CITARASA RINDUAN

Sunday, May 23, 2010

CINTA MONYET KU!!!

(pinjam sat pic monyet sekeluarga nie....tq...~goggle~

Semenjak dua menjak nie kat blog adik-adik yang masih bujang dan si dara…duk tulis entry tentang kisah cinta mereka, ….ada yang berani sampai tepek gambor pakwe dan makwe, ewah-ewah…bahagia...depa semua sedang mabuk bercintal, (eik…aku pun baru jer keluarkan gambor perkahwinan…2 kali 5 jer ngan korang.….kikikikik, blog kita…, kita boleh tulis apa yang kita rasa…marah ker, happy ker, sedih ker,,sakit ker…,hak kita kan?..) janji enjoy dan happy…tak ganggu hidup orang lain..

Seronok layan blog mereka, siap comment gak kat entry mereka…(dengan aku-aku sekali…layan kisah cinta), biasalah bila hangat bercinta ….hati gembira, so..nak kongsi dengan para pembaca

Sebagai kakak a.k.a mak-mak kepada si bujang dan si dara, sentiasa mendokan kebahagian mereka, semoga jodoh mereka ada… saat melangkah ke alam bahagia, sama-sama melayari kapal yang belayar ketengah lautan…seorang nahkoda dengan anak-anak kapalnya..bertemankan si jelita..(ewah-ewah..bahasa romantic a.k.a gila-gila….)

Layan blog mereka, aku baca pun…tersenyum-senyum…ingat kembali zaman silam…zaman cinta dulu-dulu..atau senang kata `cinta monyet`…,(syok sang monyet dapat nama…) tersengi-sengih seperti mendapat bunga…

Aku pun nak kongsi cerita kat korang,tentang cinta monyet a.k.a cinta kanak-kanak yang masih mentah….sajer suka-suka,,,main-main mata…, baling-baling surat…dulu mana ada telefon…nak usha kena pakai mata ngan telinga…kikikikiki…kalau diulang kembali zaman dahulukala…sure aku nak tackle yang hensem-hesem sahaja…Eik….gatainya aku memalam buta nie…(tak ada maksud nak curang ngan En Zalie yang gagah perkasa!!!!…hanya imbas kembali kisah lama..)

Bercerita tentang hensem…aku memang ada secret admire ngan seorang jejaka (ewah…..jejaka kebendanya…umur baru 12 tahun time tu…muka budak-budak suci aje..) Alah….layak ler, ku tiak jejaka…baru ada feel nak kongsi ngan korang….

Secret admire yang aku tergila-gilakan tu kacak, …tang rambut yang buat getar dijiwa..seingat aku dia sorang jer yang ada stail rambut macam tu…ala-ala rambut citer korea yang dok main kat tv8 sekarng nie. Kulit mukanya bersih…tak ada jerawat, pakaiannya paling bersih antara kawan-kawan. Jalan pun smart jer…kelebihannya students yang genius mate…salah satu yang buatkan aku bertambah-tambah syok kat dia.

Aku citer nie korang suka ker? Persoalannya sekarang,korang nak ke tahu kisah cinta monyet aku nie?...

PS: kalau ada 5 commet yang kata setuju, cepat angkat tangan..…esok pepagi lepas aku workout aku kongsi citer lama aku kat korang…..(kalau tak ada respon maka, tamat sampai disini sahaja cerita tentang cinta monyet….) badan penat nie, baru balik niaga..so…nak tidur…

11 ulasan:

Roronoa Zoro said...

gua setuju !!

Roronoa Zoro said...

saya setuju..!! angkat tgn...

Roronoa Zoro said...

i pon angkat tgnlah.. setuju you..~

Roronoa Zoro said...
This comment has been removed by the author.
dieya said...

setuju *sambil angkat tangan tinggi2*
eh kalau diikutkan dah cukup 5 komen ni. tapi pengomen ada 2 org je. aci tak ni?

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

kisah cinta tak pernah hilang sampai bila2...

hehhehe....

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

zoro..
kikikik...sampai 3 comment up yer
beza gua, saya, dan i..

wokey..sis akan pertimbangkan...

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

dieya..
sis dah kata 5 comment...ikutkan nak 5 orang yang berbeza..

tapi..janji tak leh mungkir...(5 comment dh kata ya...so zoro tulis 3 pun bolehlah....)

terima kasih sbb sudi baca blog sis yang cincai nie

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

yanie

kikikikii, sebab awaklah sis teruja nak ingat kembali kisah lama..
sis doakan awk dan dia ada jodoh..

jgn lupa sis yer sayang....(bab makan nasi minyak tu..)

wanie said...

ayuhhhhh! ceritalah kak! hahahaha..nk tau jugakkkk :P

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

wanie..

sekejap yer..nantu sis sambung..