CITARASA RINDUAN

Tuesday, November 2, 2010

pau kukus...pau kukus....


Assalamualaikum….

Selamat malam selasa kawan-kawan….(tu dia intro dah macam nak masuk pertandingan bercerita pulak….)

Hari ini aku nak berkongsi dengan korang juadah ringan yang disediakan dikedaiku setiap hari,,

Pau kukus…..hah!!! inilah juadah yang paling laris sekali…produk pau kukus dijual dengan harga yang berpatutan dengan citarasanya yang sangat enak..

Dengan kegebuan pau kukus ini membuatkan pelanggan citarasa rinduan bertambah dari hari ke hari…yang paling best aku senang hati,,,,kurang goreng mee dan nasi….heheheheheh (ayat aku dah macam ayat karangan….ampun mamafami…)

Pau kukus yang terdapat di citarasa rinduan pelbagai inti terdiri daripada…

  1. Pau Kari Ayam
  2. Pau Rendang Daging
  3. Pau BBQ daging
  4. Pau Kelapa
  5. Pau Kaya
  6. Pau kacang

Dari jam 7 pagi hingga 11 malam…korang dah boleh menikmati juadah ringkas ini,

Aku akan sentiasa topup pau kukus yang kurang, alhamdullilah sehingga sekarang stok tak menjadi masalah…aku ambil dari pembekal felda Tebrau, Johor….dekat dengan kawasan felda Sungai Sayong, Johor

Jom kita rasai keenakan dan kesedapan pau kukus Bestmas..pasti terindu-rindu keenakkannya…

PS: jangan bertambah gebu sudahlah badanku ini!!!!..…..



25 ulasan:

imanshah said...

saya suka pau kaya kak..nak satu

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

cikgu...

cukup ker satu jer?

Lelord said...

oooo igt ayu wat sndiri

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

kask lelord,
tak ada masa....kalau ayu yang uli..ajer tak tidurlah ayu..

Kalamhati said...

bleh order online tak?ehehe kecur air liur tengok..huhu

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

kalamhati..

adeh........hehehehe

Sis-Lin said...

pau memang kesukaan sis..cedapnyaaaa

1 hari nnti mesti nk pi terjah kedai ayu ni..rasanya klu sis dtg pg kot, nk bwk geng setaman skli..hehehehe

K.Nor said...

ayu...
kari ayam 2
rendang daging 3
bbq daging 2

kasi bungkus ya.. nak yg panas2 .. masuk buku 555 boleh :) hihihi

AZLINA said...

Salam Ayu, wahaha sedapnya pau2..mcm2 jenis pulak tu!!! bestnye kalau dekat boleh la akak nak tumpang beli!

cikgu isza said...

salam ayu,
arghh... tetiba rasa nak makan pau..

azieazah said...

Pau kacang merah 5...!

Pau kacang hijau 10..!

kasi bungkus, deliver terussss...!

Sky8Men said...

ohoo..mkn pau time ngah musim tngkujuh ni best...huhu

Mama JnJ said...

wah ada pau sedap di sini..
saya paling suka pau inti kacang

Mama JnJ said...

wah ada pau sedap di sini..
saya paling suka pau inti kacang

terima kasih singgah dan komen ya

Yatie said...

Salam Ayu,
Akak mmng suka pau tak kiralah inti apa...semuanya sedap....suatu hari mesti akak sampai gak kat Citarasa Rinduan...tungguuuuu....

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

sis lin--
wah.,setaman??? karang inform awal2 yer bukan apa,,ayu kalau pagi agak sibuk..karang berperang dengan periuk belangga...
ps: jangan terjah tak habaq no.....


kak nor--
tak ada hal lah...
buku 555 ayu dah berat sikit..ayu tukar 999 yer...heheheh


kak azlina--
salam kak...
itulah jauh kan...agak-agak ayu kalau kita berdekatan kak dah jadi customer terbaik ayu..


kak azie--
kak pau kacang tak ada merah atau hijau...hanya pau kacang hitam jer....
hahahahha..deliver terus?..sure kemek pau itu...


sky8men--
lagilah layan dengan kopi dan milo panas....sedap ko...

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

cikgu isza--
alamat, rasa bersalah pulak terlepas pandang nak balas komen cikgu

ayukan...agak menyesal nie..maklumlah takut cikgu tengidam....ampun cikgu


mama jnj--
sama-sama....malam ini terasa nak blogging...sibuk di citarasa rinduan..itu yang sukar nak jalan-jalan ke rumah orang.


kak yatie--
salam kak...
insyallah..kalau panjang umur..pasti bersua...dah dekat..insyallah...

AjimGreen said...

time makan tghri..pekana dgn pau.. lg best! sy suka pau kelapa dan kaya. (:

kak : ada blog-link akak di page saya
Aku Kembali!!

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

ajim--
sangat terkejut tau..nasib kak tak tergolek-golek heheheheh

okey...kak ambiil tag ini

alinac lover said...

lama x mkn pau..huhu~

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

yong--
itulah anatara kedah dan johor jauh tu,...

tak silap kat perak ada kedai menjual pau yang dato tun mahadir suka singgah kan?

azzey said...

Siti Ruhayu: Sker pau! Terliur tgk pau yg kaler hijau tu.....nakkkkkkkkkkk!!!!!!!!!!!

EiJa ZaQuaN said...

adeii..sedapnye kalo dapat makan pau kukus ni..lebih2 makan waktu petang dgn air panas..hehe

kella said...

ohhh... kita paling suka makan pau kak ayu ni cam tahu tahu aje laa! 3 hari lepas, kita balik kampung, jalan2 masa tu tengah hujan lebat, pastu ternampak ler sign board kecil tulis pau kukus! ohhh! harus kami buat u turn balik! haruss redah juga dalam hujan! pau tu pau kukus kampung, tu yang sedap tu.. tak pernah pulak tahu kat hujung tu ada jual pau! huuhuhu memang terangkat abis pau kukusnya gebu giler!
nak belajar buat pau gebu tak lepas lepas lagi.. hu..

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

azzey--
jom...murah jer sebiji rm 1.40....murah kan...jom beli 10 biji,...hehehe


eija--
sangat setuju..layan air panas time petang-petang


kella--
wah..awak memang peminat tegar si pau kukus..
nanti buat tau...kak ayu nak lihathasil jari jemarimu