CITARASA RINDUAN

Friday, March 18, 2011

Daku Kembali........

Bismillahirahmanirahim..

Assalamualaikum….Daku kembali…….
Apa khabar semua??
Daku sihat-sihat sejahtera….

Seharian di kampong tercinta….daku menghabiskan masa bersama adik perempuan bungsuku yang menetap di kuala Lumpur

Adik pulang ke kampong membawa khabar gembira…..mengandung anak pertamanya..Horeyy!!

******************

Oleh kerana aku jenis penyayang (ehem……ayat ku poyo) aku memasak menu-menu permintaannya……….




Mee bandung dan pau sambal….lauk pauk tengahari pula, Ikan cencaru masak kicap, sayur bening…mudah gitu, mujur dia tak request arnab masak merah ker, burger ker…kalau idak daku pengsan!!……

Demi tak menghampakan permintaan ibu-ibu mengandung…aku turutkan..bereh!!

*****************
Punyalah ghairah nak balik kampong, seharian dikampung aku bebas dari handphone….sebab kepoyoan telah berlaku….aku tertinggal handphone di citarasa rinduan…..(maaf teman-teman yang ada menelefon mahupun sms tapi aku tak respon)… cuai sungguh daku..

PS: 15 sms, 18 miss call ku terima…….sah!! aku dah semakin tua..

31 ulasan:

Woofer Storm said...

heheee semkain tua smkin menjdi.hhaa
kak,thniah buat adik akak,nak kwin la mcm ni...heheehe gatal skjp

AdyBudika said...

sedapnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..suke neh...errr..semua makanan pun ady suke kan?? errr..nak nak nak..... esok nak wat la..ahahahah

eelobor said...

aku suka 4 perkataan ko yang terakhir....

Areef Ibn Naim said...

assalamu 'alaikum kak,

welcome back kak...
best kan sesekali dpt balik kg...
sy ni hari2 balik kg, hehehe...

Citarasa Rinduan said...

woofer storm--
aduh..kak ko nie dah tua...makin banyak yang lupa..
terima kasih ya...adik kak nie bunting sulung

Citarasa Rinduan said...

ady--
buat..buat.
nak resepi tak???

Citarasa Rinduan said...

eelobor--
ko memang suka buat aku SUKA sangat2 kat ko.....

Citarasa Rinduan said...

waalaikumusalam...

cikgu...
memang gitulah dik, kalau balik...asyik kena request memasak jer...
adik beradik punya pasal..no hal..

PS: kampung kamu???
kena kawin orang jauh nie.....hehehhehe., (gurau)

cik pulau said...

waahh.. balik kampung...best2,,
tahniah kat adik kak Ayu..
mesti hepy giler dia kn..

btw..selamat kembali.. ^^,

ibuintan said...

selamat kembali.. moga Ayu sihat, en zalie dan putrinya juga

tahniah kpd adik Ayu

dah tukang masak kat mana2 pun masak jugak kan

Citarasa Rinduan said...

cik pulau--
sama-sama....
sangat2 seronok..melayan orang yang teringin dan mau makan2 mmg kak akan layan..
tapi..kalau tak mengandung..
kak ayu layan gak....

Citarasa Rinduan said...

ibuintan--
terima kasih...alhamdullilah...kami sklrg sihat waafiat...
sama2.....adik ayu skrang dok loya2....maklumlah baru 2 bulan lebih...
hahaha....gitulah kakakku..kalau balik kampug ada jer requestnya

tun_telani said...

lerr... ingatkan nk blk kg 2-3 hari..
congratz buat adik k'ayu =) sedapnyer pau goreng/burger msia tuh.. list lauk-pauk pon buat tun lapo je.

siti murni said...

kalau dapat pau sambal time macam ni best jugak..kt luar ujan tu..dapat kena ngan kopi o..owh alangkah indah nya malam ku...ekeke.

err..sayur bening tu ape Ayu?

Tahniah kat adiknya ya...:) untung ada kakak rajin masak macam ayu..

Citarasa Rinduan said...

tun--
esok ada job...tu yang balik awal...
lepas memasak pagi2...tegahari terus berdezut ke senai...

hahahha...tun punya menu lagi mabeles....kak suka

Citarasa Rinduan said...

siti murni--
mai sini kak ayu hantar sepiring..heheheh

dik...sayur bening tu...sayuran yang paling mudah..rebus2 jer....dan campak2...kak ayu masak bayam, soon hoon dan kentang...campur bahan2 tu...
layan dgn sambal belacan or tok-tok nyami.......

alhamdullilah..kak ayu sayang adik beradik kak...........

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

salam..sj jln² dan terjumpa blog ni..

sy pun suka sgt mee bandung especially mee bandung muar..akak ni ada restoran eh? dekat mana?

Citarasa Rinduan said...

cik betty--
wsalam........terima kasih singgah sini

yer......kedai makan ayu di area kulaijaya-bandar tenggara..
ayu mmg niaga pste dan mee bandung ....
peminat mee bandung eik???

ArMie said...

wah... seronoknya kat kampung jumpa keluarga tercinta.

Cikgu Nurin said...

Ayu: bukan tua der...matang lorrr...

akuanakpahang said...

Salam, selamat kembali.. wah bertambah anak buat tak lama lagi tahniah juga drp saya.

Citarasa Rinduan said...

armie--
ibunda tu duk sorang2..tu yang nak jenguk sangat2..kebetulan adik yang baru lepas kawin balik...

Citarasa Rinduan said...

cikgu nurin--
hhahahhaha..matang?
bolehlah...tapi kalau dah 2 hari hp tak ada ditangan..sure mengamuk kenalan ayu..

Dearie Pearls said...

Oooh syurganya ader kakak yang sebaik ini... minta aper pun bereh..

nak tompang makan, boleh?

heeeeeeeee

Citarasa Rinduan said...

AAP--
wsalam..
terima kasih..

dan sama-sama...ini bakal cucu ke 8 ibubapa ayu...

ainnoraini said...

selamat mlm ayu...
sedap jer nnpk kuih pau sambal tu...

ayu...ain ni mengidam jugakkkkk....nak mkn yg ayu buat jer...hehehe...

Citarasa Rinduan said...

dearie pearls--
kalau awak adik kak...mai sini...nak makan apa???
kak ayu masakkan..

Citarasa Rinduan said...

ain--
alahai..........dah habis..
nanti kalau kita bersua,
ayu buat utk kamu sklrag...
yer

jeBateja said...

pehhhh...pau sambal yg tak tahan tu...bikin hati gundah gelana....

Sunah Mohammad said...

sangat suka pau sambal!!!!!!!!!!!!!!

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Oh Ayu panggil kuih tu pau sambal.. kalau kami plak panggil kuih bom.. hehe..