CITARASA RINDUAN

Sunday, November 28, 2010

Lawak sekarang VS lawak dulu-dulu



Aku simple orangnya,aku minat jenaka/lawak..dari zaman kanak-kanak hingga bergelar isteri orang, suka layan majalah humor..Majalah yang aku suka layan antaranya majalah gila-gila, Ujang dan apo

Nak beli sendiri??? Ya ampun, dilahirkan dalam golongan keluarga felda..kurang berpendapatan lebih..sebab itu aku suka makcik/pakcik datang ke kampungku, mesti diorang bagi pinjam komik-komik tersebut..

Bila dah pandai pegang duit..terus berjinak-jinak dengan majalah Wanita…hah? dah ada gelaran tunangan orang…hhehehe, nak belajar masak dan berhias mestilah kena belajar dari majalah wanita..

Zaman dulu mana nak kenal cik mat gebu atau ben ashaari…

Opsss…….kita citer tentang lawak kan??? Okey…..teruskan..

***********************************************

Zaman sekarang nie, aku dah tak pernah beli majalah humor selain majalah Apo…rasanya,,,syarikat majalah versi zaman kanak-kanak aku dah gulung tikar…hanya goyang kaki layan internet,…niaga secara online…macam entry ini

Rasanyalah kan, masih ada lagikah majalah humor yang best di Malaysia??

Kalau ada tolong cadangkan ya….

Sekarang aku tengah layan mastika…bukan layan tentang cerita hantu atau memandai nak menyeramkan diri..tapi aku suka layan senyum pisang…dalam majalah mastika senyum pisang ada di halaman tengah-tengah

Jom kongsi lawak ini,lawak ini menyebabkan aku senyum berkali-kali….ulang baca 3,4 kali pun rasa tak rugi..best oooo

**********************************************

Ayat-ayat ketika baru bercinta

Tolong baca dari atas ke bawah

Teruna: Akhirnya inilah saat yang aku tunggu sekian lama

Dara: Adakah kau rela kalau aku pergi?

Teruna:Tentu tidak! Jangan sesekali kau berfikiran begitu!

Dara: Adakah kau mencintaiku?

Teruna: Tentu! Selamanya akan tetap begitu!

Dara: Adakah kau pernah berlaku curang?

Teruna:Tidak! Aku tidak akan melakukan hal seburuk itu!

Dara: Mahukah kau menciumku?

Teruna: Ya!

Dara: Sayangku!

Selepas 15 tahun berkahwin

Tolong baca dari bawah ke atas



PS: terbaiklah beb…………………….

27 ulasan:

cikgu isza said...

jom baca cerita lawak di lawakjenaka.com..
:D

azieazah said...

Majalah lawak/jenaka/humor semakin mendapat tempat di pasaran sekarang, tetapi terpaksa bersaing dengan genre buku lain dan juga hiburan lain di zaman serba canggih.

Bagi peminat setia, pasti GILA-GILA, Ujang, dll komik pasti tetap cari setiap bulan.

Sekarang ni, siri2 dalam komik diangkat menjadi siri jenaka/drama di tv.

Terkini, dengar 3 Dara Pingitan pun akan kuar tv tak lama lagi.

sekamar rindu said...

salam...

hehehe..minta2 tak jadi mcm tu..:)

nas said...

aku pon ske majalah jenaka apo n ujang....mmg menarik la kak......lagi2 lawak diatas...unik! :D

Mama JnJ said...

minat ujang dan apo di awal kemunculan majalah tu, sekarang sudah kurang :-)

norhidana said...

kak... kite mmg blh berkongsi mnat hehhe
dana pun sgt2 suke membaca... dr sekolah rendah dulu suke baca majalah2 humor gile2 pnjm pakcik punye... bile dh besar skit pandai beli sndiri... tiap2 bln msti beli
pastu remaja... bile dh dewasa skit
beli Eh, cosmo n skrg bile dh bekeluarga suke beli nona n keluarga... tp tak suke beli mjlh gosip hehehe

mjlh ujang sampai skrg dana lyn, pastu dana suke baca manga BLEACH

eelobor said...

ujang di awal keluaran dulu memang lawak abis, sehinggakan mengatasi majalah gila2. dah lama tak beli komik cuma baca online jer...

Mas said...

ha..ha...boleh plak macam tu...

EiJa ZaQuaN said...

hahahaa..lawak2..

eija pun dolu2 suka baca majalah ujang..skrg ni mmg xde lgsung pun dok baca majalah lawak lg..ntah mcm dh x trend kan..

kella said...

hadoi la! lawok pulak bila membacanya dari bawah! hehehehe... pandai.. pandai...

kita pun dulu memang ada je simpan majalah ujang n gila2.. sekarang ntah la kat mana perginya!

sekarang dah takda lagi majalah2 tu..sekarang layan.. Rapi, Solusi.. Libur.. hehhee... udah berusia kok ni.. ;p

alinac lover said...

kelakar je cita tu~

Pala Maldini said...

hahaha... script terbaekk...

Nur Azila Ismail said...

hehe . kelakar yg bawah sekali tu .

dulu ada gak layan komik2 tu . sekarang layan blog . hehee

Citarasa Rinduan said...

cikgu--
terima kasih atas cdgn yer

Citarasa Rinduan said...

kak azie--
dah layan di tv astro warna..tak bestlah...tak sama
kena layan dalam internetlah rasanya..

Citarasa Rinduan said...

SR--
moga dijauhkan lawak2 mcm nie..mana tahu jadi reality

Citarasa Rinduan said...

nas--
hehehehe..kak pun baca ulang 3,4 kali..menang best

Citarasa Rinduan said...

mama JnJ--
sekarang kita layan majalah wanita dan harmoni jerlah..tapi bukan humor...tak sama..

Citarasa Rinduan said...

dana--
gadisnya kamu..kak tak layan pun EH, cosmo dan manga bleach..
tapi..kena beli juga atas cdgnn kamu

PS: kitakan sehati sejiwa

Citarasa Rinduan said...

eelobor--
apa agaknya lama web yang awak ikuti?

Citarasa Rinduan said...

mas--
hehehehe..lawak3x

Citarasa Rinduan said...

eija--
masa kat poli..ayu suka beli tau..hehhehehe..abis gak duit SPA..

Citarasa Rinduan said...

kella--
tapikan..kak tetap layan komik hingga sekarang,
kak nie suka happy2..malas nak sakitkan kepala.

opss,,, solusi, libur...wow..kena cari nie

Citarasa Rinduan said...

yong--
hehehehehhe..terima kasih

Citarasa Rinduan said...

pala--
hehehehehe,...
syok kan layan humor

Citarasa Rinduan said...

azila--
setuju juga..layan blog jerlah kan.
opss..tapi awak kena layan nota2 utk exam yer..
good luck

azzey said...

Siti Ruhayu: mmg kelakor dan sempoi majalah UJANG tu!