CITARASA RINDUAN

Wednesday, March 9, 2011

Layan makan dari layan sakit kepala.........



Selamat pagi selasa para sahabatku yang ku sayangi…

Walau dalam hati masih berbekas kekecewaan…aku tetap pendamkan perasaan ini..

Perkara yang lepas biarkanlah….bukan hak aku padanya…hanya ku doakan kesejahteraan kepada bibik IKA…..

Dari layan tension molek layan sarapanku hari nie..

Jom…….



Cappuccino dan lotong berkuah kering…..(menu yang agak berat sepanjang tahun nie….heheheh)

Korang pernah minum Cappucino tak??? Enak dan sedap oooooo….




PS: ada sesiapa lagi nak join vlog Ben Ashaari bersama Cik Mat Gebu 12 hb Nie??

55 ulasan:

sahromnasrudin said...

sy tak leh layan minuman nie..migrain sakit kepala huhuhhhh

azieazah said...

Apapun yang terjadi, kunci kekuatan adalah sabar. :)

Kadang2 makan mengikut selera tekak memang best utk release tension. hehehehe

Tu meja ker kerusi? Lantai jarang-jarang.

Siapalah Kita Untuk Diagungkan...

My Little Diary said...

saya minum teh 0 jer... huhu

eelobor said...

tak kenal pun cappuccino... yang tau cuma teh o nipis kurang manis

Izan Ishak said...

sedapnya lontong tu ayu....
cappuccino...tak pernah minum sebenarnya. nak kena try nih~

norhidana said...

alahai kak, sedapnyer lontong kering tuh... kt kl nih takde pun kak...
teringat kesedapan nyer... aduhai...

logorithm said...

Peket tuh nampak besar! Mesti kaw-kaw punya kan? At least 30g?

Mamamya said...

akak x minum kopi...tapi en.suami 'hantu' kopi...

pagi..ptg..siang...mlm minum kopi...:D

Ati Masrif said...

mula belajar minum tu
masa kerja hotel dulu..
terus jatuh cinta gitu..

adagak lontong kuah berat ye..
kuah apa tu?

Kakzakie said...

Makanlah Ayu. Dah tak yah pikir pasal si Ika tu. Biar dia pergi. Kakak sebenarnya geram juga sebab permit baru renew ingat tak guna fulus ke?

ainnoraini said...

suke minum milo....dari dulu hingga kini...

tun_telani said...

sedapnyer cappucino!! nk 3-4paket.. hihi~

miloais said...

jenama aoa kah kopi campuran itewww?!
iols memang suker minum kopi campuran bagai neh....!

lotong kering? iols sokmo makan lontong yg kuah banyak - lemak kuning tu!

Amy Syaquena said...

Sodap eh tengok gambar dah terliur tapi sekali baca name makanan tue terus patah selera sebab amy tak makan huhu...

cikgu isza said...

satu tu dah lama tak minum dan satu lagi dah lama tak makan..

nakkk..

Wanita Mutalib said...
This comment has been removed by the author.
Wanita Mutalib said...

yayang,
kenapa tak buat gegar blog kte eh. huhu :p

saya mengunggu nunggu awak gegar blog kte tau weeeeeeeee.

ilham_un said...

tengok lontong windu nak balik kampung..
da lama tue x balik johor.hehehhee

hazlin said...

lontong... kesukaan suamiku...
minum nescafe menjadikanku ketagih.. sehari tak minum, mcm org gila heheh

sissyira said...

salam

bukan x nk minum,kepala ni kalau kena cafien msti migrainnya..

Siti Indrawati said...

Selamat petang Ayu..sedapnya sarapan pagi ni..yg penting jaga kesihatan diri..sabar ya,dugaan tetap dtg pada mahluk bernama manusia.

siti murni said...

Ayu...lontong tu nampak sedap sangat. seriously, teringin wooo...

Cappucino brand tu ct dah pernah rasa..pekat tuu...tapi sedap..hilang ngantuk especially di waktu petang hari mcm time skg ni..adess..nak pi cari cappucino lah!

Adinda Amy Sensei said...

apa pun...moga kekecewaan akak akan terubat jua

Sunah Mohammad said...

akakku sayang~ DIA akan ganti dengan yang lebih baik, insya'Allah...:)

Citarasa Rinduan said...

en sharom--
ayu mmg tak boleh layan semua produk yang berasaskan kopi..
tapi cappocino nie lain..tak pahit dan tak buatkan sakit kepala..
try ler.........

Citarasa Rinduan said...

en sharom--
ayu mmg tak boleh layan semua produk yang berasaskan kopi..
tapi cappocino nie lain..tak pahit dan tak buatkan sakit kepala..
try ler.........

Citarasa Rinduan said...

kak azie--
alhamdullilah...
syukur dapat kenal kak azie..
betul2...ayu makan sambil hilangkan stress...

kerusi...ayu boh untuk ambil gambar..
unik tak??
heheheheh...

Citarasa Rinduan said...

MLD--
ayu mmg tak boleh minum lain selain teh o da milo o..
now baru rasa...cappocino nie sedap da lazat..tak mengantuk...

Citarasa Rinduan said...

eelobor--
nie aku kenalkan lah..sepapan rm14 jer...
ada 15 peket..try..baru boleh bt ulasan...

Citarasa Rinduan said...

izan--
lontong tu..dalam sejarah..pertama kali dimakan..
trylah izan..
mmg melazatkan rasanya

Citarasa Rinduan said...

dana--
try order kat kedai2..mana tau...ada kan>>
rindu kamu..lama tak singgah sini

Citarasa Rinduan said...

logo--
20g...trylah minum....awak sure suka..

Citarasa Rinduan said...

mamamya--
kak..nie bukan kopi biasa2..ayu pun tak minum....

try yer produk nie...

Citarasa Rinduan said...

ati--
ayu pun mula2 tak pernah minum kopi..oleh kerana penjual tu kata..
bagus utk hilang mengantuk..
ayu try..
sedap oooo

Citarasa Rinduan said...

ati--
lupa nak habaq...
lontong tu tak ada kuah..hanya sayur dan bumbu...ayu lebihkan air masak...

Citarasa Rinduan said...

kak zakie--
terima kasih...rasa dihargai ada kakak sepertimu..
setuju sangat...kata2 kak..
akhirnya ayu jumpa jawapan..mak Ika..tak kasi ika duduk sini, sebab Ika bercinta dgn orang yang mak Ika tak suka...

geram dan benci pada mak Ika..sabor jerlah

Citarasa Rinduan said...

ain--
setuju..milo o kan??
tak ada susu?
hehehe..ayu tak boleh telan susu cair dan susu tepung

Citarasa Rinduan said...

tun--
sepeket rm 1.20sen..
kalau nak sepapan..rm14..
eik!! macam dealer pulak...
hahahahah

Citarasa Rinduan said...

iols--
jenama wetra, macam ada...air lemon, jambu dll..
try lah cari

lontong yang ada kuah kat sini pun ada jual..
rm 2.50 jer...hehehe

Citarasa Rinduan said...

amy--
hehehhe...abaikan lontong tu...kamu minum cappocino ais yer..sejuk

Citarasa Rinduan said...

cikgu isza--
jom............rasa sama2...sedap nyer

Citarasa Rinduan said...

ieta--
minta maaf..ada masalah dalaman..nanti ayu akan sambung yer...
alahai..siannya kamu..

Citarasa Rinduan said...

ilham-un

nanti singgah citarasa rinduan kalau balik jb...hehehe

Citarasa Rinduan said...

cikgu hazlin--
first time makan...mmg sedap..sesekali layan sakit hati....makan banyak2..hehehe

Citarasa Rinduan said...

syira--
wsalam, kak pu tak pernah minum kopi

tapi percayalah...mmg cappocino nie hilangkan stress dan mengantuk

Citarasa Rinduan said...

mak et--
selamat petang mak et--
terima kasih et... i luv u

Citarasa Rinduan said...

siti murni--
baru eprtama kali ayu makan..mmg sedap..
nanti turun jb..ayu masakkan..

alhamdullilah..ada testimonial dari kamu..
kan..bagus utk hilangkan mengantuk

Citarasa Rinduan said...

sunnah--
wah!!!!! terharunya..
terima kasih atas doamu sayang

aLieF si Muncung ManiS said...

kak ayu,buatkan capucino utk alief..capucino is my feveret....uuhuhuhu

mungelily said...

betul kak..dr melayan sakit kepala..baek layan makanan yg sedap2..hehehee

BIONIC WOMEN said...

x pernah makan lontong kering tuh. sedap ker ek?? hehe

Citarasa Rinduan said...

alief--
sini..kak ayu hantar sepeket...hehehe

Citarasa Rinduan said...

lily--
setuju..jom kita makan...makan...

Citarasa Rinduan said...

bionic women--
sangat meyelerakan..
tapi makan sesekali jerlah...kalau buat sendiri kita tau takat byk mana minyaknya

alinac lover said...

lontong kering tu cane ek? pelik gak ni