CITARASA RINDUAN

Monday, March 28, 2011

Hati Tetap di rumah

Assalamualaikum..selamat petang semua, daku update cerita untuk berkongsi khabar kepada sahabatku semua….

Semoga kita sentiasa di bawah lindunganya..

Alhamdullilah, walau malam ku selama 4 malam kurang tidur secukupnya, bila mendengar rengekkan FIL yang tidak tahan sakit..jam 2-4 pagi ku tetap melayan rasa kurang selesanya…mujur selama ku berkahwin dengan en zalie. Ini kali ke 5 FIL keluar masuk hospital KPJ. Aku sudah lali dengan kerenahnya..

**********************
Hari ini, ku buatkan bubur nasi, sayuran bening dan sedikit gorengan ikan selar kuning (feberet FIL) . Alhamdullilah, selera sungguh abah makan tengahari tadi..( 5 suap bubur sudah menyenangkan hatiku)

MIL (mak mertua), terlalu penat untuk menguruskan abah, lebih-lebih lagi mak juga mempunyai masalah kesihatan………

***********************
Justeru itu, siapa yang harus ku harapkan menjaga abah selain diriku sendiri, dengan en zalie yang juga menghidapi penyakitnya sendiri…serasa aku ingin menguruskan semua…..badan di citarasa Rinduan, hati tetap dirumah……….




Petang ini ku buatkan abah Donut Pisang..walau 2 biji donut sahaja dapat dihabiskan oleh abah..namun, ku cukup senang hati melihat dia dapat makan….


PS: sekali lagi ku mohon kemaafan untuk kalian semua….rasanya aku sudah tidak sesuai berblog….tidak dapat berjalan-jalan ke blog kalian dan bertegur sapa…maafkan aku…..Terima kasih kepada sahabatku yang sentiasa memberi sokogan rohani dan jasmani kepadaku…..salam sayang dari blog Citarasa Rinduan untuk kalian semua..

20 ulasan:

anntaj said...

donut pisang, leh blaja ni benda baru

eelobor said...

salam juga buat ayu di citarasa rinduan agar tabah menjalani kehidupan seharian.

Nieza said...

ayu, dahulukan yg penting dulu...Alhamdulillah dah blk umah dah FIL ayu..semoga cepat sembuh yer...dan jgn lupa ikut nasihat doc.

bertuah FIL dapat menantu mcm ayu ni..rajin orgnya. btw didoakan juga semoga ayu kuat semangat dan diberikan kesihatan yg baik utk menjaga FIL dan MIL..insyaAllah ada ganjaran drp Allah nanti.

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

wahh sedapnyer...LM suker benda dr pisang...

Gen2Merah said...

alaaa... sedihnya kalau akak dah tak aktif blogging lagi. akak lah salah sorang yang aktif dtg menjenguk blog saya.
Harap akak akan lebih bersemangat di masa2 akan dtg ya.. (",)

nyanyisunyi said...

Ayu..buat apa yg termampu..jika nk buat semua memang kita tk terdaya...ida doakan FIL dan MIl, ayu dan en zalie dikurniakan kesihatan yg baik dan dirahmati allah hendaknya.

JHaZKiTaRo said...

salam kenal.. rajin2, jemput singgah my blog Aku Sebutir Pasir kalau berminat nak baca my travelling experiences to 45 buah negara.. :)

Sunah Mohammad said...

akakkkkkkk!!! T_T sedih baca yang kaler merah......wuuuu...jangan cakap gitu....kita bertegur sapa kat sini pun boleh....

Mas said...

Ayu, mas setuju ngan kak nieza tu...
moga ayu terus tabah dan kuat menghadapi hari2 mendatang..

cantik gebunya donut pisang tu....

AZLINA said...

Assalamualaikum Ayu...bertuah En Zalie dpt isteri yg sanggup menjaga bukan saja suami malah kedua ibubapanya sekali. Bukan senang jg org yg sedang sakit, tapi Ayu berjaya melakukannya. Tahniah dr akak...

akuanakpahang said...

Salam hidup ini terkadang bagaikan roda jua semoga tabah utk segalanya.

faiqah said...

akak..semoga terus kuat menghadapi semua ujian:)

missbby said...

Semoga kak ayu tabah yea..buat mana yang akak mampu ye, tapi jangan lupa kesihatan diri jangan diabaikan..

zeqzeq said...

Mlam,
setuju donat it GEBu

Adzriel AB said...

memahami keadaanmu.. moga lebih tabah menghadapinya.

http://adzriel.blogspot.com/search/label/Ayah

tun_telani said...

moga akak tetap tabah..
byk pahala akak jaga suami dan in-laws, insyaAllah.

Nur Azila Ismail said...

x pe kak . kesihatan ayah mertua akak lebih penting .kami semua mendoakan dari jauh :)

Sha@Mama Tina said...

takpelah ayu.. ada banyak tanggungjawab menanti tangan ayu utk dibereskan..blogging kan sekadar mengisi masa & perkongsian .. sha pasti semua kwn2 blogger mendoakan kesejahteraan FIL< MIL & en.zalie..juga mendoakan agar ayu tetap kuat & tabah ok!

aLieF si Muncung ManiS said...

kak ayu..tak ape lah..its okay..tanggungjawab mnjaga ayah tu lagi penting dari blog ni..blog ni takkan lari dari ayu..bila2 masa boleh BW..dont woorry k..its okay..hehe

estee_8980 said...

semoga tabah menghadapi dugaan Allah, pasti ada hikmah di sebaliknya nnti...Insyallah...