CITARASA RINDUAN

Thursday, December 9, 2010

CERPEN KREATIF: inilah kisah Ayu-Citarasa Rinduan

image

Aku selalu kekurangan idea..kering kontang macam otak dah tepu…biasalah…aku niaga kedai makan, otak banyak nak guna…nak ingat pesanan, nak ingat resepi masakan..nak ingat dan cham muka customer yang setia…(selalu pelanggan setia banyak pantang larang bila nak order, tamo sayur, tamo pedas…)

Sudahnya. Bila aku nak blogging…idea tak ada, kering kontang ko....walhal time menggoreng makanan.,,semuanya ada jer idea nak karang, ada jer bahan yang aku nampak jadi topik kujadikan entry....


image


Akhirnya….bila aku join segmen yang ben anjurkan (walaupun tak semua) aku dapat sedikit idea….rasa fress jer…penuh dengan taman dan bunga-bunga…idea mencurah-curah ko….macam air dilautan…..

Terima kasih dan syukur sangat dapat sahabat macam ben ashaari….yang tak lokek idea dan beri semangat untuk blogger yang sibuk dan banyak guna fikiran


PS: inilah segmen terbaru yang dianjurkan oleh ben

…sila klik sini untuk join…..selamat meramaikan dunia blog…

17 ulasan:

eelobor said...

harap2 ayu boleh menang...hihihi

Citarasa Rinduan said...

eelobor--
terima kasih

ramai blogger yang lebih handal bab kreatifity nie...

ayu sekadar memeriahkan segmen, kebetuan...ayu pulak senarai yang terakhir sebelum segmen ditutup...

syukur

aNa d'sKoDenG said...

gud luck..

ads x sempat

Citarasa Rinduan said...

ana--
ana tak sempat ker, mesti siang tadi sibuk...
ayu join baru nie..balik pun lewat..jam 8 malam...
ke blog kalamhati dan shafiq rosly..kak ayu terus join...

syukur...sempat

azieazah said...

Jika tak menang sekalipun, ianya dapat melatih kita menulis, jadi juga satu entri, dan mengasah bakat kreatif...

Tak salah pun mencuba...

Cik Ila said...

Salam perkenalan..Cik Ila follow.. :)

Citarasa Rinduan said...

kak azie--
ayu nie kan, kalau kata-kata kak azie..amat-amat setuju...

selain melatih otak yang sarat masalah dr citarasa rinduan,, dapat kenal dan sapa kawan baru..

minta2 berkekalan mcm blogger kak azie dan eelobor(pegunjung blog setia citarasa rinduan)

Citarasa Rinduan said...

salam ziaah cik ila..

terima kasih follow blog citarasa rinduan

azzey said...

Citarasa Rinduan: Saya mmg tak sempat lah ni....br sekarang dpt tau....:)

Citarasa Rinduan said...

azzey--
itulah...ayu kadangkala banyak segmen ben yang tertinggal..

bila sempat online (waktu malam) baru dapat join..mujur cepat...

kalau siang ayu buat entry..memang entry berjadual..

Nur Mudrikah said...

waa..tahniah..jom baca sy pnya pulak..

iqbalhakimi said...

gud luck kak =)

Lulu caldina said...

good luck yer..

CuteOven said...

semoga berjaya ayu...
masak ape ari ni...
Insyaallah satu ari nanti kite akn singgah kedai ayu...

Ujang9897 said...

gd luck ek....caiyok2..hehe..

Fizzo said...

singgah bace cerpen dan terus follow... ;)

aidillah HAIMI said...

harapharap anda menang.

ehh. dila jalanjalan sini sambil follow. ^_^