CITARASA RINDUAN

Sunday, December 26, 2010

Peringatan,,,,

Sure, korang tengah layan bola….aku nie bukan pengemar bola sepak..tapi…untuk bumi tercinta…MALAYSIA boleh!!!!

Alhamdullilah keputusannya….berpihak pada Negara tercinta..amin 3.0 tu...(jangkaan seperti di radio sinar FM...ada pembaca yang teka Malaysia VS Indonesia 3:0....)

Hari nie, ada cerita yang ingin ku kongsi…semoga menjadi pendoman kepada sahabat semua

*************************************************

Selepas memasak di citarasa rinduan..aku teruskan hajat nak hantar mesin basuh yang merajuk ke kedai yang aku beli tempohari..

Dekat jer ½ jam sampailah…..destinasi di kota tinggi….bawa kenderaan dengan berhati-hati..maklumlah hujung minggu…karang dapat surat cinta dari JPJ, siapa nak bertanggngjawab???

Bila aku hantar ke kedai tempohari..

Tauker kedai tu tanya..

“Ini mesin, kena hantar pusat services…masih ada warranty kan?” (eik, macam kereta pulak kena services2….hehehehe)

Aku jawab…”Mestilah ada bos, lagipun awal bulan baru beli…takkan dah habis warranty….ini mesin rosak bahagian pengering sahaja…”

“Mana warranty card?” Dia soal aku.

Punyalah excited aku cari warranty card dalam beg….

eik…. check dalam beg kecik tak ada…check dalam poket beg pun tak ada…alamak macam magic pulak…semalam ada….wawawawa..

Terus, terpikir mana perginya warlet aku?

Adoi……boleh aku tertinggalkan kat rumah…gara-gara angkut mesin basuh yang beratnya kuss semangat….

Ini kes amat teruk sekali…

Bak kata kartun wanderpat…ini seriusssss

Nasiblah si tauker kedai nie tak kisah nak tunggu warranty card aku hantar esok hari…………..so, esok datang lagi semata-mata nak hantar warranty card…membazirkan masa jer…

******************************************************

Itu kes tak lah malang sangat…Yang menjadi malang sangat tu…………aku drive tanpa lesen memandu dan kad pengenalan…

********Untuk peringatan bersama, bawalah keperluan yang betul dan sewajibnya, jangan sampai jadi macam aku…..haru biru memandu arah pulang tadi, Poyo sungguh. Dan nasibku amat bernasib baik bila tiada polis atau JPJ buat road block***********



PS: nak tidur awal, esok pagi ke Hospital..temankan en zalie buat fisioteraphy.

6 ulasan:

Siti Indrawati said...

SALAM ayu..biasalah dah namanya manusia memang x lepas dari sifat lupa..kadang2 kita confiden jer ada tp bila ingt2 balik tertinggal..ct pun kdg2 mcm tu..dah tua heheheh..

Siti Indrawati said...

SALAM ayu..biasalah dah namanya manusia memang x lepas dari sifat lupa..kadang2 kita confiden jer ada tp bila ingt2 balik tertinggal..ct pun kdg2 mcm tu..dah tua heheheh..

IMANSHAH said...

Kalau jumpa abang JPJ, kenyit mata jelah, hehe

ab@h_Izz said...

peringatan pada Team M'sia juga...ada 90 minit lagi kat indon..

p/s:..syok sgat kut smpai terlupaa sewmuanya..@ polis takder, tengok bola gak..hi..hii2

AZLINA said...

Salam Ayu, mesin basuh akak pon dah seminggu rosak bahagian pengering jugak..naik lenguh tgnku memerah kain baju... huhu :(

Miss Mirror a.k.a Sam said...

La... napa tak panggil je apek tu dtg rumah ambik... kan dh penat mengangkut mesin besar gedabak tu. Klu Akak, memang buat mcm tu je bila mesin basuh rosak...