CITARASA RINDUAN

Wednesday, December 15, 2010

Top upkan hp abah sekarang, abah dibalai polis

Astafirullah,….apa perasan korang kalau dapat sms seperti ini

Tlong top up crdit 30rm k nmbr baru abah 0128640261, abah lgi ada mslah kat balai polis, don`t call abah. Lepas crdit masuk bru abah call

Perasaan aku? Tersangat gabra, risau,,,rasa sedih bila orang yang tersayang dilanda masalah..

Tapi..aku tarik nafas dalam-dalam., memang abah dan ibu dalam perjalanan ke kuala Lumpur, bertemu adik beradikku yang tiga orang disana, yang buat aku boleh cool..bila aku tersedar abah tak reti sms, apatah lagi nak gunakan perkataan bahasa english, nombor handphone pun agak pelik +6285215126848

Macam-macam hal dan cara penipu zaman era kini…

Kalaulah aku selemah dan tidak dapat berfikir panjang,..agak-agak korang??



PS: syukur, syukur..aku terlepas dari bahana penipuan..

11 ulasan:

Kalamhati said...

Macam2 cara penipuan skang ni..huhu syukur Ayu tak terpedaya..kalau tidak terbang gak la $$$..huhu

Kalamhati said...

Macam2 cara penipuan skang ni..huhu syukur Ayu tak terpedaya..kalau tidak terbang gak la $$$..huhu

nurhafizahzaidi said...

bongekzz itu orang,,saje mau tambah dosa,,

cikgu isza said...

ada je idea orang ni nak menipu.. macam2..

efy said...

aduyai .. ade lg ek msj2 cmtu ??

nur said...

Ayu pun kena gak ye..
ALL IN ONE
bagus kan kitar semula ni

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Tu la..mmg tak phm dgn org yg suka menipu mcm ni....Ada satu kes tu.. org kg Akak mengadu, ada satu minah asyik call tanya no. akaun konon nk bank in duit RM30k sbb menang peraduan..entah apa2 je kan...mereka ingat mentang2lah org tu org kg, dah tua, tak tau nak beza org menipu atau pun tak..

aku pencerita said...

pernh dpt jgk msj2 gini..kdg2 mcm kesian jgk kt dorg2 nie.....haahha

Mohamad said...

.. Tahniah, sebab dapat kesan penipuan dengan segera. Banyak penipuan demi kepentingan diri sendiri dan musnahkan orang lain. Minta dijauhkan Allah..

azila said...

salam..ayu, zla penah dapat msg ni masa mak n ayah zla kat mekah aritu.risau la gak, tp bila ben cek2, no tu adalah dr Afrika.nasib baik xtertipu...

ikanbilis said...

pendedahan yang baguss...supaya selepas ini kite lebih berhati2 kalau terima msg macam ni