CITARASA RINDUAN

Tuesday, March 29, 2011

Pengalaman memilih jenis kaca Mata, terbaik Essilor Transitions..

Ku terpanggil berkongsi pengalaman dengan kalian tentang pengunaan cermin mata dalam kehidupanku…tidak dinafikan aku mempunyai masalah penglihatan sejak berusia 15 tahun, (rabun jauh)

Oleh kerana kebetulan adikku bekerja di kedai cermin mata, beliau telah mencadangkan cermin mata jenis lens Essilor Transitions… (adik bekerja di cermin mata Tesco, Pasir Gudang)


Home

Memang harganya agak mahal ditambah dengan harga bingkai cermin mata..namun amat berpuas hati kerana jika anda mempunyai masalah rabun sinar lens ini amat bagus, jika inginkan maklumat lanjut klik sini http://www.essilor.com.my

Kebaikan pengunaan lens essilor transitions antaranya adalah
·        Lens ini sangat sensitive terhadap cahaya gelap mahupun terang
·        Anda tidak nampak perubahan warna lens walau memakai di dalam bangunan atau luar
·        Sangat sesuai bagi pesakit rabun silau (dimana kesan jangka panjang rabun sinar boleh menyebabkan katarak mata)
·        Keselesaan amat diyakini.

Semasa di luar Setelah berada di dalam bangunan Tidak lama kemudian...





PS: dapat cendermata baju t-shirt semasa pembelian lens essilor…lihat perubahan di dalam bangunan dan luar bangunan………… Namun, pilihan adalah ditangan anda, jenis cermin mata apa pun yang di beli,bagi pesakit rabun penjagaan mata adalah amat penting bagi mengelakkan penyakit semakin teruk 

24 ulasan:

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

salam...
kita pun sedang guna cermin mata jenis ni jugak.. memang sesuai sangatlah utk kita yg ada masalah silau nih.. sebab tu bila bergambar tengah panas.. nampak mcm pakai cermin mata hitam.. padahal cermin mata utk rajin... hehe...

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

opss.. rajin plakk.. RABUN... hehe.. typo error...

JHaZKiTaRo said...

salam kenal.. rajin2, jemput singgah blog AKU SEBUTIR PASIR hamba kalau berminat nak baca my travelling experiences ke 45 buah negara.. :)

miloais said...

iols baru jer last week buat spek
tak ingat -... eh tak tau le plak pasal Essilor ni...

next change lah ye...

JunAina said...

teringin jugak nak try...tapi regenya yg tak tahan. kalau lensnya yg power macam aina ni + dengan bingkainya mau Rm1300-Rm1500...

cik pulau said...

cik pulau tak pakai spek..
cik pulau tak pernah check mata..
xtau ada masalah ke tak..
lalala~

bestnye dapat t-shirt..^^,

akuanakpahang said...

Saya rabun dekat aje.. nak membaca susah sikit kalau tak pakai cermin mata :)

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

wahh tq info ni..spek saya dah lama..huhu

shahjiehan said...

akak! yg ni klo masa tgh hari die jadi gelap kan.. cam spek itam kan.. tol x?

Cikgu CTE said...

umur dah semakin berusia ni...mata pun dah semakin tak nampak...sah...saya kena rabun dekat nie...

IMANSHAH said...

salam

saya memang lelaki berkaca mata..setahun dua kali akan tukar kaca mata

Kalamhati said...

salam sis..

tq for de info..amat berguna!

Yan said...

assalam dan salam kenal..

i pun ada masalah rabun jauh dan silau yg agak teruk. tp now buat tak tau je.. Malas sangat nak pakai spek.

eelobor said...

aku cuma tau kit lens, macro, wide angle, telephoto, etc.... hihihi

siti murni said...

ayu, kite pun rabun jugak...huhu...tahun ni belum check lagi..harap2 tidak ler kena tambah power...tanda2 mcm ada...kerap migrain...adess...bagus yer lens ni...nanti leh la survey2 dulu..

sissyira said...

salam

bercadang nak tukar kaca mata gak ni, tp ongkosnya enggak ada la...huhu

Sham said...

rabun sejak darjah 6...tp tak berani pakai lens...keh keh..

Areef Ibn Naim said...

assalamu 'alaikum kak,

kata orang, alah membeli menang memakai... biar mahal, asal puas hati...

kak, sy ada tag akak tuk join contest. akak check kat blog sy yer jika berkelapangan...

moga fil akak cpt sembuh n gembira2 selalu... bertuah dpt menantu mithali macam akak, hehehe...

sarah-najwan said...

akak pom pkai spek..
masa pi melbong aritu
beli yg oakley..hehe
kasi sportive sket..

kat sana mmg murah bingkainya..

Nieza said...

menarik info ni ayu...tapi nieza tak guna cermin mata lagi so far alhamdulillah belum lagila kot tapi kalau dh sampai masa utk kena pakai nanti boleh juga cari yg jenis ni kan...btw tq sharing.:)

azzey said...

saay kalu drive mmg kene pakai cermin mata. besnya kat office klu ada kursus baru guna. kat umah mmg tgk tv pakai cermin mata gak...

Sheila Samsir said...

Saya sdg cr bingkai cermin mata yg sesuai dgn bentuk muka.. 3 buah kedai g semua x bkonan haha..

Sheila Samsir said...

Saya sdg cr bingkai cermin mata yg sesuai dgn bentuk muka.. 3 buah kedai g semua x bkonan haha..

Sheila Samsir said...

Saya sdg cr bingkai cermin mata yg sesuai dgn bentuk muka.. 3 buah kedai g semua x bkonan haha..