CITARASA RINDUAN

Tuesday, December 7, 2010

Yong!!!..dah dapat minum air terbaru KFC ke belum?

Kesiannya yong, bila dia tak dapat nak minum air terbaru KFC..entry aku minum air KFC tu..klik sini

Aku fikirkan berlainan negeri menyebabkan yong tak dapat nak rasa air terbaru krusher KFC, mungkin area johor dah keluarkan air terbaru..kawasan yong lambat lagi..

Oleh kerana aku jenis perihatin…nak tahu apa jawapan sebenarnya terhadap masalah air terbaru krusher tu…aku jejakkan kaki ke KFC cawangan kulaijaya…eik..jawapanya tak ada.

Tak puas hati…Aku ke KFC cawangan kota tinggi pada 5 hb, semata-mata nak tengok kebenarannya....jawapannya pun tiada air terbaru krusher tu…aku ambil kesempatan ke pizza hut…beli pizza terbaru yang banyak cheese lah.…jom layan gambar sekejap…

Pizza chesse terbaru nie, kalau makan panas-panas jer baru sedap..aku tak makan disana, hanya tapau bawa pulang untuk en zalie dan umai..sampai rumah panaskan guna oven..baru ngam, sedap dan garing….

Tapikan….lempeng yang aku buat petang tadi lagi sedap cecah dengan kuah kari kepala ikan…dari rasa pizza hut tempohari...hehehehe


PS: tunggu dulu, aku belum habis cerita tentang air krusher KFC terbaru..adakah aku dapat beli dikawasan yang lain pula??


Dah puas layan gambar pizza hut?...

Kita sambung lagi…..

*****************************************************

Aku masih tak puas hati…semalam Ke Bandar tenggara beli susu umai…alang-alang dah kesana, masuk singgah ke KFC cawangan Bandar tenggara hanya kerana nak tahu kebenarannya betul ker air krusher hanya dijual di area Bandar sahaja?

Punyalah semangat berkobar-kobar,tanya adik kat chasier …jawapannya??? Tak ada dijual…

Maaf yong…air krusher memang tiada dijual dimana-mana area kawasan yang kecil-kecil…kalau cawangan yang besar-besar seperti Bandar johor adalah…kalau di kawasan Kedah…mungkin hanya ada dijual dibandar Sungai petani atau Bandar sahaja

PS: agak hairan, tapi itulah kebenarannya..

22 ulasan:

hysman said...

salam kak..
payah nak buat kot..
takpon takde transport nk gi hantar ramuan air tu..ehe..
tp apelah sgt KFC kan dah kaya,setakat kos pnghantaran ke ceruk kg,apedehal..
ish3...

Citarasa Rinduan said...

SALAM HSYMAN

itulah agak hairan, kenapa tak dijual dicawangan yang kecik2..

esok kak ke HSI,,ingat nak singah KFC saleng..sebab first time rasa air terbaru tu disana...

eelobor said...

rasanya kat KL pun takde lagi kut...

hehehehe, ye ker?

kambing panggang percuma

Syafiq Rosli said...

hehe..best2

Citarasa Rinduan said...

eelobor--
maybe di KLCC atau KFC yang besor2..

psst: senyum kambing sambil layan kambing2 free...hehehehehe

Citarasa Rinduan said...

shafiq--
sedap dan menyelerakan..kalau awak peminat strawberry boleh layan yogut..
kalau suka biskut oreo pun ada..

cikgu isza said...

ayuuuu.. (ala2 citer p.ramlee tuu),
kat Ipoh pun takda.. sob3..

azieazah said...

“Tapikan….lempeng yang aku buat petang tadi lagi sedap cecah dengan kuah kari kepala ikan…dari rasa pizza hut tempohari...hehehehe” > Tahu tak perrrrrr...


Kak Azie pun tak tau ada air baru ni, wpun KFC tu sepelaung jer dari tempat keja..

Citarasa Rinduan said...

cikgu isza--

*ayuuu si budak comot...lari2 minta duit 20 sen sebab nak tonton drama insan terpilih*


alahai...cikgu pula tak dapat rasa air KFC nie...maaf yer cikgu..

Citarasa Rinduan said...

kak azie--
hahahhah..lempeng tu ayu buat satu kilo tepung..habis licin dek dikerjakan si pekerja citarasa rinduan yang dah boring makan nasi dan pau...




kak...cuba usya kat sana..ada air krusher tak>>

Sis-Lin said...

eh..ye ke ada air terbaru?? td sis bwk diri ke jusco, mkn kt a&w tp ms lalu kt KFC takde pun promosi air nie..ermmm

ni dh penyakit jgk ni..nk kena cr gak le..hehehe
tp ayu,klu gi HSI esok,klu ada,nnti bgtau sis yek..hehehe

IMANSHAH said...

salam ayu

tak nak tanya kat KFC..apa air yg spesel kat Citarasa Rinduan??hehe

Citarasa Rinduan said...

sis lin--
ada kat tjmart saleng...sebelah pizza hut..
dekat sangat dengan taman indah kan??

hehehehe

Citarasa Rinduan said...

cikgu iman

1)air barli
2)air durian belanda
3)air jambu batu
4)air mata kucing

kalau buah2 isnyallah ada...
hah!!!! soal2 nie..bila nak datang..hehehehehehhe


LARIIIIIIIIIII............

IMANSHAH said...

air durian belanda tu jarang minum, macam nak rasa..nantilah satu hari saya sesat ke sana, saya carik citarasa rinduan

Citarasa Rinduan said...

cikgu iman--
isyallah..kalau niat nak rapatkan silaturahim...pasti bersua..insyallah

CT said...

mana ada air tu...??? x tau la kalau minggu ni ada....ntah2...heheh

Citarasa Rinduan said...

ct,..pergi ke tjmart saleng..memang ada..

ejaescobart said...

kalau kat bandar2 je yang ada.. kompom la kat kg eja tak dak.. huhu.. layan tgk gambar je laa nampak gayanya.. huhu

Citarasa Rinduan said...

eja--
alahai..kesiannya...awat dengan KFC yer...agak hairan gitu..

nanti balik HSI..ayu usya yer

azzey said...

CITARASA RINDUAN:Lempeng cicah sambal ikan bilis pun sedap Ayu!

alinac lover said...

huaa

sgt sadis

tgk je pic tu rasa terliur


kat mana la nak cari air tuh

hampa btoi bila kuar dr kfc beli air lain :(