CITARASA RINDUAN

Monday, December 20, 2010

Award masakkan dari blogger Mas (duniaku)

Salam, selamat malam…

Ewah…sejak en nuffnang dah sering timbul, asyik berblogging jer lah kerja aku akhir-akhir nie. Lagi seronok kawan-kawan blogger pun rajin tag dan beri award pada kita, giveaway yang aku anjurkan pun ada peserta yang sudi join...Thanks so much..

Kalau dah terima award tu,,,memang rasa dihargai gitu…lagilah mengeratkan silaturahim sesame blogger…Cuma, kalau tag yang melibatkan contest,… aku tiada skill nak ubah header ker, nak edit pic…memang kena hold dahulu…macam tag dari mamawana dan cikgu azreef..bukan tak sudi ambil..karang, kena posing baru berpeluang ambil yer..

Pagi tadi dapat award dari blogger masakan. Blogger yang sering bertandang ke blog citarasa rinduan, tak lain tak bukan, blogger Mas, duniaku…

Terima kasih Mas, atas kesudian berikan award comel ini kepada ayu….Tapikan, masa awal-awal berblog..aku gelar Mas sebagai kakak…hahahha..rupanya kami sebaya….kan Mas….30 tahun gitu….

Wokey, dah ambil award, kena pulak buat syarat-syaratnya….so, layan…

  1. Sejak bila anda mula memasak dan apakah masakan pertama anda.

· Seingat ayu masa darjah 2 umur 8 tahun, ayu dah cuba memasak ikan goreng, masa tu takut-takut jugalah, sebab meletop-meletop….

· kerana kak long sakit, tetap gagahkan diri juga….(orang felda, ibubapa ke kebun, anak buat hal dengan pengawasan kakak)…

***********************************************

  1. Sapa yang menggalakkan anda masak.

· minat memasak memang dari diri sendiri, sebelum ke sekolah menengah (time tu sekolah belah petang) ayu dah masakkan makanan tengahari untuk keluarga,,

· ingatkan dunia masakkan terhenti semasa ayu bekerja di akademi mahir….lucu, tuhan punya kuasa,,,ayu berkahwin dengan anak tunggal kedai makan citarasa rinduan…syukur…ibu mertua yang memberikan petua dah resepi beliau…terus sehingga kini, kerjakan memasak….

***********************************************

  1. Masakan yang paling anda suka masak dan digemari orang2 kesayangan anda.

· Sambal goreng (ada kentang, tempe, tahu, soon hoon, udang dll)....tapikan, en zalie nie dah terbiasa di citarasa rinduan, so.terlalu banyak makanan..kami tiada masakan yang paling digemari..semua okey….semua balun..

  1. Tag 5 orang blogger masak yang sering berkunjung ke blog anda..

· Cik mat gebu

· kak azlina

· k. Nur

· Qira

· Kak yatie (sinar kehidupanku)

3 ulasan:

Mas said...

salam ayu, maceh yer sudi ambik award dan jawad tag....
makin kenal tentang ayu...ayu anak peneroka yer, felda mana ayu, suami mas pun anak peneroka, kat felda keratong pahang....sejak kahwin baru mas kenal dunia felda, memang best....seronok kalau boleh balik sana....
moga persahabatan maya ni berkekalan yer ayu, seronok dapat kenal ayu...

Citarasa Rinduan said...

salam mas

ayu asal dari felda tenggaroh, mersing..felda nie, memang kenangan kanak-kanak banyak sangat..lagipun rumah dekat2 jer..

terima kasih bagi award yer.
rasa dihargai...

azzey said...

CITARASA RINDUAN: Ayu mmg layak dpt award nih..:)