CITARASA RINDUAN

Sunday, December 12, 2010

Macam mana agaknya aku nie??

Aku tak gemar ke tempat yang terlalu ramai orang, walahemah ke pusat membeli belah seperti di Pusat membeli belah Angsana atau angsini…heheheheh aku kurang gemar shopping daaaa....

Jalan-jalan ke danga bay, bila ada jualan murah atau carnival sure heboh tv 3?…

Hanya mampu lalu di luar jalanraya sahaja, nak suruh masuk..adeh…aku geleng kepala, (bukan tak suka,,,tapi kurang suka, kalau diberi peluang..biarlah aku duduk dihadapan tv atau layan blog dari kesana)…

Ditambah ramai orang, berpenatan dan berpanasan…tak kuasa aku…..

Beli kasut dan selipar ?...aku tak gemar tukar, bukannya nak pakai selalu pun..hanya beli bila tapak kasut dah haus atau beli selipar bila dah rasa licin benor……..selalu pakai selipor lagi serasi……setahun adalah 4 kali

Nak beli pakaian pun bukannya selalu sangat hadir majlis grend-grend…lainlah kalau aku bekerja di pejabat…agak-agak mesti beli 2,3 helai untuk 6 bulan…yang aku pakai hanya t-shirt sahaja….selesa buat memasak di citarasa rinduan

Nak melawa di luar rumah???..sama jer, aku lebih suka t-shirt dipadankan dengan seluar longgar…barulah handbag aku heret sama…

Bab makeup??? Bolehlah…sapu bedak dan lipstick saje…karang orang kata mayat hidup pulak…………tak pun pelanggan citarasa rinduan tamo masuk, sebab aku tak menawan kalbu…hahahahha..(kedai kan kena ada pelaris…..)

Kalau tudung?...bukan malas nak lilit sana sini, aku tak ada skill itu semua…hanya tahu sarung…senang dan mudah nak begerak kesana sini…kalau bubuh pin…macam tercekik jer…

Itulah aku…bukan terlalu simple…tapi memang terlampau simple…nak kenal aku?...sama jer macam makcik-makcik yang nak ke pasar…hehehehehehe, senang dan mudah kan?...lagi satu..aku tak suka pakai perfume…..hahahahha




PS: rela pakai baju kurung bila ada majlis formal dari kebaya ketat…kalau pakai juga…confirm perutku rasa senak…..terkepit-kepit ko……hehehhehe

5 ulasan:

erienz said...

bestnye saya macam akak, sempoi je...tp x leh, nafsu tu ada je...nak beli tu, nak beli nilah, kadang2 x leh nak kawal, kl terkawal pun sbb ongkosnye dah kurang, baru padan nngan muka...hehehe..

Kalamhati said...

lebih kurang je kita ni kot..sy lebih selesa pakai baju kurung lg pun tak seswai nak pkai yg sendat2 ni..hehe

Miss Mirror a.k.a Sam said...

setuju dgn Erienz tu... jelous dgn Ayu... Akak pun Ayu, skrg ni tgh jelous dgn wanita2 yg sempoi... relax je keluar rumah tak berlipstik, baju kurung longgar...tak berferume, bagus tau bila dikenang2 akan betapa berdosanya wanita ber"tabarujj"... tapi akak belum "mampu" lagi.. tapi sentiasa berdoa..hopefully one day akak boleh jadi org yg berjubah. Wanita senang utk masuk syurga..tp wanita paling ramai ke neraka. Nauzubilahiminzalikk..

hysman said...

mantop la kak..
2 thumb up utk akak..
saye salute la klu org yg simple bagai nih..
tak kesah ape yg disarung pon..
asal kemas n bersih...
mmg kak,klu takat nk tgok artis kat jomheboh tu berpanas terik baek dok umah dpn kipas nganga mulut..
hehehe..
:p

eelobor said...

hehehe, dapat bayangkan macam mana tu