CITARASA RINDUAN

Friday, December 10, 2010

Drama hantu kak Limah balik kampung???


Korang pernah tonton filem hantu kak limah balik kampong tak??? Ala yang sambungan dari filem zombie kampong pisang tu???








Aku sebenarnya belum pernah tonton…maklumlah..dah 10 tahun tak pergi panggung..awie dan ummi jadi hero dan heroinnya…

Tapikan,. Sekarang nie,,,,en zalie tengok tv 3, layan drama ahmad durrah…bila iklan..tekan info.. tertekan chaneel prima 105…ler, rupa-rupanya dah ada drama dalam astro..tajuk pun sama…hantu kak limah balik kampong…sabor jerlah..

Alahai.,..bagi aku, macamana filem nak maju kalau awal-awal tv dah keluarkan …belum panas lagi panggung..dah tayang drama dalam tv..

Sah orang melayu kita takkan suka menonton filem melayu dipanggung..kalau tiap kali nak tonton..baru nak naikkan industri filem Malaysia….ambil masa, ambil tenaga nak ke panggung..hasilnya??????????????

Fikir-fikirlah sendiri…



PS:Macamana filem kita nak maju??????????

10 ulasan:

Irni said...

kak ayu...yg kt 105 tu may be behind the scene je,,bkn drama tv....

Citarasa Rinduan said...

irni

drama....kak sedang ikuti....seram gak, bila awie tegur kak limah masuk rumah...

weawawawawawaw..takut lah..seram..kak takut tgk drama/filem hantu...hehehhehe

azieazah said...

Hasil kreativiti Mamat Khalid biasanya memang lain dari yg lain. Memang best.

Pada Kak Azie, filem yg dikeluarkan di tv, biasanya dlm bentuk drama hanya sama dari segi story line sahaja, tapi ada beberapa diubah, mungkin skrip pun ada yg diubah..

seperti drama Lagenda Budak Setan tu.
Tapi ada yang yg memang flem itu dibawa terus ke tv, tiada perubahan.

Setiap sesuatu yg dibuat, pasti ada sebab dan strategi dari pihak pengeluar filem itu sendiri. Lately, dah jarang kita dengar filem kita rugi, untung tetap untung.

Ati Masrif said...

kena tunggu keluar dvd je
susah anak2 berderet2

Citarasa Rinduan said...

kak azie

setuju dengan kata-kata kak...
yang untung orang melayu gak, bila tak buang masa kepanggung..boleh layan drama

upsss...baru ayu tahu, filem kita tak pernah rugi..hanya dengar2 khabar filem 2 alam yang banyak untuk berjuta-juta...hehehehe

(PS; nak minta 20sen, nak tambahkan wang untuk msk panggung tengok 2 alam..hahahahah)

Citarasa Rinduan said...

ati--ayu tak boleh layan dvd..umai yang bijak tu...suka tiru aksi yang agak menyeksakan hati ayu..lagi2 ayat2 moden masakini

risau..

cikgu isza said...

tadi ada baca pasal blogger yang dah nonton filem ni... dia bagi 4 bintang.. jom serbu.. :D

Citarasa Rinduan said...

cikgu mana url nyer....

azieazah said...

Filem 2 Alam tu rasanya ditanggung kos oleh duit berlebihan DDR. Kalaupun tiada tiket terjual, dia masih untung lagi.

Untung sebab income tax dia kurang skit.. :)

Citarasa Rinduan said...

kak azie..

wah kaya sungguh si romezy tu..untung gile...

ooo..macam tu ragam penrbit filem yer..baru ayu tahu,.

thanks fahamkan adikmu ini...