CITARASA RINDUAN

Saturday, December 11, 2010

Majlis tahlil 40 hari

Assalamualaikum..

Baru balik dari rumah jiran, ada majlis tahlil 40 hari arwah nenek disebelah rumahku….tercunggap-cunggap aku berlari dari rumah jiran,,.maklumlah..nak online ….hahahahha..(tak tolong basuh pinggan pun….)

Bacaan yasin dan tahlil dimulakan oleh haji yakob…selepas tahlil. Diadakan solat isyak berjemaah..alhamdullilah, majlis berjalan dengan lancar…Cuma umai jer suka lompat-lompat, jakun…sebab lantai papan……sabor jer lah…majlis orang. Kena lah aku bersabor, kalau dirumah dah kena piat kat perut tu…..

Juadah sedap ooo..nasi ambeng….tapi, kerana aku diet malam…aku tapau…biasalah kampong, mesti menyediakan surat khabar, daun pisang dan plastic untuk bungkus makanan yang ada…

Makan ramai-ramai satu dulang, memang seronok..tapi kalau dapat geng yang kuat makanlah…boleh lah habis…

Aku sedekahkan epok-epok keledek….MIL masakkan…aku kan di citarasa rinduan….dari pagi sampai maghrib…mana sempat nak tolong..(baik kan alasanku…hehehheh)


(kredit to http://the-truecolors.blogspot.com/2010/03/nasik-ambeng.html, saya pinjam pic sebab nak kongsi dengan sahabat yang bertanyakan macamana rupa nasi ambeng yang dimakan dalam satu dulang)


PS: en zalie kata malam nie di tv 1 ada pertandingan lagu P.Pamlee di tv 1 start jam 9malam-10.30 malam….(alongku time pertandingan tu, diterbangkan ke sarawak, kuching..dia dengan team o 2 plus oksigen ada join jualan disana)


ler, sekaranglah yer….okey-okey…aku nak layan lagu P.Ramlee sambil tidur kan umai…..karang aku update blog lagi yer..

11 ulasan:

Ati Masrif said...

salam ayu,

masih ada lagi di kg yang tapau macam tu ye...bestlah

tempat ayu di di kawasan felda ke

Citarasa Rinduan said...

salam ati,

yer ayu duduk di felda...anak jati felda nie...heheheh

IMANSHAH said...

salam Ayu

Saya pun nengok pertandingan ni..eh ngelat ye Ayu

Citarasa Rinduan said...

salam cikgu....

hahahah...dah dua orang sound saya tak tolong jiran sebelah basuh pinggan...

sebenarnya, anak saya nie si umai...lompat2 tak reti dia,,maklumlah aktif sangat...last2 muntah...alahai..

eelobor said...

nasik ambeng cmner ayu? best tau dapat makan dulang

Citarasa Rinduan said...

eelobor,
saya dah minta izin si taun blog....so..entry dah tambah gambar nasi ambeng dan makan dalam satu dulang...

lebih senang..pergi jer ke blog beliau..banyak nasi ambeng yang beliau snap

Kalamhati said...

penah makan nasi ambeng ni..best!
saya suka betul kalau dpt peluang makan nasi dalam dulam beramai2..

Citarasa Rinduan said...

kalam hati--
memang seronok, tapi agak lewatlah..dah jam 8 malam...ayu tak makan malam..

Syafiq Rosli said...

syok makan dalam dulang la..hehe

Citarasa Rinduan said...

shafiq--
lagi2 time sekolah buat majlis apa2..makan ramai2..peeh..nikmat terperi,.

nur said...

wah nasi ambeng.. mesti sedap kan ayu?
ALL IN ONE