CITARASA RINDUAN

Sunday, March 13, 2011

Ombak Rindu dah difilemkan.........



Serius nak habaq..aku peminat novelis Fauziah Ashari.. masa umurku belasan aku penuhi koleksiku dengan novel ombak rindu di meja comelku..

Bila aku baca paper Berita mingguan hari ini…aku terpaku, akan ditayangkan filem versi novel Ombak Rindu,peeh…tak sabor nak tonton….

Lagilah si pelakon polular lisa jadi pelakon tambahan untuk watak mila yang gila gedik dalam novel tersebut…., manakala si Aaron pulak pegang watak hero semestinya Harif

Wah!!!! Daku akan pastikan..en zalie bersetuju ikut aku ke pawagam….(bila baca paper...aku gelak jahat sorang-sorang..lisa hantu petai..jom..klik sini)

34 ulasan:

NadiRah said...

eh.akak..
bukan ke lisa jadi mila??
maya karin jadi izzah lah kak..
nad pon ada story mende ni dulu..
nak kuar dah??
wahh!!!

eyna azmi said...

dah lama x baca novel

rosmina samin said...

akak ^^ buku ni mmg feveret sy juga... tapi rasanya Lisa as Mila, Maya Karin sbg Izzah...^^

Adinda Amy Sensei said...

hai kak ayu....apa khabar?

Pai said...

Salam kak ayu...
ni mmeber cikali...
kalo der maser nanti...
sampai r kat kedai kak ayu...
cume maser je r x tau biler...

yna fazlyna said...

au au cite ni memang best gila.. yna bace jugak kak. sangat2 best. tapi bila bersambung dah tak berapa best dah..

Hanieqha said...

wah.. dah difilemkan.. cantekkkk...

:D

CARA2 MELAJUKAN BROADBAND ANDA YANG DAH HABIS LIMIT ATAUPON YANG LEMBAP"
Contest/Giveaway: Apa hadiah korang nak?"

kakcik said...

Kakcik beli novel Ombak Rindu. Kawan pinjam bawa ke PD dan dia tertinggal di sana. Mujur dia ganti semula dan kakcik ada novel2 sambungannya. :)

Masrini Karim said...

cik ayu..asenye mcm izzah dan haris..bukan hafiz...seingat saya lah..

Cik Sara said...

Saya pun suka novel ni.. siap beli semua sambungannya di lagi.. Ada 3 series kalau tak silap..wah, kalau difilemkan, mahu g pawagam ni..hehehe

HATYCIKNUURUL said...

yeker kak?,.sy gile Omabk Rindu nih,.berkali-kali ulang bace cite tuh,.adess,.ermm,aaron n lisa,.perghh,mmg best,.hehe

JaJa'Z said...

ye ke ayu? biar betul? sebab ni la novel yang paling jaja suka baca..first time baca sampai menangis2....tak sabar ni nak tgk filem plak....

aJa said...

ya ke?...tak sabar nak tengok...

Sunah Mohammad said...

saya baca jugak, okie? tapi tak tau pun ade filem...

Huszaini said...

Macam familiar jer tajuk dengan watak ni... ermm... aku pernah baca kot! huhuhu... tapi dulu2 laa rasanya... zaman remaje.... uhuhuhu

siti murni said...

semakin banyak novel nak difilemkan..best kan...:)
langkah bagus menaikkan industri filem malaysia..novel banyak yang berkualiti..klu dibuat filem..insyallah boleh berjaya..

mungelily said...

ye ker...
mesti best kan! hehee xsabau nih

Citarasa Rinduan said...

nad--
wawawa...thanks habaq yer, kak tukar...
nanti kita serbu panggung yer nad

Citarasa Rinduan said...

eyna--
nanti kita tonto kat pawagam yer

Citarasa Rinduan said...

rosmina--
alahai...kak ko update petang tadi sebelum ke pasar...main tulis tanpa perasaan bersalah..tq yer betulkan

Citarasa Rinduan said...

adinda amy--
yang, sorry sangat tak singgah blog kamu...
kak sihat dik..

Citarasa Rinduan said...

pai--
wsalam..akhirnya awak tinggalkan jejak
insyallah..singgah yer nanti2

Citarasa Rinduan said...

yna--
setuju sambungan ke 2...tak feel kan

Citarasa Rinduan said...

hanieqha--
cantek...tonton sama2 yer

Citarasa Rinduan said...

kakcik--
kita peminta fauziah ashari lah..heheheh..

Citarasa Rinduan said...

masrini--
terima kasih yer, perbetulkan ayu dah ganti balik...

Citarasa Rinduan said...

haty--
kak pun tak sabar...

Citarasa Rinduan said...

jaja--
ayu pun sama..bila baca novel ombak rindu..terus suka novel....

Citarasa Rinduan said...

kak aja--
jom sama2 ke pawagam

Citarasa Rinduan said...

sunah--
ajak ady pi tengok yer....ady belanjer

Citarasa Rinduan said...

papa kembar-
dah lama novel nie..tak sabar ayu nak tonton

Citarasa Rinduan said...

siti murni--
insyallah......suka dgn perkembangan industri..naik nama novelis malaysia

Citarasa Rinduan said...

lily--
kita serang panggung.......hehehe

Citarasa Rinduan said...

cik sara--
adoi tertinggal kamu pulak...
kita pi pawagam sama2 ala2 gathering gitu..heheheh