CITARASA RINDUAN

Monday, December 27, 2010

Jangan-jangan jiran sebelah pun blogger

Selamat pagi isnin para sahabat….lagi 4 hari dah nak masuk tahun baru…azam baru??? Rasanya aku nekad nak mengembara dalam negeri atau luar Negara, Tempat??? Rahsia……(heheheheh, boleh ker? Berjaya ker? Mau-mau citarasa rinduan tak berasap…hehhehehe)

********************************************************

Jangan-jangan jiran sebelah pun blogger

Ini bukan aku yang kata……tapi memang reality kan??.

Kita tak kenal siapa jiran kita, kita pernah bertemu, pernah angguk-angguk kepala, pernah tersenyum tanda hormat sesama kita…

Disebaliknya….kita rapat seperti adik beradik di alam maya..

Nak tahu apa kata blogger areef berkenaan perjumpaanku dengan beliau..

Sila klik sini

Sambil-sambil tu…ucaplah salam ziarah, follow blog dia..mana tau..dia pun jiran sebelah anda…heheheh, dan mana tau...sahabat blogger yang sering sapa anda merupakan jiran sebelah anda jugak???



PS: sebenarnya cikgu areef bekerja di depan rumah aku jer…hehehehehe

12 ulasan:

Zaidah said...

betul tu ayu....kekadang tak sangkakan jiran sebelah rumah rupanyer blogger yang memang rapat di alam maya...keciknyer dunia..

azila said...

salam..heheh, zla skang ni pon dok syak jiran dpn umah kitorang ni blogger gak ayu..ehhe

ainnoraini said...

kite pun ade gak ayu...satu tempat kerja...

ibuintan said...

betul juga kan, mana tahu dalam maya bertegur sapa dengan mesra tapi rupanya bukan orang mana, jiran kita juga

miMiE aZiMaSK ^V^ said...

betul betull... contoh paling ketara FB laaaa kot.. sebabnya bila tua kengkawan kiter pun kenal ngan kawan kiter yg lain.... bekas anak murid kita rupanya biras ngan kawan kiter...

kesimpulannya.. berbuat baik lah pada semua orang.. keh keh keh

Mama Janet said...

Menu ari bolih tak masak cendawan tekukur tumis pedas2 bubuh santan pekat sikit.sedap

syira aka sepatu hijau said...

salam


hahahah....tak boleh blak statement itu ...


sumpah syira private blog lepis ni ...

eelobor said...

hehehe, blogger sekrang ada di mana2 jer.....waima dalam gua sekalipun. eh...eh...eh....aku tipu jer. ada ker blogger tinggal dalam gua? hehehehe

norhidana said...

seronok kn kak... lg2 kalu blogger kwn2 yg tokei kedai nih... bile lah dana nk try berkunjung ke kedai akak nih

hysman said...

salam singgah buat kanda ayu yg senantiasa ayu.. hehe...
lame tak menjenguk sini...
hahaa..

takat ni takde lg la jiran yg blogger,mmbr tu ramai ler..tp mmbr yg kita kenal n tak kenal lain sgt.. beter blogger yg kita juz kenal kat alam maya jer pesal terbuka... haha

klu yg kita kenal ni,kena bertingkah laku sopan skit pesal nnt die repot..kehkehkeh

azzey said...
This comment has been removed by the author.
azzey said...

Citarasa Rinduan: rasannya jiran sblh umah bkn blogger sbb x de org pun kat sebelah umah..kosong..hu3...