CITARASA RINDUAN

Friday, December 17, 2010

cuti-cuti

Salam..

Agak penat, namun berbaloi-baloi…hari jumaat hari cuti kami…sambil bercuti dapatlah merehatkan diri disamping umai dan en zalie..bertambah kasih sayang kami antara satu sama lain, (Biasanya hari cuti time nie lah nak luahkan perasaan yang bersarang dihati tak gitu??)

Hari nie, selepas memberi bonus kepada wajah dan fizikalku…aku jejakkan kaki ke IOI kulaijaya…wah…….ini bukan shopping yer…tapi, jalan-jalan cari makan tengahari walaupun jam dah menunjukkan jam 3 petang..

Lokasi lunch?, tempat yang digemari oleh kami adalah pizza hut….macam biasa kami order 1 set salad, 1 set kombo pizza hut…perasa?? Ayam masala dan ayam hawaii (nama menu aku translate ikut suka aku sebut..hehehheh)…


Jom kita layan gambar kami……(lupa pulak nak habaq…) aku angkut sepupu en zalie (liah Jaafar) untuk menemani sessi berehat lebih mudah tanpa renggekan umai…maklumlah budak-budak banyak benor karenah..bab terkucillah, bab nak aiskrimlah, bab nak mainanlah….bab bla…bla…





Lepas tu….en zalie nak beli kasut, sejak keluar hospital..dia hanya boleh pakai kasut yang ada penyokong depan dan belakang hanya sepasang RM 99.90…itulah kasut berjalan dan kasut basahan..ke citarasa rinduan dia gunakan. ke hospital dia gunakan. ke pasar dia gunakan…

So…beli lagi satu…harga agak murah RM 79.90..okeylah…dah ada 2 pasang…satu boleh basuh satu lagi boleh dipakai…





PS: gambar umai sure lebih banyak dari kami berdua? Sebab apa? Umai lebih pandai posing dari kami…

14 ulasan:

Mat Gebu said...

salam ayu...syukur alhamdulillah, namopak en zalie makin ok kan...kirim salam kami pada en zalie.

Kalamhati said...

bestnye jalan2..bagus gak tu bawak family amik angin..
tetambah en. zalie..semoga dia semakin sihat..amin

Citarasa Rinduan said...

salam cik mat..

syukur..sangat doa cik mat. bak. mak yah. dan kawan-kawan...en zalie semakin sihat

Citarasa Rinduan said...

kalamhati

sebenarnya..inilah kali pertama sejak 6 bulan yang lepas..kami dapat jalan-jalan makan angin..
syukur..dikurniakan family tersayang

Kengkawan said...

alhamdulillah..
glad that u hv a gud time

Areef Ibn Naim said...

salam kak,

oh, si nadzelia tu sepupu abg akak yer, samalah si nazrin syah kan...

dorang tu sy kenal, cuma sy tak penah ajar jer...

alhamdulillah, abg akak dah blh berjln2 tu, kira okla, siap pakai topi beli online lg, hehehe...

kella said...

oh... gembira melihat en zalie dah seemakin sihat hendaknya.. gembira melihat mereka semua gembira..

umai kak ayu tu cantik la dia..
comel pun ya jugak! biasalah.. anak sape ye tak?

apa pun semoga kak ayu dan keluarga sentiasa bahagia dan sihat sejahtera.. :)

Citarasa Rinduan said...

kengkawan--
thanks you.

friday a rest day...so..enjoy with family...
amin....we sucess

cikgu isza said...

walaupun hanya bersiar2 gitu2 jer.. pasti ianya saat yang terindahkan ayu..

Citarasa Rinduan said...

salam cikgu...

yer, mereka adalah sepupu en zalie...ibu mereka adik beradik FIL...

alhamdullilah..syukur, en zalie semakin sihat dan banyak berubah ke arah positif...

inilah hikmah berblogging, punya kawan yang selalu menyokong sesama kita..

bab bengkel fotografie...tolong add Fb saya
umairahayu@yahoo.com...
saya akan cadangkan siapa yang perlu cikgu add semasa sessi bengkel tersebut

Citarasa Rinduan said...

kella--

syukur sangat, en zalie semakin sembuh..
umai pun semakin bijak, hanya terlebih kata-kata..macam makcik-makcik...kepoh melata....heheheheh


insyallah....berkat doa kawan-kawan khasnya kella.....kami melalui era kebahagian......syukur

Citarasa Rinduan said...

salam...
cikgu...

perasaan saya masa berjalan tadi, hanya tuhan yang tahu....gembira tak terperi..dapat merasai pengalaman seperti dahulu...
syukur....

Gen2Merah said...

wahh.. bestnya bercuti-cuti ni kan..
---> bertandang drpd blog en.Ben utk merapatkan silaturrahim antara kita.. Slm ukhuwah

Citarasa Rinduan said...

gen--
terima kasih yer...semoga kita dirahmati sambil berblogging