lapar pule bla tngk...
Saya Suka Cara Kamu Berfikir

shi3la said...

woohhoo syoknyer korunkk..leh bajor masak ngan diyerrr...

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

shila...
jom join....ayu mmg nak korek rahsia tau..kikiki

Was it a bad Monday? said...

Sedap mee bandung.....


http://ohserius.blogspot.com

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

jauh nak pi kulaijaya...

sedap nyer mee bandung

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

yanie

jom jalan2 jb..sis belanjer mee bandung citarasa rinduan

ct_nurmarlissaa said...

nak gi gak...tapi cam tak blehh gi jeww...huhuhuu..kim salahh.. kat semua kengkawann yg join k

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

ct..

okey...
isyallah..ayu sampaikan..

AYU said...

x dpt gi la ayu...tp nak pesan...ambik gambar ye ngan de..post kat ur blog kay.

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

sis ayu..
CMG dah pesan awal2..no kamera..
tapikan ...ayu nak amik pic mangkuk tingkat dia..
kikik

NJ said...

salam ayu...
kak N nak sgt pegi n jumpa CMG...aduhai dah terbayang ni set koleksi antik mat tu..dgn masakan mat lg..teruja sgt...lg pun x penah jumpa CMG lg ni...
Teruja lebih pada koleksi antik mat la pun...tapi apa kan daya x dpt nak join...esok ada urusan..
kem salam ke mat yer...
jgan marah mat..kem salam plak ek..kirim la kuih ke pe ek..hahaha

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

NJ

okey..ayu tak kisah..nanti ayu sampaikan kat CMG
(bawa kamera pi skodeng mangkuk tingkat dia)
kikikik

tang kuih tu....kikikik, hope ada sikit utk NJ..risau semua ayu dah telan...masuk perut..kikik

Cik Dina said...

nak cantik, mantap,ketat dan sihat dengan berkesan menggunakan PIL SERI PERAWAN. Boleh makan sehari 2-3 biji @ insert hanya 2 jam berkesan !!!
layari - cikdinafarhana.blogspot.com