CITARASA RINDUAN

Wednesday, May 19, 2010

APA SALAH BEN ASHAARI?

Assalamualaikumm
Aku baru jer bangun tidur, tadi ngantuk gile..dapat lelap setengah jam..itupun gara-gara Umai minta susu...
Lepas bangun..biasalah merangkak cari laptop...aku memang suka bab-bab blog nie....dah terbiasakan...so....bikin aku happy, dari penat melayan kehidupan seharian...

Aku nie, asal buka blog..sure pi umah Ben Assahari dulu... dah terbiasa kot..dialah semangatku..dialah idolaku...(sibuk-sibuk layan pelanggan...blog pun aku layan....tapi, serius nak kata...aku berblog diluar masa aku layan pelanggan,,tak leh campur..bahaya....)

Sedih lah weeiii....tengok gelagat blogger2 yang anggap depa otai...atau blogger tegar...sampai ati depa,,buat sifuku bergitu....
Apa salah sifuku?......
Apa sifu ku ada sakitkan ati ko ker?
Ada sifuku hentam ko ker?

Aku bukan nak muji Ben Ashaari, tapi sebab dialah aku pandai berblog, sebab dialah aku kenal Mat Gebu, Cikgu Isza, Abang Ee dan blogger-bloger yang dah lama berblog....

Pesanan aku kat blogger yang sangat-sangat cemburu Sifu aku tu...(walaupun ben tak pernah anggap dia Sifu, pedulik apa.....aku yang memang suka gelar dia cikgu blog, ada korang kenalkan blog kat aku?....), korang selidik dulu siapa Ben Ashaari yang sebenar....apa yang dia lakukan terhadap blogger baru macam aku, kak lia, lelord, jajaz, kasih suci dan lain-lain..

Pandang mata korang besor-besor aku bukan pengampu...aku hanya blogger baru......

15 ulasan:

n@m@n said...

biasalah..bila dah glamer..

kalau dah silap orang cepat nampak. dan kalau silap jangan la pulak ego..;)

BEN ASHAARI said...

yakah aku buat silsp? dimana ? pasal gmbr tmpohari kah? tk nmpk dah mintak maaf dan aku kuarkan entri agar semua blogger berhati hati..ke ada org yg tk reti baca ?

eqbalzack said...

sejujurnya, ben juga telah menaikkan bil followers abg eq dulu...
then dia ajar mcmane nak elakkan 'lalat' masuk .....

ada abg eq pesan kat ben, persetankan apa org nak cakap...

'blog kita, suara kita...'

BEN ASHAARI said...

manusia lebih kenangkan keburukan dari kebaikn bro... gitulah adat dunia ..

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

tapi kan abang ee, niat ben tu murni,,,dia minta para blogger bubuh header tu pun supaya senang dia nak pi jelajah blog depa...

bukan, dia suka-suka tayang body,..
benci dengan gelagat blogger yang ego dan cepat cemburu...

nasib lah ben nie cool jer,..kalau ayu sure dah tarik diri...benci..

Nur Hawa Mohd Zin said...
This comment has been removed by the author.
Siti Ruhayu Ab Rahman said...

awe...
ginilah adat dunia....yang pasti..semua pakat hentam...mungkin dah semulajadi sifat manusia nie..

iri hati.....
tak ada istilah bantu membantu..tu yang kecewa dengan blogger melayu..cuba kita sama2 naikkan semangat kita sama kita...
abislah tema 1 malaysia..tak dipergunakan...

Yatie said...

Salam Ayu,
Akak terhutang budi pada Ben, dialah yg buat akak bersemangat utk terus berblog...bermula dngn jelajah blogger perantau, sejak tu akak mula di kenali...lepas tu geledah dapur, sekali lagi Ben pelawa akak...mmng makin ramai follower akak..pastu dia link blog akak lagi..hai tak tahu nak kata apa..terima kasih banyak2...sejak 4 bln berblog follower akak dah cecah 300 lebih...ada follower yg kata dia dari blog Ben dan terus follow akak..terharu sngt kenangkan jasa Ben tu..

Di sini akak nampak, Ben mmng ingin membantu blogger baru dngn ikhlas walaupun dia tak kenal siapa kita pada mulanya...ramai orng boleh ckp boleh buat mcm Ben, tapi berapa ramai...boleh ke dan tahan ke dngn kerja tanpa bayaran spt Ben lakukan.(akak bkn mengampu ya..tapi kenyataan). Kadang2 orng ckp lebih,tapi tak boleh harap dan tak buat apa2..

Jelajah blog 4.0 pula baru, akak tak buat tu...akak pun nak bagi peluang kepada blogger2 baru di jelajah oleh Ben...ramai rasanya yg ingin blognya di jelajah oleh Ben...kini giliran mereka pula...biar mereka rasa seronok dan gembira mcm akak rasa masa mula2 berblog dulu dan di jelajah oleh Ben.

Kasihan melihat nasib Ben, mudah2an dia tabah dan sabar dngn dugaan dan cabaran ini...kat mana2 memang ada orng hasad dengki ni...biarkanlah mereka2 itu..

Bila kita buat kerja dngn ikhlas, InsyaAllah pasti ada ganjaran dari Allah....
Alamak, akak pun dah membebel panjang pulak ni...penangan siapa ni...banyak sebenarnya nak cerita lagi, tapi cukuplah setakat ni je..apa pun akak memang terhutang budi pada Ben...jasamu takkan ku lupa dik..semoga Allah saja yg membalasnya...

kella said...

Ben banyak membantu! totally him !

kasih suci said...

tak kisah la apa yg orang nak kate pasal Ben..yang pasti, kami blogger2 baru ni sgt menghargai niat murni Ben dalam membantu kami berblog...

mulut manusia memang susah kita nak tutup... buat dek je apa yg si "pendengki2" tu nak cakap...yang pastinya, ramai lagi yang sokong dan kenal hati budi sebenar Ben..

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

kak yatie

memang ben byk bantu kia tambah follower.
rasanya yg dengki tu...nak traffic dia naik kot
alahai...dengki dan busuk hatinya...

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

kella..

mmg ben punya idea sangat2 terbaik..belum ada blogger lama yg bantu semasa kita si blogger baru

kalau ada sbb kita kenal lama..tak gitu....(sedih lah...)

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

kasih...

memang tu..kak setuju..

hasad dengki sungguh depa tu..agaknya depa jeles...sbb tak polular mcm ben..

shi3la said...

wahhh bangga Ben ader pengikut setia cam ko...Tunjuk ajar ku sifu..!!!

hellioz said...

isk3...
sedeynye~
gyahahahahahah~