CITARASA RINDUAN

Wednesday, March 30, 2011

Aku tersarung baju koyak....

Alhamdullilah..
Baru lepas balik dari kenduri doa selamat jiran hujung rumah..

Tak dinafikan aku tersangatlah malu…boleh pulak, dapat tau last minit tentang kenduri nie… rupa-rupanya jiran yang jadi perantaraan jemput ke majlis makcik tu dah lama jemput…dari hari isnin lagi…tapi…biasalah aku nie susah benor duduk kat rumah.. sure buzy di citarasa rinduan atau cari bahan mentah/basah untuk kedai


Tak menghampakan tuan rumah, aku berdezupp… ke kedai runcit berdekatan…mujur ada kek pisang.. (aku rembat 3 biji) lagipun.. kalau mengikut komen-komen kawan-kawan semua…




Di kawasan johor kami tak beri bahan-bahan mentah tapi kuih muih menjadi bahan untuk kami bersedekah pada tuan rumah, duit pun tak sesuai diberi (balu arwah tak ada anak-anak kecil, semuanya dah berkerja)…

Aku hargai komen-komen korang……terima kasih daun keladi yer




PS: ada perkara yang nak sangat ku kongsi dengan kalian, nak cepat punya pasal..sebab kenduri tu start jam 7.30malam…aku tersarung baju koyak ko………. Huhuhuhuhuh…(mujur tak ada orang perasan!! Aku malu untuk kali ke 2)..waka..waka..korang nak gelak??... gelak lah..aku tak dengor pun!!


26 ulasan:

LinRosly said...

Assalamualaikum Ayu....Hehehe Koyak Kat Mana Tu? Kwang...Kwang...Kwang...Org Tak perasan Tak Apa...

padlie said...

tanak gelak.. takut kena kat saya lak ;)

nasib baik org x perasan..

Nieza said...

wah best kenduri gotong royong kat kg tu...Ayu, masa bila yang ayu perasan baju koyak tu? tapi nasib baik perasan juga kalau tak nanti dilain hari terpakai lagi parah kan...takut terbesar lak koyakkannya tu.

Kalamhati said...

huhu takpe org tak perasan pun..=)

munna said...

nasib baik org tak perasan... belah MIL munna klu ada kenduri2 macam ni pun selalunya diaorg bawa kuih muih macam lepat atau karipap

Adinda Amy Sensei said...

selamat malam kak ayu...

Mas said...

he..he..he...mas gelak sikit jerk tau....
tu la kalau kelam kabut....macam2 boleh jadi kan....

bagus juga ayu cari kek pisang ...
mas tak terpikir tadi..he..he..

alhamdudillah...semuanya dah selesai....

alololo...comeinya umai bertudung..meh sini aunty mas nak cubit pipi yang tembam tu...
macam ain tau..kalau pakai tudung...tembam jerk pipi tu...

jeBateja said...

alaaa...koyak sket jerk...apa de hal nya....ahakz....ahakz....

akuanakpahang said...

Kata org tua2 kalau tersarung baju terbalik boleh bawak tuah hari itu :) baju koyak silap2 dpt malu aje :)

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Eh Ayu... kan mmg tgh trend skrg orang pakai baju koyak2....;).... Tak caya, cuba la tengok time red carpet artis. :D

shahjiehan said...

tu diaa... sexy siot ~ ahahhaha...

inahar ali said...

wakaka..cam sama jek citer baju koyak nih..pernah terjd kt akak gak..malu kemain wehhh!!! hahaha..

eelobor said...

ko tngu gelak dari aku esok... kopem ko dengar punya. hahahahha

cikgu isza said...

tak dengar yer..
boleh baca kan?
heheh..
:D
lain kali beringat tau..

ieda said...

ekekek ayu .. kalau ieda diam2 kuar dan slin ekekek :) tapi cover mau lerr .. merah jap muke :))

HaSue said...

takpe,koyak sikit jer..sibbaik tuan umah tak bg sedekah baju lama kan..hihihi...
jgn marah yek,gurau jek :D

comelnyaa dak kecik pakai tudung tuh..

Ummi said...

Salam Ayu...hahahhaa..kalau akak dgn Mat ada...sure kitaorg gelak guling2...hehee..last2 nnt silap2 baju kitaorg lak koyak...adeeii

cik pulau said...

alaaa...
nape xde org perasan..
opsss... larikkkkkkkkkkk!!!!

IMANSHAH said...

koyak kenapa?? badan dah besar ke??wahaha

NadiRah said...

koyak part mane tu kak??
tempat 'berbahaya' ke???hehe

KatekateKite said...

koyak bahagian pesak ke ni kak?

ni lah masalah kalau baju tu kain die jenis mudah tetas.... huhuu.....

sian akak, ntah2 org pasan, tp tamo tegur kot.heeee......

sabor jelah dah terkena!
----------------------------------
Hu hu huuuuu T_T . . . . ---> Memang buat gua marah lah lu!

niey_muhaini said...

salam perkenalan ayu.. harap2 x de yg perasan & gelak dlm hati dh le ye..

Dearie Pearls said...

hi kak..

erk... erk...

koyak bahagian maner tue?
mujur perasan sorang sorang...
malu pun sorang2 jek....

heeee

Yan said...

sebenarnya biar kita tak perasan langsung lagi bagus. kalau tak sure kita rasa tak selesa kan...

tak pe.. hari nujuh ke.. hari 40 ke.. boleh lah meroti pulakkan.. hee

azian said...

ya allah kak.....mujur tak pasan dek org len....hehehehe...tapi mmg kita kl ade kenduri mesti bg kuih2 kak ek...

miloais said...

koyak yg orang tak nampak tak pe nok....
heheheh

kat kampung weols - kalo gi kenduri
ada yg sedekah duit - ada yg sedekah bahan mentah (gula sokmonya)
tapi kalo rajin - sedekah kuih-muih pun boleh jugakkkk...