CITARASA RINDUAN

Tuesday, December 14, 2010

HADIAH UMAI...Daripada Cik Fiza lagi..


Assalamualaikum…

Selamat pagi…….alhamdullilah..syukur kehadrat illahi..masih diberi peluang bernafas sehari lagi, hari esok? Entah……apa yang penting..setiap detik yang diberi peluang olehNYA…..kita gunakan dengan sebaik-baiknya….sesungguhnya ingatlah, sebagai renungan untuk diri ini dan sahabat disana…dunia ini sementara pasti, kelak disana kekal adabi,,,

Pagi nie, aku nak tunjukkan, pemberian istimewa daripada makcik Umai….cik FIZA namanya, orang yang sama berikan cup cake dipagi 30 november 2010….ala hari yang sama dengan birthday ben tempohari…

Kali nie, umai pula yang dapat oligami…..(betul kan, benda-benda yang comel-comle potongan dan lipatan dari kertas dipanggil oligami?)

Sebelum si oligami nie hapus dek kebaikan umai, (ibu kata kalau budak-budak nakal, jangan panggil nakal…panggil sebaliknya…..) aku tayangkan gambar oligami dan umai untuk korang….

Maaf gambar agak blur, gunakan handphone sahaja







Terima kasih cik Nurhafizah, sungguh kreatif cik fizah….Cuma umai nie, terlebihbaik,,,, ada oligami yang dah terbuka lipatannya...ada yang elok lagi..kak ayu masukkan dalam album gambarnya....heheheheh


8 ulasan:

azrinrahim said...

biasalah, budak2kecik memang macam tu nak buat mcm maner ..hoho

azieazah said...

Happy Besday UMAI kah? sori terlepas pandang.


Tidak tahu mana satu hendak dikatakan cantik....

Oligami itukah?
atau UMAI kah?
atau hiasan rumah AYU itu kah?

Pendekata semuanya cantik belaka!

Mama Janet said...

Dulu akan ni pakar gak buat bola, burung, kotak n baju dengan melipat kertas2 ni.Ye ler org dulu2 tak ada benda nk main..skrng mcm2 adaaaaaaaaaaaaa

erienz said...

zaman gi kursus dulu sll buat benda alah ni....skrang ni kalau suh buat mmg hampeh sikit...

Panglima Muda said...

salam ziarah

Zanna Rohim said...

Salam..
Origami ni bagus utnuk kanak-kanak mencabar minda ornag dewasa juga

eelobor said...

poligami di buang "p" terus jadi lain maknanya. baru ku tahu...

azzey said...

Citarasa Rinduan: suatu masa dulu pernah 'terpikat' dgn seni origami nih....