CITARASA RINDUAN

Wednesday, March 16, 2011

Huah!!.....nak relex..

Alhamudullilah..

Baru melabuhkan diri ke rumah tercinta..
Amat penat bila di kedai…dari jam 6 pagi hingga 8 malam…

Beginilah rutin perniaga makanan…
Walau penat fizikal…mental tetap terasa kepenatannya..lepak koo………..

*******************
Hari ini tempahan dapat dibuat dengan sempurna…hanya aku terlepas beberapa minit hantar kesekolah..
Nak buat macamana, risiko penghantaran memang akan berlaku, kadangkala terbantut akibat pelanggan yang ramai di citarasa rinduan, atau akibat kelewatan aku memasak lauk pauk yang pelbagai..

*******************

Esok, tempahan dari sekolah rendah masih ada,,,tadi memang parah… tersaing dengan tempahan di kilang kelapa sawit berdekatan..adeh..

Mujur menu tak cerewet..hanya mee hoon soto dan soto ayam…air pula Nescafe panas

Ingatkan nak buat list tentang menu sarapan, makanan tengahari dan minum petang untuk tempahan esok, tapi aku malas nak fikir,sekarang dah dirumah aku nak RelaX!!!!
Esok…esok lah!!! Sekarang aku nak rehat………(eik., emo pulak!! Heheheheh,,,chak!! Bah!!)

Sebelum tidur…jom…tayang bubur nasi untuk FIL dan tempahan untuk sekolah lunch tadi..




PS: Sekali lagi, dengan tak tahu malu…aku  ingin mengucapakan ribuan kemaafan kepada sahabatku semua..kerana tak dapat berlegar-legar ke blog kalian…. maafkan aku

14 ulasan:

eelobor said...

permohonan maaf di terima

Kasawari said...

wah masyukkk ni .. byk tempahan dapat.. ermmm.. sajer jer malam2 letak gambor makanan..

p/s: saper kata blog kasawari xder makanan2.. cuba dtg ler kat shoutbox (msjbox) tu.. haha

cik pulau said...

bubur nasi.. ape yg merah tu.. lala~

maaf diterima.. cik pulau paham.. lalala~ ^^,

senyumSOYA said...

ehehhe..tetiba rasa lapar bile tgok akak wat entri ni~ hehehe

Hanieqha said...

saje je bako line.. dah la tgh lapo ni..

huhu..

cikgu isza said...

bubur nasi.. lama x makan..
rehat2 ayu.. orang perak kata nanti tumpo...

srikandi cinta said...

wah,,beznyer nasi uh..
awk ni amik tempahan nasi kerr?
awk duk kat ne ni?
negeri ape?

alinac lover said...

nyum2 :)

Sekamar Rindu said...

salam kak ayu,,

kedai kak kat mana ni..?? sr nak gi makan laaa..

AZLINA said...

Assalamualaikum Ayu...dtg jenguk org yg kepenatan tu..aikkks dah titun yea!! Mmg penat kan Ayu...akak yg x ramai customer pon kdg2 mcm nk pingsan apalg Citarsa Rinduan...tringin nk gi mkn2 kat sana, lps tu nak gi terjah umah Mat Gebu, jeles nengok gambo blogger dpt mkn2 kat umah CMG..huhu..akak pon peminat dia jugak... :)

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Tido dah ke? MM plak baru dpt on line ni.

Areef Ibn Naim said...

assalamu 'alaikum kak,

sekolah mana yg tempah kak?

klu cam dalam gambar tu bape rm kak?

Sis-Lin said...

wahhh nampak sedapnyaaaa ayu...
bila lah nak sggh sana yek..huhuhu takpe..kita main terjah jek..:)

logorithm said...

Nak buat camner? Rezeki tak datang bergolek...