CITARASA RINDUAN

Wednesday, November 10, 2010

Syukur, Naib Johan dalam acara pakaian beragam...........

Hari ini, ada Konyeksyen Anugerah Pelajar Tabika Peringkat Bandar Tenggara..seluruh pelajar tabika di beberapa adun Bandar Tenggara membanjiri dewan serbaguna sri sayong, f sungai sayong….

Walaupun umai berusia 3 tahun, namun…disebabkan beliau sudah bersekolah….umai turut ambil bahagian, bukan sijil yang beliau dapat, namun cenderhati berupa tropi….untuk pelajar tabika berusia 6 tahun, sijil penghargaan dan trofi…

Atucara majlis diserikan oleh YB, AJK KEMAS PEINGKAT BANDAR TENGGARA dan guru-guru tabika peringkat Bandar tenggara, Johor…

Mengikut program aku sebagai ahli AJK KEMAS kena menyuruskan beberapa aturcara majlis, disebabkan kesulitan yang tidak dapat aku hindari, aku tidak hadir ke mesyuarat pada 8 hb November 2010

Namun, majlis tetap berjalan dengan lancar dan meriah sekali…syukur.,,,

**************************************************************

Alhamdullilah,

Syukur sekali lagi umai memenangi tempat ke 2 (naib johan) dalam pertandingan pakaian beragam 2010,tabika kemas f sungai sayong…

10 orang peserta yang beraksi menunjukkan bakat terpendam…sangat lucu dengan telatah pelajar yang berusia 3-6 tahun,..ada yang kaku, ada yang malu-malu…malah nama dah diumumkan masih mendiamkan diri……….alahai…..comel sungguh………..

Mulanya, aku tak tahu yang umai kena masuk pertandingan ini, malam tadi..guru besar datang ke citarasa rinduan dan memujuk agak anakku itu memasukki pertandingan….mungkin, berkat bakat yang sedia ada pada umai..membuatkan guru besar mahu anakku bertanding…

*******************************************************

Jenuhlah aku mencari pakaian yang ada…nak beli yang baru dah suntuk sangat,,,,sambil tu turut ajar umai gerak geri berjalan. Mulanya umai agak kaku, ku ulang beberapa kali..akhirnya beliau dapat meniru cara pergerakkan aku…

Alhamdullilah, hanya memakaikan pakaian gaun Indonesia…paling simple….kemenangan mungkin beralih kepada bakatnya yang suka mengayakan sesebuah pakaian……(maklumlah, kecerdikan dan keberanian umai memang tak boleh di sangkal lagi) like mother like son…………

Jom kita lihat gambar yang sempat ku rakam pada anugerah konveksyen anugerah pelajar tabika peringkat Bandar Tenggara, yang telah dirasmikan oleh YB dato Adham Baba………..




PS: bila umai dah pandai bergaya, agak-agak ada bakat nak menuju ke bidang hiburan tak?????


14 ulasan:

azzey said...

Siti ruhayu: Tahniah utk umai! umai comel!

Mila said...

Wah.. tahniah!
Salam ziarah dari: http://abahmila.blogspot.com

Lin Rosly said...

TAHNIAH! Si Comel Cayang!Aunti Nak Hadiah Tu Boleh?

Mas said...

tahniahhh...
ala comeinya umai...gerammm aunty mas tengokk...

cikgu isza said...

salam ayu..
seronok kan lihat kemenangan anak..
teringat along masuk pakaian beragam...
saya pakaikan dia pakaian sumo..
:D

Black_roses92 said...

wahhh..bergaya sungguh si umai ye.. pandai mak nye pilihkan baju.. hehe.. bdk2 sekarang ni dah rasa konvo walaupun baru tadika.. huhu.jeles je kita ni.. dah sekolah menengah baru rasa.. haha

Black_roses92 said...

wahhh..bergaya sungguh si umai ye.. pandai mak nye pilihkan baju.. hehe.. bdk2 sekarang ni dah rasa konvo walaupun baru tadika.. huhu.jeles je kita ni.. dah sekolah menengah baru rasa.. haha

Amni said...

akakkkk... nak bagi umai ke bidang hiburan ke? jangan laaa.... huhu.... nangis hubby dia nanti.. comel sangat.. t sume orang nak ngorat dia.. hehe

Kalamhati said...

Wah!congrats utk sis ngan umai..mesti dia hepi ngat kan?=)

Wanita Mutalib said...

mahu anak comel macam umai juga :p

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

azzey--
terima kasih, join suka-suka jer,,,tak sangka,,,,menang,,heheh


mila--
terima kasih, blog anda hebat


kak lin--
terima kasih, umai kata,...`mana boleh`..hehehehehe


mas--
terima kasih.


cikgu--
salam malam cikgu...wow, hebatnya along, ada entry tu tak?


black roses--
itulah,.masa kita..mana ada konvo2 eik...skrg semua dah merasa walau umir baru beberapa tahun...


amni--
hahahahha....harap-harap dia jadi insan terbilang dan gemilang okeylah.....


kalamhati--
happy sangat, semua orang dia kata dia memang pertandingan...hahahaha..berangan walau umir baru 3 tahun


eita--
insyallah...dapat....amin

nurqaseh said...

oloh...tomei umai

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

nurqaseh--
terima kasih

cikgu isza said...

takdelah ayu.. masa tu belum ada blog lagi... kamera pun takde.. rakam dalam ingatan jer..
:(