CITARASA RINDUAN

Tuesday, November 23, 2010

Semoga beliau tabah

Salam…..

Hari nie, sempat berblogging selepas menyediakan lauk pauk masakkan tengahari…tapikan, rasanya badan yang sakit-sakit ada kaitan dengan demam urat….

Insyallah kalau tak kebah juga, nak berurutlah…mana tau, boleh sembuh…

Terima kasih kepada sahabat blogger, FB dan ahli keluarga yang mendoakan kesejahteraanku..siap bagi tips-tips agar cepat sihat..

***********************************************

Tadi malam, dapat sms dari kakak yang aku kenal di hospital HIS,namanya kak Irma, kami sama-sama menjaga orang yang tersayang..aku jaga suami, kak Irma menjaga bapanya, bila bapanya beliau meninggal dunia…kakak irma yang menjaga mak…ulang alik dari Batu Pahat ke Ulu Tiram

Tak sangka, sekuat mana pun tenaga seorang isteri bila si suami meninggalkan si isteri….sekarang mak kak Irma yang kena strok…Kak Irma bawa balik ke rumahnya di Batu Pahat..makan, minum, mandi dan segalanya ditanggung oleh kak Irma…

Walau mempunyai suami sendiri dan anak-anak yang memerlukan perhatian yang lebih, kak Irma tetap menjaga mak tercinta…

Kudoakan kak Irma diberi kekuatan fizikal dan mental…dapat menjaga kebajikan mak, suami dan anak-anak…



PS: berat hati ini yang memandang, lebih berat lagi yang memikulnya….semoga Kak Irma sentiasa dirahmati Illahi..amin

5 ulasan:

azzey said...

Siti Ruhayu: Klu demam urat ni ; pegi berurut jelah jawabnya.....

Kalamhati said...

Salam sis..

better bawak berurut tu..
hmm sedih lak baca psl kawan tu..semoga Allah bg kekuatan pd dia..besar ganjaran Allah nnt jika mengasihani kedua ibu bapa

ainnoraini said...

bawak2 berehat ye ayu..
semoga kawan ayu tu tabah.. menjaga ibubapa ni mmg banyak pahala yg kite dptkan..

azzey said...

Siti ruhayu: Semoga dia terus tabah!

anyss said...

Salam,
Tabik spring dgn orang yang sanggup dan sabar jaga orang sakit. Fuhhhhhh orang sakit ni, garang dia semacam je. semua yang kita buat tak kena...boleh hangin satu badan kalau kurang sabar