CITARASA RINDUAN

Tuesday, November 30, 2010

Birthday ben, aku pulak dapat surprise dipagi 30hb November 2010

Pagi tadi. Ke citarasa rinduan dengan mood yang happy, terus uruskan masakkan sarapan pagi dan mengukus pau…siap menyanyi kecil macam hari ini hari lahirku…huhuhuhuhu

Bila pekerja aku buat hal, klik sini… aku agak bingung dan resah…semua tak kena, namun…alhamdullilah masih tekun menguruskan pekerjaan yang melambak-lambak

Terima kasih kepada sahabat blogger yang bagi cadangan yang membina kepadaku…insyallah aku takkan buang pekerja tu..aku bagi dia peluang untuk memperbaiki masalah yang dihadapi..

Semasa blander bahan-bahan untuk memasak….aku didatangi oleh mak saudara en zalie, siap menatang sebungkus polistren….

“Ayu, ada something untuk ayu,. Fiza kirimkan……” .kata cik Ida kepadaku

“Terima kasih ya,….terima kasih sekali lagi……..” aku agak binggung namun terus memegang polistren dengan muka yang berseri-seri…macam dah tahu jer apa isi dalamnya….heheheheheheeh

Korang nak tahu tak apa isi dalam polistren tu?

Tara…………………………………..




Cup cake tu…………………..terima kasih Nur Hafizah Zaidi, cosinku dari UKM bangi yang beri, dah pandai buat cup cake .. maknanya dah boleh bisnes , ataupun selepas bergelar guru dah boleh bergelar isteri

tahniah yer

Kak ayu makan dengan lahap sekali…lembut cakenya…hanya terlalu manis krim cake itu, maklumlah kak ayu kurang suka manis-manis……

Jom lihat aksi tanpa make over dan malu-malu dari aku untuk tontonan korang…………………..

Hehehheheheh….




PS: ben, ko dapat potong kek tak hari ini?...

30 ulasan:

aNa d'sKoDenG said...

ekeke..lawak plak ayu
org lain smabut besday..ayu lak dapat makan kek..

Siti Indrawati said...

Salam Ayu..mintak sebiji cup cakes..kata diet mana boleh makan banyak2 hehehe..sedapnya..nak try buat cupcake berkrim mcm tu..

azlini said...

cousin sis pun duk ukm bangi??
bakal guru gak ea?? samala dengan sy.. hehe.
sedap nampak cupcake tu..
sy pun suka cupcake ni..
lebih2 lagi kalau yg kiut miut ni.. hehe

Lelord said...

ekekkeke ayu kompom ben dah potong kek ngan zila

eelobor said...

hehehe, gambar tuh memang aksi tanpa malu2 pun. hihiihihi

Citarasa Rinduan said...

ana--
ayu pun terkejut...masa sibuk blander mak cik masuk kedai...
blur lah sekejap kan...hehehehe

nie suprise untuk ayu..ben punya birthday ayu makankan kek untuk dia..hehehe

Citarasa Rinduan said...

salam mak-et..
rindu dengan kamu,
ayu dah kuruslah...sejak jaga encik zalie terus kurus..
nie dah nak naikkan berat badan ke 3 kg lagi..

hehehhehhe. sentiasa teringat saat indah bersua kamu sekeluarga

Citarasa Rinduan said...

azlini--
fizah bakal guru matematik..
baru sem 1..

nanti kamu bolehlah berkenalan yer..

bagi kak, agak manis....bagi umai sebab umai suka dengan makanan yang cantik-cantik

Citarasa Rinduan said...

kak lelord--
setuju, mau-mau kek dari secret resepi..

Citarasa Rinduan said...

eelobor--
ayu mcm nie lah orangnya..suka aksi lebih-lebih..
tu tayangan jer...makan betul-betul masa tengahari..

belum makan oat, tu yang tak berani nak makan cup cake tu..

Mat Gebu said...

Wawawaaaaa....sempat lagi tu...

Citarasa Rinduan said...

cik mat--
hahahhahaha....

Seri Irdina Mohd-Khata said...
This comment has been removed by the author.
Yatie said...

Salam Ayu,
Seronoknya dia dpt cupcakes lagi...mmng betul2 senang hati Ayu arini...bagui2...

Citarasa Rinduan said...

salam kak yatie--
rezeki dipagi 30 november...hehehe

azieazah said...

Nampak kek tu dengan pipi AYU dah nak sama gebu jerrr... hahahahah


lariiiikkkk...!

Lin Rosly said...

Salam Ayu....

Jom! Dtg Umah Kak Lin Ambil Award.....

Zezebel said...

terliur tengok makan cupcake tu....
Rasa macam nak bake cup cake jugak malam ni.
Hehehehehehe

nurhafizahzaidi said...

thank you so much dear 4 dis entry kak ayu,,tharu nye fiza,,,,

Citarasa Rinduan said...

kak yatie--
suka sangat..macam ada bunga di dalam hati..heheheh

Citarasa Rinduan said...

kak azie--
jangan kata ayu dah montel yer..
sebab ayu memang nak nuju ke arah itu..

en zalie dah bising, risau kalau irang kata...sejak dia sakit..ayu turut keding..nie dah dapat sasaran berat yang dipersetujui..so...mantaint

hysman said...

kak..
nk maman duduk..
hehee.. tak sempat menyempat dah terkam itu cup cake..
heheee...
gambo cam sodap..
huhu

Citarasa Rinduan said...

kak lin--
dengan senang hati..entry tu jam 12 malam ya

Citarasa Rinduan said...

zezebel--
kena beli di secret resepi..baru terangkat..

naik gebu pipi kita..hehehe

Citarasa Rinduan said...

fiza--
hah?????
tuan cup cake dah datang..

terima kasih daun keladi..esok-esok tolong hantar lagi yer...


cuti semester kan panjang..heheheheh

Citarasa Rinduan said...

hsyman--
itulah..aksi terlampau kak lakukan..eksyen jer..ambil gambor

tak terus makan pun, kak makan oat dulu..baru terkam cupcake jam 12 tengahari...

makan, kena duduk...itu amalan mulia...terima kasih atas ingatanmu..

rieyana ynn said...

wahh...best nyer...yana tak penah lg ada owg bg cake..kalau pemberian mesti best dari beli sendiri...;d

azila said...

Salam..ayu...ben dah kekenyangan kek dah 2 hari ni.btw..tq yer atas ingatan serta entry ni:)

BEN ASHAARI said...

hehe..terlebih sudah kek !

azzey said...

Citarasa Rinduan: Cantiknya Cup Cake! Sayang plak nak makan...:)