CITARASA RINDUAN

Tuesday, May 18, 2010

AKU DI JERKAH PAKCIK POSMEN!!!


Salam petang selasa....pagi nie, hujan lebat........sampai kepala aku lencun kena curahan air hujan...nak demam..........tapi, kena gak tahan diri.., banyak lagi kerja nak dibuatkan...dok problem dengan pekerja tak gak sattle,,,,,,,alahai..tolong angkat tangan!!!! ada sapa2 nak kerja ngan aku ker?............gaji murah jer, makan minum aku sponser....kikiki...sure tak ada yang sanggup terima jawatan kosong kat kedai aku...serius nak habaq..memang penat.......

Itulah, kalau tulis entry dalam mood kepenatan...lepak gak...tengahari sampai sekarang cuaca panas...terik sampai muka aku menarik...(sure cepat tua lah).. so...merepek meraban...

Sebenarnya nak kongsi ngan korang tentang..hari selasa yang aku lalui...dok layan customer sampai mata nak pejam...kepala, alahai..sakit macam terlebih urut..,tu yang mood ala-ala kucing kehilangan anak...sekejap ke sini...sekejap kesana....mangsanya En Zalie, nasib ada abang yang penyayang....dia jer yang tahu semua perubahan mood aku..

Jam 3 petang, dengar bunyi motosikal ...........pin.......pin.......pin...peeh...bingit betul....

"Apa, lah customer aku sekarang nie...panggil mai tekan hon jer...ingat aku nie delivery ker?...." bisik hati aku yang dok memberontak... mana lah aku tak sakit hati...dok layan pelanggan yang ada anak 5..kecik-kecik...tu yang lambat...

Ambil keputusan pandang kat arah motosikal tu........eik.............pakcik posmen rupanya......

"Pakcik, apahal?......nak order makanan ker", sabor jerlah time nie aku jerit ala-ala mamak jual roti.....dah tak peduli kat customer...

"Bukan, nak bagi parcel nie!!!..cepat..........banyak hal nak buat nie"........rungut pakcik posmen..yang dah berang sebab aku lambat nak ke arahnya. Peeh.......aku kena jerkah ngan pakcik posmen pulak.....sabor jerlah aku

"Eik, aku ada order barang by pos ker?....menang contest apa lagi eik?...macam tak ada lagi apa-apa yang aku menang..." aku cakap sorang-sorang sambil tandatangan atas parcel tu...pakcik posmen ala-ala superman terus tunggang motor macam nak join litar kat sepang....eik...lupa lagi nak ucap thanks...sebab aku dah tersenyum-senyum pandang parel yang aku pegang........

Nak tengok parcel tu?.......jom lihat gambar dibawah
>
>
>
>
< < < < < < <>

(lihat tu...nama aku kat atas parcel tu..so sapa2 nak Bagi aku surat ker, adiah ker...pos lah yer...kikikik)

Jom...kita lihat apa isi didalam dan siapa yang hantar parcel tu?......
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
tara...tara
mug dari hotel selesa
pasir gudang

(comel gile....aku suka hadiah nie...jujur nak habaq...mug nie adalah pemberian yang paling istimewa kerana aku memang tak ada mug sejak lepas sekolah...dulu-dulu asal kat sekolah mesti member-member bagi hadiah mug untuk kenangan..so, dah 12 tahun yang lepas...inilah kali pertama aku perolehi semula....)

Hadiah dari KAK FAIZAH AYES
hadiah sebab aku menang contest....
aku terlupa sebab aku join contest nie, suka-suka...akhirnya aku berjaya...
TERIMA KASIH KAK AJA....
Ayu hargai pemberian ikhlas dari kak....sungguh mengharukan...ayu keriangan, happy sekali...

(cantikkan,.........tertera nama HOTEL SELESA......)


Macam biasa...ayu posing dengan hadiah yang ayu perolehi..khas untuk kak aja....okeykan..leh jadi model kat Hotel selesa?...kikikik..ler, awat aku lupa nak buka apron tu!!!!...alahai.......


PS....jom kita follow blog Kak Aja yang betul-betul berwibawa....seorang kakak yang sangat-sangat aku hormati..dengan semangatnyer bergelar IBU, Pengurus dan Isteri....tiada erti kalah....tabah melalui liku-liku kehidupan...so.............KLIK SINI

9 ulasan:

Ieda Al-Habsyi said...

besttnyer dapat hadiah. pakcik posmen garang bebeno, hehehe :)

Wanita Mutalib said...

dapat mug bestnyer :)

eija zaquan@sweetmama said...

hehhe...ayu siap posing ngan hadiah smpai lupe buka apron pun ok jerk...

Roronoa Zoro said...

aik? mana dia link? kate klik sini???

Roronoa Zoro said...

hehe.. ade pon.. baru boleh click skg.. :P

kasih suci said...

beshnye Kak Ayu...asyik menang contest je...alhamdulillah, murah rezeki akak...

aJa said...

hahahahha....mekasih ayu...
sebab promosi blog tanpa gaji...

apa pun akak harap ayu happy..maaf sebab lewat pos..dan maaf sebab x dpt reply sms...sibuk sgt...ini pun masih kat opis...harap ayu faham ya...

luv u toooo....

aJa said...

tapi ada pembetulan la ...ayu

akak bukan pengurus....
eksekutif biasa je...cuma pengurus pada diri sendiri je....hikhikhik...

kella said...

shuke la tu... dapat adiah.. hehehe.. bagus kak ayu!