CITARASA RINDUAN

Thursday, March 24, 2011

Tipah Torpedo Astro Ria

Serius nak kata, drama tipah torpedo di astro Ria..syok gile…..maklumah, aku akan tonton tv time kepenatan..sure pilihan aku malam nie layan komedi…….. I like humor!!

Lakonan si Siti Fazurina, Qazem Nor, Dira (AF), Zarina (AF), Zaibo, Josiah Hogan, dan ramai lagi

*************
Drama tipah torpedo nie mengisahkan tentang si Tipah Sulaiman (lakonan Siti fazurina) yang bertutur tersangatlah laju dan kebolehannya (ala-ala hobinya) menaip mesin taip yang sangat2 laju…(berapa banyak laju lah) super hebat si tipah nie.., walau pelajaran tak tinggi tapi dia sangat hebat tang kelajuan bertutur…heheheheheh

Tipah, Bekerja di pusat peranginan Bukit Gambang Beach City, ada pengurus yang bernama Eizlan (hensom gile, siapa tah pelakon tu..aku tak tau, Josiah Hogan kot, sure pelakon baru, tadi aku google, si Josiah nie berbangsa latin..patutlah tampan. http://www.manggaonline.com.my/berita-selebriti/2958-josiah-batal-ke-hollywood.html) …






Tengok tu, tipah kena warning dek bos dia,,,dari seorang yang petah berkata-kata..jadi pendiam..waka..waka…ada eksiden mesin tapi dia terbang lagi...huhuhuhu....aku gelak tak ingat dunia

Si tipah nie suka sangat dengan penguin…siap boleh berangan2 lagi, ….tapi kawan sekerjanya si Tawil (lakonan Qazem Nor) suka pulak kat Tipah…… so dalam hidup tipah ada Eizlan dan si tawil, tapi..tipah lebih suka kat Eizlan….

Pelbagai liku sedih dan riang yang dihadapi oleh si tipah, dan aku agak kagum sebab keyakinan jati diri tipah yang tinggi..akhirnya kertas kerjanya, diterima oleh ayah si Eizlan (lakonan Zaibo,datuk kat pusat peranginan tu).




Dan akhirnya, tipah menerima si tawil, akibat si tawil berjaya menyelamatkan si tipah dari lemas dalam air time eksiden dengan si maya (lakonan Zarina)……


Moralnya…..drama nie, sangat best untuk menghiburkan malam anda……dan selalunya pasangan yang kita angankan..tak akan menjadi pasangan hidup kita selamanya…..




14 ulasan:

akuanakpahang said...

Assalam nampak macam best tapi kalut... namun saya x berkesempatan nengok bz kelain :(

ckLah said...

Bila siarannya Ayu...sesekali nak juga layan penat lesu kepala ni, memikiorkan hal sekolah...

Citarasa Rinduan said...

AAP--
wsalam.....hehehe.mmg kalut sebab si tipah tu laju benor berkata...
tak apa..pastia da ulangannya

Citarasa Rinduan said...

cklah--
ulangan ayu tak tau...
ayu pun tadi dalam jam 9malam buka tv...ada drama komedi..terus layan..rupanya...drama nie mmg baru ditayangkan malam nie...rabu 24hb march 2011,,
di astro ria

cik pulau said...

wohoo.. dengar ke kak Ayu gelak tu..
macam best je.. haha..
tapi kat blok xde astro la.. huhu..

(macam la kat umah ade astro cik pulau neh.. lalala~)

Citarasa Rinduan said...

cik pulau;.
tolong bayangkan..hahahahha

nanti kak ayu bantu pasang kuali CR di hostel kemu yer..

missbby said...

ala, tadi bukak jap, tapi saya sibuk dok ngadap blog je..langsung tak nengok..

Citarasa Rinduan said...

missbby--
tak apa...tunggu ulangan jer...nanti, tengok betul2 yer...sangat terhibur

CT NoArIzAh ArIs said...

Ada gak tengok tapi kejap-kejap jelah sambil ampai baju... bkn rncgan episod ke ni ??

Hanim Mahali said...

hahaha... memang gelak je tengok gelagat Tipah ni... Sabar je la...

IMANSHAH said...

SAYA PUN TAK BERKESEMPATAN AYU

Black_roses92 said...

huhu..mcm best dgr akk cite psal ni.. tp fmily sy da terminate astro.. xdapek la nk tonton..huhu

Cikgu CTE said...

layan tv3 aje kat bawah...Astro kat atas dah kena monopoli ngn anak saya aje...tgk channel kartun ....

suri solehah said...

salam ayu...wah rugi,,mlm tadi suri dah bukak ingat nk tengok..sambil meyusu solehah..rupanya tv kot yg tengok suri..tp tak pa astro mesti ada ulang tayangnya..lehlah gelak mcm ayu cerita tu hehe