CITARASA RINDUAN

Tuesday, November 16, 2010

Dah adatnya rancangan oleh manusia,,,mana boleh lawan kuasa Tuhan…tak gitu?

Assalamualaikum..

Hah!...kan dah kata kita manusia, selalu inginkan yang sempurna…tapi, tuhan maha kaya….

Adik telefon (nie bukan bakal pengantin…nie mak orang….) baju untuk majlis persandingan bertemakan silver….warna macam alien tu, dari jauh dah bling..bling………tapi, masih belum dapat lagi….bukan kata kain jer tak ada,,benang pun tak dapat lagi..wawawawaw…(menangis aku)

Masa hari ulang tahun kelahiranku…adik aku kata, dia nak sponser baju masa hari majlis perkahwinan berlangsung….aku apa lagi, orang dah bagi green light…sure tersenyum lebor…..free kan. Hadiah….

Tapi, ada syarat..aku kena cari kat area kampong (dekat jer. Kat kawasan kota tinggi, kiranya kawasan pakaian yang dijual secara borong oleh orang kemboja….) ramai ooo yang cari baju murah-murah kat Bandar kota tinggi nie…..warga singapore kalau hujung minggu berkampung kat situ….jom..shopping kat bazzar kota tinggi….

Stop………apa yang aku merepek nie, okey..sambung balik…

********************************************

Aku dah puas cari baju k****a panjang, warna silver, saiz *….dan **, adeh susah ooo..tak jumpa-jumpa…macam aku kata tadi…bukan jer kain tak dapat, benang silver pun aku tak dapat jumpa…..

Aku call semula, baju tak dapat jumpa, adik kata..no problem…kita cari sama-sama bila dia balik johor, raya haji nanti…dia dapat cuti panjang dari Raya Haji sampai majlis persandingan berlangsung…

Okey, sattle kerja..lega aku mendengarnya…karang shopping lepas raya haji

******************************************

Tapi, memang sampai entry ini ditulis…aku belum ada baju bertemakan warna silver….adik pula, tak dapat cuti raya haji…bos tak bagi..sebab dah apply cuti masa 20 hb nanti…adeh……..

PS: sah…..aku tak ada baju yang cantik masa kenduri nanti, sekarang nie dah lah agak sibuk mengemas barangan yang perlu di bawa untuk cuti panjang …..fuhhhh….

Agak-agak pakai baju raya tahun lepas jer lah kan, boleh kan….kan…..????

6 ulasan:

kella said...

silver itu tema perkahwinan ku juga suatu waktu ketika dulu! hehehe... kak ayu nak pinjam tak?
tapi.. nanti semua orang akan tertukar pula. mana satu pengantin mana satu akak pengantin nih! dah terlebih pulak.. hehehe

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

salam..
kella,jom bagi pinjam baju tu....

heheheheheh
(sure orang ingat kak lah pengantinya......)

tak hinggat dunia ko....

hanees said...

ish, bior betol akak ni...tak ready lg ker, tgl bpe ari je lg nih...

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

Hanisah--
betul, kak tak tipu...nie pun rancang nak beli hari khamis..turun ke kemboja lagi...adeh..

azieazah said...

Sewa jer kat butik mana-mana...:)

azzey said...

Siti Ruhayu: Sudahnya paaki baju apa Ayu?