CITARASA RINDUAN

Tuesday, November 2, 2010

jom kenal pekerja citarasa rinduan...

Hari ini mood bercerita tentang citarasa rinduan…aku nak cerita tentang customer tak sesuai pula..lagipun customer citarasa rinduan baik-baik belaka…semestinya customer adalah king? So…..semuanya adalah yang terbaik.( boleh gitu?....)

Korang nak kenal dengan pekerja citarasa rinduan? Ini bukan sessi nak menunjuk atau menayang…hanya buat kenangan bila pekerja citarasa rinduan dapat kerja yang lebih bagus dan bergaji tinggi, bila sorang-sorang cabut…aku yang kena ganti buat itu ini…..

Panjang pula mukadimah…..intro pula dah macam gurindam…..

Apa lagi….Jom…kita sekodeng pekerja citarasa rinduan

Kalau korang nak tahu gambar dibawah adalah pekerja citarasa rinduan…terdiri daripada saudara mara en zalie dan pekerja indonesia…yang berbaju kuning sudah semestinya abah mertuaku…manakala bos besar di citarasa rinduan yang berbaju pink..bertoncang kuda ….(percaya tak?) 3 tahun tu…



Semua bunga-bunga belaka…tapi terselit pula si kumbang asli…orang sini tau…..sepupu en zalie….dialah kumbang yang paling sejati…boleh bantu bila ada kerja berat di citarasa rinduan…macam angkat tong gas dan angkat sampah………kerja sementara sahaja…masih sekolah lagi


Bab berposing, semua pekerja citarasa rinduan boleh buat…ala-ala model gigi…..gambar ini aku rakam selepas aku berbelanja mentah untuk stok 3 hari….diorang posing tak ingat yang ikan, sotong dan udang belum simpan elok-elok dalam peti ais….ya ampun…….ternganga pintu frezz ko…..




Sekian. Untuk simpanan dan kenangan abadi…

PS: Biasalah kedai makan,, pekerja silih ganti….yang tetap hanya ahli keluarga aku…nasiblah budak-budak indon jenis lasak..senang nak disuruh bekerja….tapi kadangkala pening juga..adat..manusia rambut sama, namun hati lain-lain…

20 ulasan:

imanshah said...

rajin update..

wah glemer gitu pekerja dan mek2 indon tu satu malaya tengok

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

cikgu--
saya nie ada masa update blog hanya malam hari..kalau siang hari..sibuk sangat...itu yang update malam sahaja

hahahahah.....kalau depa dah pencen..balik indon..saya akan bagi url blog saya...bangga dapat masuk blog..heheheh

CT said...

Nntlah free bila jalan area sana kak CT singgah ya....nk makan menu Citarasa Rinduan

azieazah said...

Bagi seorang majikan, menjaga kebajikan pekerja, dan prihatin adalah perkara utama yang perlu dijaga.

Bagi yg tak tau, elok ambil kursus management, utk handle perkara2 sebegitu kerana kita berurusan dgn manusia, yang ada hati dan perasaan, bukan dgn barang.

Semoga menjadi majikan yang bertimbangrasa, bekerjasama dan pekerja akan mencontohi. Menjadi majikan yang dihormati dgn sikap tegas, lebih baik dari disayang kerana cantik atau kerana makan bodek.

All the Best...!!

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

kak ct--
amin...ayu alu-alukan kedatangan kak...semoga kak semoat singgah ke CRR


kak azie--
ayu kan ke KKM dengan budak-budak inilah...terus ambil suntikan, sebab kami sama-sama nak pekrja tahu yang menyediakan makanan kena selaras..
bekasut dan berapron sangat penting, itulah jahit apron sama-sama sampai tak tidur malam

hari tu ada majlis kenduri kawin..kami sama-sama belanjer pekerja berbaju selaras dari jakel lagi....vote juga pakai sedondon..heheheh

yang baju dok tayang tu..itupun baju sponser...biar pekerja tahu...kami tak pernah nak bezakan mana-mana...

yang bijak atau tidak kami minta satu hati..baca selawat dan doa sebelum memulakan pekerjaan

terima kasih kak azie..selalu beri panduan dan penerangan...itu yang ternanti komen dari kak azie....terima kasih sekali lagi

alinac lover said...

leh tahan ek..muka lasak je tgk dorg ni..hehe

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

keje rajin2 yer...masak sedap2 heheheh

SHAZA said...

ramai jugak pekerja citarasa rinduan erk....meriah nmpaknya mereka.keje begitu mmg tak tetap kan....

eelobor said...

eh...gmbr penulis tak di selit sama ker berposing dpn kamera? atau sya yg tak perasan?

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

ada jugak yg cantik..takpe nanti singgah makan sana

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

yong--
gambar paling akhir tentu perasan kanan budak kita..yang ketiga-tiga budak indon...

memang rajin kalau disuruh


yanie--
semestinya masak yang sedap2...jom patin masak tempoyak.....orang perak suka nie



shaza--
tudung biru dan berbaju biru sorang-sorang tu ayu dan adik....ada keluarga, sepupu dan pekerja indon....
memang, kalau sepupu tu..memang faham depa ada impian...itu yang tak kisah gajikan sepupu sebab depa kan saudara boleh lebih kurang....



eeloboe--
ada....saya gambar ke 3....takkan tak nak post muka...hehehehehehe



brutal--
singgah yer....memang lawa-lawa...kan wanita secantik ciptaan tuhan

EiJa ZaQuaN said...

hehe..glamer skejap pekerja2 CR..ni.

Ayu nnti bagi alamat dkt email eija nak pos ole2 dr padang utk ayu..

email : sempoi_aje80@yahoo.com

azzey said...

Siti Ruhayu: Ramai jg pekerja ye....Mesti byk pengalaman menguruskan mereka ni.

kella said...

kak ayu, ni kita kena datang lagi ni untuk tengok gambo.. sebab semuanya dah ilang tu..

hmmmm teringin sungguh nak ke CRR ni! nak makan best!

AngahSayang2314 said...

uittt tak ada ke menu2 ???

kasih suci said...

sure laku kedai akak kan..ye la kan, semuanya perempuan....hehehe

Ain said...

wahhhh, femes semua pembantu ayu kali ni...

hehehe....

Pala Maldini said...

ini dah kira kena bayar royalti sebab gunakan gambar 'model2 antarabangsa' untuk tujuan 'promosi'..

hehehehe

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

eija--
hehehhe..sajer tayang sebab customer tak ramai masa tu..ayu balik belanja pasar...tengok depa berseragam..terus ambil pic depa
wah..terima kasih sayangku...
ayu hantar pm kat inbox fb eik


azzey--
sedara mara jer....
memang kadangkala ada gak makan hati dgn depa...hujung minggu kami ajak depa bercuti makan angin dan mandi manda..
satu bumbung..kadangkala mereka nie gaduh gak..so kitalah pendamainya..
but mereka okey jer..ada yang dah 6,7 tahun kerja kat CCR



kella--
itulah kak binggung tau...ingat kella tak suka cerita tu..heheheeh

jom....jalan-jalan cari makanan di CRR



angah--
nak menu apa?nangti ayu sediakan



kak ain--
kak, sajer buat kenangan dalam alam maya...mana tau..satu hari anak depa google...jumpa gambar ibu mereka di malaysia..bangga gitu



pala maldini--
hahahahha.ada komisen tak?...hahahahha

NurhafizahPieja said...

wah3!happy fmily la,,