CITARASA RINDUAN

Friday, November 5, 2010

demam...teruskan juga apa yang mampu,,,,,,nak ubat...


Assalamualaikum…

Hari nie aku tak berapa sihat, hanya dirumah sahaja…banyak kerja yang dilakukan..maklumlah, seminggu tak berapa nak belai rumah, itu yang mop dan sapu sana sini….

Pagi buat jemput-jemput oat…aku kena masak masakkan yang sihat-sihat untuk kesihatan sekeluarga…

Tengahari, dah start mengovenkan diri….try ikan parang panggang….alhamdullilah berjaya….kata cik mat..kalau nak guna oven, bagusnya baker pakai atas bawah…aku try jer…amin..berjaya ko

Untuk lauk MIL dan FIL, asam pedas, kangkung goreng dan ikan selar goreng…tak tinggal tempe faberat abah….

Petang aku kukus pau yang sedia ada….bila dah demam tahap nak membuat masakkan lain belum ada…mungkin mood dah lari…maklumlah hidung dah lain macam..tekak pula dah start rasa macam ada bola…

Ubat………..wah…………tak larat nie, esok kerja pula,,,,,

Nie lah hasil ikan parang panggang yang kiranya berjaya dimasak olehku….ini pun petua cik mat…kena guna daun pisang baru balut aliminium koil untuk haruman yang menyegarkan,,

PS: cari ubat….cari ubat…

5 ulasan:

Kalamhati said...

mesti cari ubat..akak kena sihat cepat..family harapkan akak..=)

♡ Sutera Kasih ♡ said...

sakit2 pun sempat lg sediakan santapan utk keluarga..so sweet..cepat2 mkn ubat ya kak :]

imanshah said...

terliur pulak tengok jemput2 tu

hujan2 mesti sodap

azzey said...

Siti Ruhayu: sedapnya sume menu2 tu. nak ke dapur jugale cari apa2 yg patut.....laporrr.....

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

kalamhati--
dah telan panadol...terima kasih sayang, harap cepat sembuh


sutera kaseh--
itulah kak nak family kak duk satu meja makan sama-sama...rasa air tangan kak...
terima kasih..harap cepat sembuhlah..esok niaga


cikgu--
jemput-jemput oat....memang lembut dan sembuh



azzey--
wah...jom masak2.