CITARASA RINDUAN

Sunday, December 12, 2010

Psst…khas untuk pencinta DSLR tapi tak mampu beli…..

Memahami kehendak pengguna yang baru berjinak-jinak dalam dunia fotografi, Samsung Malaysia Electronics (SME) Sdn Bhd, melancarkan NX100, model kamera kompak siri DSLR yang mampu memberikan pengalaman yang hampir sama seperti DSLR yang lain dipasaran.

Mana tak best, dengan harga tawaran RM 2,299 disertakan lensa 30mm, cukup memadai bagi aku yang baru menggunakan kamera DSLR..berat kamera 282g pada dimesni saiz 120.5 x 71 x 34.5mm

Dengan resolusi imej 14.6 megapiksel disokong dengan penderian CMOS APSC, kamera ini mampu memberikan kepuasan kepada pengguna..

Kamera itu dilengkapi ciri i-function yang membolehkan pengguna membuat pelarasan imej mengikut keadaan terus kepada lensa tanpa megalihkan kamera dari sasaran serta kemudahan tetapan mod seperti kelajuan shutter, dedahan, EV,WB dan ISO dengan lebih pantas hanya daripada butang kawalan..


PS: Apa lagi…jom kita beli, tak mampu beli yang mahal…okeylah beli yang gini untuk puaskan hati….hahahhaha….(dah murahkan?)

9 ulasan:

Insan Marhaen said...

ingatkan rm229..he..he..

eelobor said...

cantik gak tuh, DSLR lagi murah dari harga tuh

Kalamhati said...

meletops memang meletopss..hehe tp duit yg tak meletop..=p

Lelord said...

ayu banje akak satu

Mat Gebu said...

Erkkk...pengsan...hehe

Cik Hasnah said...

Mak aihhh~
mahalnye..
alang2 baik beli DSLR yg betul je..

Mas said...

telan air liur tengok harganya...mas pun teringin gak camera mcm ni...entah bila dapat..he..he...

cikgu isza said...

mak aihhh..

hysman said...

dr dulu teringin nk bli dslr masih tak dpt2..bile gamaknyer..
adehhh... kak kasi satu.. hohoho..
:p