CITARASA RINDUAN

Sunday, November 7, 2010

Dah ke klinik................

Salam tengahari…

Baru balik dari klinik di taman mas, Kulaijaya….peeh….siap sahaja memasak lauk pauk tengahari….aku dah tak sempat nak buat perkara lain…yang aku ingat…nak ke klinik…nak ke klinik..cari ubat….

Alhamdullilah..klinik buka….(lagipun tu kiranya klinik panel…) aku tahu waktu operasi…memang baik doctor tu….kiranya doctor tu mesra alam…selain ubatnya sebati dengan aku…perkhidmatan pembantu klinik pun terbaik..…

Mesra pelanggan,….nampak jer aku masuk ke klinik…pembantu klinik dah angkat tangan, tak payah nak tunjuk kad klinik….atau kad pengenalan diri..

Tak berapa ramai pelanggan…jam 11.30 pagi…aku dapat giliran…doctor kata..tekanan agak rendah sedikit…selepas check…aku dapat ubat demam, salsema, antibiotic ( kalau tak dapat antibiotic agak lambat sedikit aku nak baik, tu pun kena habiskan semua), sakit kepala dan sakit tekak.

Sekarang nie, cadang tak nak kerja…nak rehatkan badan….makan ubat selepas makan tengahari…lauk?...aku sempat masak ayam panggang madu bersalut lada hitam……(resepi?, kalau aku sihat aku syer ngan korang) ada 2 resepi ikan panggang hasil mengovenkan diri 2 hari lepas…..karang-karang aku syer ngan korang lah yer..

Untuk blogger shafiqbakhari ak.a ef`s life journal, terima kasih puji header blog citarasa rinduan…lauk pauk tu semua dah tahap basi dan masam….karang-karang kak ganti yang baru yer….hehehehehe

Wasalam….

PS: agak-agak sembuh lah cepat….tak tahan asyik melepek…weeehhh…aku tak suka malas-malasan….

6 ulasan:

Lelord said...

hehehehhe good2 dh g kinik...
hah jgn lupe resepi yek...adehh kat sini x jumpe lak black pepper sauce

Kalamhati said...

semoga cepat2 baik kak!makan ubat ye..=)

Zaidah said...

semoga cepat sembuh yer ayu...

eelobor said...

bykkan berehat sis...utamakan kesihatan

syafiqbakhari said...

ayam panggang madu bersalut lada hitam . fuhh . cun r . nanti share resipi ek . nak mntk mama msk :) .. hehe ..
eh2 , kak ayu bkak restoran ke ?

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

kak lelord--
alhamdullilah..semakin sembuh...kak, jgn lupa mengoven kan diri yer


kalamhati--
terima kasih sayang..


kak zaidah--
terima kasih kak, nie makan ubat 5 jenis...


eelobor-
alhamdullilah..semakin sembuh


syafiq--
cuba yer..suruh mama masakkan utk awak..mana tau..makin mantap tubuh awak...mcm ahli bina badan...
alhamdullilah..citarasa rinduan kedai makan ahli keluarga..kak teruskan warisan