CITARASA RINDUAN

Monday, March 7, 2011

Kalau dah namanya rezeki…tetap tercapai satu hari nanti


Assalamualaikum……

Lama daku menghilangkan diri…….ada yang tercari-cari ker??
Ada yang tertanya-tanya ker???

Ewah!!!!!! Perasaan daku diterima dan diingati pulak dari kalian semua….(heheheheh….buat muka dua posen)

****************************

Jangan ditanya kemana daku meghilangkan diri ya!!…

Lagilah di hari isnin yang kompom bekalan mentah disetiap pasar mahupun kedai runcit tak ada…(sebab tu kalau nak niaga kedai makan, jangan tutup hari isnin…rugi oooo…)

Daku begitu sibuk gile hari nie, selain di citarasa rinduan, bergegas menguruskan persekolahan umai

Dah rasa kaki tak mencecah ke tanah…malah jari jemari tangan tak tercapai lappy berhampiran meja cashier…..


****************************
Tapikan, betul orang kata…kalau kita buat jasa pada seseorang, dan kita ikhlas tanpa mengharapkan apa-apa..insyallah….satu hari nanti pasti ada orang lain akan memberi sesuatu untuk kita.

Alhamdullilah…aku tak terkecuali……..dan bukan daku seorang sahaja mendapat rezeki di hari isnin yang mulai ini..

En zalie, umai dan semua perkerja citarasa Rinduan pun dapat tumpang sekaki……..

Korang nak tau..apa yang kami dapat?

Tara........





Big Apple…banyak ooo.. 12 biji kesemuanya, masa  blogger chilabaeys syer entry tentang big apple nie…aku tertelan air liur sebab tak pernah seumur hidupku makan donut big apple…akhirnya berjaya ko……….



Perhatikan riak kegembiraan setengah pekerjaku yang kesukaan makan donut free…..




Malah en zalie dapat menu lunch diet………..
tara…….






Nyami…….. (Masih belum sempat makan lagi, sebab en zalie dah makan tengahari dalam jam 12.15 tengahari….., so…akan di makan untuk menu makan malam jam 6 petang nanti)







Untuk Umai…alahai…ketawa kesukaan lah si cilik tu dapat pakaian sepasang..

************************

Kalau korang nak tau, siapakah yang ikhlas belanjer kami….

Tara…….

Adikku Siti Hamizah Jamil,.untuk pengetahuan kalian, adik iparku nie menyambut anniversary yang pertama pada 06032011….semoga mahligai yang dibina kukuh selamanya…, genap setahun melayari bahtera rumahtangga……..selamanya berkekalan hingga akhir hayat mereka..amin

Tapikan, Cik Miejah (panggilan Umai kat adik iparku) duduk berjauhan dari kami…hanya sesekali kalau ada cuti barulah dapat bersama-sama kami…itu yang kalau cik Miejah balik, Umailah orang yang paling gembira sebab dapat sesuatu….
Terima kasih cik Miejah, esok-esok belajerlah lagi…..

PS: sejujurnya big Apple lebih sedap dari dunkin donut, agak-agak bila lah dapat makan lagi???....hehehehehe, gambar-gambar pakai hp cap ayam….okeylah, buat kenangan…

27 ulasan:

munna said...

rezeki orang bagi jangan ditolak ... munna tak pernah lagi rasa Big Apple .. lepas ni boleh lah mencuba...suka pekerja ayu dpt makan donut tu... nampak KR rasa macam nak makan lah pulak... tapi semua tu jauh .. mau turun KL atau Kuantan baru dpt...

Citarasa Rinduan said...

munna--
kalau kat jb nie,,tak silap ada kat town2 jer..
ayu pun tak pernah nampak kat kawasan ayu..

adik duduk pasir gudang..rasanya mmg dekat town2 jer ada...

lembut sangat munna...sedap....

azieazah said...

Murah rezeki CIK MIEJAH, sebab belanja satu kedai makan...

Yup, pada Kak Azie Big Apple donut (juga J.Co) lebih sedap dari Dunkin...

Apapun, rezeki yang disyukuri... kan?

Citarasa Rinduan said...

kak azieazah...
amin-amin...
dah lama ayu tahan air liur nak rasa keenakan BIg Apple...J.co tu apa eik?? hahahhaha..daku tak tau?

sahromnasrudin said...

assalamualaikum..

sy tak brp layan coz ia manis sgt..tak boleh masuk la huhuhhh

CT NoArIzAh ArIs said...

Assalam CR... Big Apple donut memang sedap tambah saiz dia tu yg x leh tahan kira puashatilah dgn harganya tu.

Citarasa Rinduan said...

wsalam--
en .sharom...mujurlah ayu makan yang masam2..cuba sebiji untuk rasa kenikmatan rasanya..
sejujurnya mmg tak pernah jumpa big apple di kawasan ayu
ini pertama kali

ct--
wsalam..
mmg puas hatilah...sebiji berapa RM eik??

kakcik said...

Semoga murah rezeki adik Ayu dan semoga rumahtangganya berbahagia serta aman damai ke akhir hayat.

Donut Big Apple memang sedap. :)

zeqzeq said...

Sejujurnya kalau ada org suap lagi sedap, sapu coklat kat hidung haha

[sutera kasih] said...

sedapnya big apple..tp lg sedap kalau org belanja hehe

Adinda Amy Sensei said...

tu diaa....sedapnye tgk big apple tuuu....hehehe...nak sikittttt

wahida said...

ya...big apple mmg sedap sgt berbanding donut brand lain..

saya peminat tegar big apple...kalau yg ada cheese tu lg saya layan!!

cikgu isza said...

ayuuu.. jangan lupa diet yer..
:D

Citarasa Rinduan said...

kakcik--
terima kasih atas doamu..amin2....
wah!! ayu pun suka rasanya lembut.

zeq--
siapa nak suapkan???

suterakasih--
hehehehe....pertama kali makan big apple, terus ada yang belanjer...mmg sangat sedap

amy--
boleh2....syer dua eik..
semua dah abis sayang..pekerja kak ayu ada 8 orang..abis sudah


wahida--
ayu tau kamu peminat chesse..ayu baru pertama kali makan. tak tau mana satu chesse dan kacang..heheh


cikgu isza--
nie nak jogging..mana boleh makan bayak2...2 ketul terus pejam mata...hantar belakang..hehehe

Gen2Merah said...

big apple ka, donut ka, dua2 nya saya tak pernah rasa lagi.. hehehe. mesti sedap tu kan..

Citarasa Rinduan said...

gen2--
kadangakala kedua2 kios nie mmg dibandar2 sahaja..
kalau tempat kak ayu 2jam nak sampai sana...
tu yang tak selalu jumpa

suri solehah said...

salam wah..untung ada adik yg murah hati gitu..rezeki ayu sekeluarga n pekerja ye..

Cikgu CTE said...

kenapalah saya yang duduk kat bandaraya JB ni tak tau ada big apple ni???mcm duduk kat ulu tembeling je...

IMANSHAH said...

jgn makan selalu gomok

Cikgu Nurin said...

huihhh....boleh larik akak punya alingment kalu makan cam ni...

Bagus dan betul tindakan Ayu..ambil hati pekerja dan orang bawahan, baru mreka akan sayang kita...

*eeemmm bak seketui...:)))

Mas said...

mas pun suka gila ngan biggapple tu...
sedapp bangat donut tu....

mungelily said...

akak....org puasa...terliur tgk...dah lama xmamam donut tuh...
hahaha :)
murah rezeki akak...=)

siti murni said...

slurrrpp...telan air liur nengok big apple donut..huhuu...tkpe..tkpe...dekat je ngan umah...10min lagi saya sampai...hehehe

cik pulau said...

baek... cik pulau ngakku.. cik pulau tercarik-carik.. mana kak ayu.. lalaal~

big apple lagi sedap berbanding dunkin donut.. lalala~ ^^,

jeBateja said...

baru taw ada donut jenama lain....ahakz...kampung tul den ni hah....err....

Citarasa Rinduan said...

suri--
wsalam--
alhamdullilah..rezeki hari isnin

cikgu CTE--
cikgu kat tesco p,gudang ada....adik mmg kerja di dalam tesco..kedai cermin mata


cikgu iman--
tau..tau....tq yer..

cikgu nurin--
setuju..sbb tu ayu ke GYM hari nie...dan sebelum ni..dah gemuk..hehehe
alhamdullilah...setiap hari doa bersama3...ayu selitkan kata nasihat..
makan pun bersama..moga kami tak bertelingkah sesama kami

mas--
ramai kawan2 kata cepat gemuk..takut pulak ayu...


lily--
alahai siannya....anti cari yer donut nie dimana2...buat buka posa..
eik..salah2..buat makan
malam..sbb skrang dah lewat malam


citi murni--
alahia..awak pun hari2 tayang makaan..naik melelq air liurku ini
uits..dah jogging kan?? jgn tambah kolori...heheheh

cik pulau--
i love u..........


jebat--
uits...hanya yang minat donut jer kot yang tau..jebat kan suka besi..hehehhe

azzey said...

BA mmg sedap ayu. My princess sjer banget! hi3..