CITARASA RINDUAN

Wednesday, December 22, 2010

Pertemuan tak tersangka dengan seorang blogger dan seorang kawan lama!!!

Selepas siap memasak lauk pauk, dalam jam 10pagi…aku lakukan rutin harian, baca suratkhabar…. di meja chasier…siap belek hp, (mana tau…masa aku memasak ada miss call or sms)…eik, betullah…ada sms masuk rupanya..

Alamak, no tak dikenali…

“Salam, ayu ko bz? Dari johor nak ke tempat ko berapa minit?

Aku call 2,3 kali lah juga disana tak angkat-angakt

..

No hp line kuala Lumpur…sure tak member blogger?, mesti ada pelanggan nak tempah paste bandung?

Tapikan, agak hairan gitu…awat dia boleh tau nama aku…

**************************************************

Jeng..jeng….dalam 15 minit, aku dah sampai ke rumah…..hp berdering….

Hello, salam….

Hello….ayu, aku lah (eik…lelaki ko, siapalah agaknya.…….) terus confidents aku tanya

Siapa???

Kamal….(ler member lama aku yang sama-sama study di pulau pinang rupanya….

So…terlanjur dia dari Singapore dia bermalam di salah sebuah hotel di danga bay…kebetulan nak arah ke kuala Lumpur…dia nak singgah lah ke citarasa rinduan

Dapat call dari kamal, aku terus mengemas rumah…gosok sana, cuci sini, vacumm sana., mop sini…

Tetamu VIP beb, mestilah kena layan sebaiknya, dan tak silap aku…kamal ada anak lelaki….masih dibawah 2 tahun..sure rancak mengemas…so..lantai kena bersih…………

Dalam jam 11.30 pagi…aku terus ambil makanan….hehehehhe, menu untuk kamal..ringkas…masakan kampong, lagipun tadi aku masak pucuk paku lemak cili padi…heheheh

***************************************************

Tapikan…terjumpa blogger yang selalu bertandang ke blog citarasa rinduan, namanya..cikgu areef…..cikgu nie selain spotting, sangat bagus dalam ilmu keagamaan, selain tak lokek kongsi ilmu yang beliau ketahui…aku belajar bahasa arab, sedikit ayat-ayat dalam majlis formal yang beliau MCnya…. aku pun suka bertandang ke blog HIJRAH nya….

Nak kenal cikgu areef dengan lebih mudah jom klik blog beliau…sure korang tertawan….(cikgu iman pun selalu keluar masuk blog HIJRAH)

TERIMA KASIH cikgu areef atas kunjunganya ke citarasa rinduan, dia dan sahabatnya makan tengahari…

Maaf kak ayu ucapkan tak dapat nak sembang panjang dengan cikgu, kebetulan teman lama menanti diperjalanan orchad-felda sayong…

Insyallah…ada masa…singgahlah lagi….boleh kak ayu belajar ilmu IT dalam mencantikkan blog…kak ayu suka blog cikgu…tersusun cantik dan berseri-seri

************************************************

Sambung balik kisah pertemuan aku dengan keluarga kamal, kamal nie kawan lama aku di poli..walaupun dia agak pendiam…aku dan geng-geng perempuan (of couses students commerce suka perhatikan geng-geng elektrik….) hahahha…agak nakal nya aku….

Tak sangka, awal tahun 2010…tak silap 9 hb January 2010…kamal buat satu renion PSP. Masa tulah..hubungan aku dan keluarga kamal agak rapat..ditambah keluarga aku beritirehat di rumahnya menanti kawan-kawan yang belum sampai ke majlis renioun.

Aku pun dah terlebih mesra dengan isteri kamal…Normala…..rasa seperti adik beradik bila berbual mesra….

*********************************************************

Apabila kamal menyatakan hasratnya nak singgah….

Rasa dihargai..rasa indah dapat jumpa familynya semula… Syukur, kamal menunaikan janji untuk singgah ke rumahku apabila ke Johor…

Jom kita layan gambar yang sempat aku rakamkan….masa nie,,,mood firas agak kurang baik..sebab umai terlebih kedekut….

Yang hairannya…bila dah lama sikit..baru umai ada mood nak kawan dengan firas..itu pun kamal tunjukkan templetenya yang ada software language ABC….





TERIMA KASIH family Kamal atas kunjungan beliau ke rumahku….

Semoga ukhwah dipanjangkan….harap tak serik ke rumah kami..esok-esok singgahlah lagi

PS: siapa lagi nak singgah sini??? Angkat tangan?? Jangan terjah-terjah nanti aku pengsan terkurang oksigen…heheheh

22 ulasan:

Nur Azila Ismail said...

teringin nak jumpe akak . hehe

Mas said...

salam ayu, panjang umur...mas pun teringin nak terjah ayu,he..he..

Lelord said...

akak mauuuu

azieazah said...

Lawanya rumah diaaaa...

Cantiknya dapur diaaaa..

Cutenya basikal diaaaa...

eelobor said...

heheheh, memang lawa rumah dia kan?

Insya Allah, akan sampai gak kat situ suatu hari nanti....

Citarasa Rinduan said...

azila--
isnyallah..panjang umur..ada jodoh..kita jumpa yer

Citarasa Rinduan said...

salam
mas....insyallah....kalau niat kita baik..pasti bersua jua...amin

Citarasa Rinduan said...

kak lelord--
ayu pun mau jumpa kak....dan family kak

Citarasa Rinduan said...

kak azie--
terima kasih,

rumah lama jer kak

dapur tu kan..kurang berasap...heheheh

basikal tu ada 2...ayu pinjamkna utk firaz..umai melalak sangat kedekut....sabor jerlah..
nasib angin dia sekejap je...lepas tu sayang terus kat firaz..

umai2

Citarasa Rinduan said...

eelobor--
terima kasih, rumah nie,,,jarang berkemas...asyik sibuk di citarasa rinduan jerlah saya nie

amin..semoga ada jodoh kita bersua

IMANSHAH said...

owh areef, kenal...buat master sekarang kat UTM

Sepatu Hijau said...

salam

kadang-kadang persahabatan di alam maya ni memang sukar nak dimengertikan kak :)

EiJa ZaQuaN said...

ohh mmber PSP dtg ye..tp eija x berapa kenal sgt kamal ni..rasanye kamal tu pun mesti x kenal eija..huhu..

eija pun nak singgah umah ayu..tp tu la blom ade kesempatan lagi nak kesane..

kella said...

bilalah kita dapat jumpa gak ngan kak ayu ni.. macam seronok je mereka mereka yang dah bertemu ngan kak ayu tu...

bercakap di telefon pun dah mengujakan! inikan pula jumpa ya kak? :)

kamals said...

Thanks to ayu gak...mmg nk buat surprise pon mase kunjungan balas,...igtkan nk dtg awal lg, tp plan berubah plak...anyway ok la jgk, tau la area kwsn tu dh...so kalo ade Kerja smpi sana dh tau la...hheehe

Eija, sy ni kurg kenal kot....takde jwtn pape yg gempak pon kt poli dulu...;D

Citarasa Rinduan said...

cikgu iman, cikgu areef tu sempoi walau dalam blog dia berilmiah..
saya tak segan tegur dia...
lagipun saya nie terlrbih peramah..hehehhehe

harap-harap dapat jumpa dia lagi
alhamdullilah. syukur...cikgu areef study lagi rupanya..

semoga beliau berjaya

Citarasa Rinduan said...

eija--
kamal tu student elektrik...dia terro bola baling...
banyak kali juga dia wakil poli..
sekrang kamal ada bisness fotografer , kalau renion psp...join yer..boleh kenal dgn kawan2 lain..

eija...insyallah..pasti bersua satu hari...

Citarasa Rinduan said...

kella--
jangan puji lelebih...karang jumpa awak pula pengsan lihat kak ayu nie...

kejadian tuhan sempurna..tapi ada juga kurang dimata kak..gemuk hitam kak ayu nie..hehehehehe

Citarasa Rinduan said...

salam
sepatu hijau

amin..buat masa ini...syukur ditemukan sahabat blogger yang baik hati

tak lokek bila bersua...turunkan ilmu yang dimiliki...

Citarasa Rinduan said...

kamal--

terima kasih yer coz sudi ke teratakku semalam..
sangat suka dengan kehadiran keluarga ko..

insyallah..kalau kesini habaq yer dahulu..taklah aku kurang oksigen...heheheh

kalau ada terkurang atau `ter` apa2..harap maafkan yer

azzey said...

CITARASA RINDUAN: Ada rezeki saya nak juga jumpa Ayu suatu masa nanti...:)

Citarasa Rinduan said...

azzey--
insyallah..