CITARASA RINDUAN

Saturday, March 5, 2011

Percubaan pertama.......ku persembahkan.....



Sebenarnya., semasa pulang kerumah tenghari tadi..aku sempat buat bingka roti..
Sementara nak habiskan baki roti yang ada terlepek kat atas almari cabinet dapur tu…

Resepi nie amat mudah…hanya blander yang sedia ada…roti di rendam dalam santan…

Selepas siap masukkan dalam oven..kelam kabut kemaskan dapur yang aku selerakkan….

Start scooter terus ke citarasa rinduan jualan  makanan tengahari pula, lagipun manalah boleh tinggalkan en zalie lama-lama kan?...........
****************

Bila balik…adoiii…..agak geseng bingka rotiku…
Tapi, aku tak kisah…..
Nak tayang gak kat korang sebab nak tunjukkan skill gambar pertama yang berjaya aku ambil…..

Dan akhirnya


Okey tak????

PS: abaikan rupa bingka roti tu yer…hanya focus kat gambaor tu…..Buat blogger eelobor….amacam bro??? okey tak gambor tu??

32 ulasan:

missbby said...

oklah ni..tiba2 rasa lapar pulak..nak sikit boleh??:)

Citarasa Rinduan said...

missbby
hehehhe..percubaa pertamaku..mari sini..baru lepas potong...tak ada sesiapa yang nak makan...semua pakat kenyang katanya...ehehhe

nyanyisunyi said...

walaupun geseng..(kata org jawakan?)nampak menyelerakan..ida ni sambil2 singgah menyinggah pekena bubur kacang durian..sedapnyer..

norgee said...

yum...yum....sedap tuuu...
kak ayu, mintak laa sekeping dua.... ~ muka sposen :)

Citarasa Rinduan said...

Ida--
awak orang jawa gak ker??? heheheh...
wah..sedap2 ada bubuir kacang durian..kalau pekena dgn roti..peeh..ngam kan??


norgee--
boleh2..belum ada yang brani usik..maklumlah..umai jenis susah nak makan..nie kena hantar ke citarasa rinduan lewat petang..sure habis..hehehe

Yatie said...

Assalam Ayu,
Fulamak cantiklah bingka roti ni, dan semestinya sedap...akak mmng suka kuih2 mcm ni...ada tak bahagian akak?

Citarasa Rinduan said...

wsalam...
kak yatie...hehehe..malulah pulak ngan kak yatie...ayu tak reti main campak2 jer..heheh

nie pertama kali pegang dslr...baru terima semalam....tu yang tayang kat kawan...okey tak pic tu??

sarah-najwan said...

nati nk try buat..byk roti yg kededek kat dapur tuuu..hehee

ibuintan said...

wow... hasil Dslr dah kelua, dah nampak sedap bingka tu maknanya okey la pic tu...hehehe

tun_telani said...

sedapnyer bingka roti.. lama x makan..
eh? selama ni sape yg amik gmbr?

Citarasa Rinduan said...

sarah--
try..nanti tambah sedikit kismis yer, so ada rasa masam manis..

ibuintan--
hehehehe..ujian pertama...tara...........
hahahha.....thanks you kakakku

Citarasa Rinduan said...

tun--
selama nie mmg kak ayu yang ambil...tapi guna kamera digital jer...
semalam baru dapat dslr idaman kalbu

eelobor said...

okeh...dah terasa lapar tgk gmbr tuh. hihihii, ko guna auto atau manual? cuba belajar guna mode manual "M".

Citarasa Rinduan said...

eelobor--
makin semangat aku nak menembak..
auto...

nanti aku try lagi eik....mode M..okey2...thanks cikgu..ayam panggang kira utang eik

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Ayu.... Ayu jgn risau... hari ni MM buat roti pun TERgeseng.. Wat tak phm je.. janji happy dan kenyang.

Citarasa Rinduan said...

MM--
hahahhaha..gara2 tinggalkan di oven keseorangan...heheh

Insan Marhaen said...

mesti best bengkang roti nih!

Citarasa Rinduan said...

IM--
taka der tukang makanlah bengkangku nie...hehehe...
kena hantor ke citarasa rinduanlah jawabnya

Nieza said...

Ayu, tahniah percubaan pertama yg mabeles..nice pic dan sedap tgk bingka roti ni...haha terliurla lama x mkn bingka ni..

Citarasa Rinduan said...

nieza--
percubaan pertama....waka..waka...baru nak try onoff buka suiz..hehehe lawak..lawak..

hahaha..gesenglah bingkaku itu

Huszaini said...

Lama tak makan bingka roti ni.. sedap pula tengok petang2 ni..

err.. ayu.. tq yer terjah blog saya!

Mas said...

ayu..cantik la gambar bingka roti tu...
ni yang jeless ni..wakakaka...
nampak sedapp jer bingka tu..nak sikitt..

Citarasa Rinduan said...

mas--
adoi,,,,,malu2 kucing mukaku kini..
nie.syok ambil pic umai...
hahaahha

bingka gesenglah mas...malu nak bagi kamu

Citarasa Rinduan said...

huszaini--
papa kembar3..
sama2...saya suka lihat anak kamu si kembar itu...
alahai..gesenglah bingka ku itu..hanya nak tunjukkan percubaa pertama dg dslr nie..

Cikgu Nurin said...

Ayu.rupa tak penting...yang penting..rasanya..dan yang penting lagi...mengeyangkan...hu hu...ada lagi?bak sepinggan....

Citarasa Rinduan said...

cikgu nurin-
ada lagi nie..tak ada sesiapa nak makan..nie dah hantar separuh kat citarasa rinduan...
ayu pun diet..baru nak makan nasi..hehehe

cik pulau said...

cik pulau nak kak Ayu,..
lapar ni.. and skill gamba tu memang nampak pro.. lalala ~^^,

Dearie Pearls said...

hi kak..
waaaaah.....

berpotensi nk amik picture ni...

siti murni said...

Ayu, focus je dari angle mana pun..or teknik apa sekalipun...yang pasti nya bingka tu memang nampak sedap..geseng ke hape ke..tk pedulik...kecur air liur tau..dah ler selera makan hilang lately..huhu..

Citarasa Rinduan said...

cik pulau--
pro?? hah...sangat ZERO...thanks yer


dearie pearls--
heheheh..percubaan pertama...terima kasih dik

siti murni--
mai sini..kalau dekat ayu dah tapaukan untuk kamu..

aLieF si Muncung ManiS said...

kak ayu,,rupa bingka tu alief tak kisah..yg penting masuk perut..haha..yummy2x

Arif Iskandar bin Azlie ( Arif pictures ) said...

ok ... nice one .. yum ... yum ...