CITARASA RINDUAN

Thursday, March 17, 2011

Doa Penerang hati

Bismillahirahmanirahim….

Selamat pagi khamis sahabatku semua…….kita mulakan pagi kita dengan zikirullah…semoga kita tergolong dalam golongan yang diredhainya…amin

Seawal pagi…biasanya di citarasa rinduan, sebelum memulakan pekerjaan…aku akan membacakan doa kesejahteraan kepada kesemua pekerjaku selain doa-doa penerang hati, murah rezeki dan lain-lain…


Turut ku selitkan pelbagai kata nasihat dan semangat bekerjasama dalam satu kumpulan……
Alhamdullilah….dapatku kawal dan kuserapkan semangat kasih sayang antara satu sama lain…….


Untuk sahabatku semua……ku tinggalkan doa penerang hati untuk kalian….


 
 Ya Allah, bukakanlah ke atas kami hikmatMu
dan limpahilah ke atas kami khazanah rahmatMu,
wahai Tuhan Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang.
Wahai Tuhanku, tambahkanlah ilmuku dan luaskanlah kefahamanku.
Wahai Tuhanku, lapangkanlah dadaku dan mudahkanlah urusanku



PS: hujan lebat dikampung tercinta, sejuknya!!!….nampak gayanya..kena lebihkan masak untuk menu sarapan pagi…….jom…ke citarasa rinduan.


21 ulasan:

tun_telani said...

amiin ya Rabbal a'laminn.. terima kasih akak..

Mas said...

selamat pagi ayu...mas kat kampung skrg...
kat keratong ni pun sejuk betul pepagi...he..he..

mamaijat said...

...amin.alhamdulillah..ayu dah jadi boss yang baik buat staff..
mamaijat juga buat menda yg sama setiap pagi time driving ke skul untuk anak2 & diri sdr...semuga Allah sentiasa memberkati & merahmati kita...

kakcik said...

Amin Ya Rabbal 'Alamin...

Semoga Ayu sentiasa murah rezeki serta dikurniakan dengan kesihatan yang baik selalu. :)

Sunah Mohammad said...

ameen...:)

Cik Sara said...

ameen..(^___^)

dekat UTM pun hujan...lebatnya...malas nak bangun..kih3x..

eelobor said...

bagus diamalkan doa nie. saya lak cuma baca zaman sekolah dulu jer, abis jer spm, dah tak amal pulak. sepatutnya di jadikan amalan harian

Kakzakie said...

Anak kakak baca doa ini setiap kali nak mula baca quran/belajar.

Moga ayu beroleh kesejahteraan...

Cikgu CTE said...

syukur..

ini amalan yang baik...memang patut diamalkan kalau nak berniaga...

bukan semasa mula nak belajar sahaja perlukan penerang hati kan?

kella said...

Amin.. terima kasih kak ayu.. datang baca doa kat sini.. terima kasih ingat mengigati...

kak ayu dah sarapan? :)

Sis-Lin said...

Alhamdulilah...
doa yg sesuai di amalkan selesai solat subuh untuk mulakan hari2 kita..lagi2 utk anak2...

selamat pagi Pn.Ayu...:)

norhidana said...

amin ya rabbal alamin...

time kasih kak... kongsi sama2...
teringat dulu masa sekolah agama kan, tiap2 ptg seblum msk kelas msti ada baca doa ni beramai2...

sarah-najwan said...

akak salu diperdengarkan doa ini oleh anak murid akak..hari2 ..

semoga kita semua diterangkan hati dan diberkati selalu..

Insan Marhaen said...

perut IM senak sejak semalam. hu..

sahromnasrudin said...

alhamdulillah..

trime kasih atas doa yg dititipkan ya

Amy Syaquena said...

Amin Ya Rabbal 'Alamin... terima kasih sis..

akuanakpahang said...

Assalam, terima kasih kongsi sama perkara yang baik.
New Entry "Rakyat Malaysia dinasihati jangan melawat ke timur Jepun."

Panglima Muda said...

berdoalah kita

alinac lover said...

amin..slamt pg kak

♥ Che NamNam ♥ said...

Terima kasih kak kongsikan Doa neh..memang sayer tengah gundah gulana pon skang nehh..

Syue Mustafa said...

Thanks for sharing...