CITARASA RINDUAN

Friday, December 3, 2010

BLOG OH BLOG!!.....

Alhamdullilah, hari ini..aku terpanggil join segmen si Ben Ashhari buat pada petang ini….tu dia….segmen agak senang …Blog oh blog. Jom korang dengar apa pandangku tentang Blog.

Syarat-syarat dan jawapannya adalah:-

  1. Header image TAJUK : Blog oh Blog !! okey bos…
  2. Sila salin dan jawab soalan berikut :

1. Usia anda berblog ..

10 bulan. 24 hari

2. Sapa mempengaruhi anda untuk membuat blog

Semestinya blog BEN ASHAARI

3. Perkara pertama yang timbul dalam kepala bila mendengar perkataan blog

Blogging, blogger, blogworking…..ais blog…hehehheheh

4. Mereka yang menjadi sumber inspirasi anda dalam dunia blog ..

Semestinya en zalie…selepas tu ibubapa dan adik beradik

Member blogger pulak

Cik mat gebu, Eita (wanita mutalib), Abang eqbal, Cikgu Isza, Kak lia (mamayma), Kak Lelord, Kak Azieazah, Cikgu Iman, Cikgu KalamHati, Eelobor, Azila (si comel yang ambil spm), Kak zaidah (comel), Kak Aja (dairy hatiku), Sekamar Rindu, Kak CT, Azzey, Kella

Dan blogger yang rajin blogging dan singgah ke Citarasa Rinduan

5. Bagaimana anda nak terangkan mengenai blog pada rakan anda yang buta IT

Blog sesenang ABC, tapi amat susah bila tak pandai nak menyanyi ikut rentak ABC…yang penting..kena TEKUN, SABAR dan TABAH

Paling utama, gunalah line apa-apa yang korang rasa laju..tak laju??? Jawanpan~Susah ooo nak blogging~…

Tapi, kalau buta warna aku tak boleh nak tolong…hehehehe

6. Dalam 100 patah perkataan , Apakah blog mampu mempengaruhi kehidupan seharian anda ?

Ya, sekarang nie, selain memasak di citarasa rinduan..setiap apa yang berlaku..akan ku kutip sebagai entry..sebab pengalaman yang ku lalui sedikit sebanyak boleh mengajar dan menjadi contoh sahabat-sahabat yang lain…

Kan pengalaman itu mengajar seseorang erti kedewasaan..

Tapikan, tak lah citarasa rinduan asyik blogging jer kerjanya…adalah jadual khusus untuk blogging…waktu malam khasnya

  1. Siap .. pastekan url anda di ruangan komen ..okey boss.

Nak join segmen ini..sila klik sini

24 ulasan:

My MiRa said...

hye dear...
wah join jugak yer...
mira nak join tapi tak dapat
sebab busy..jelesnyer
kamu dapat join..hehee
salam kenal...
semoga berjaya ya sayang..:)

eelobor said...

ehehehe, ben ni rajin buat segmen tul ler

Mat Gebu said...

Pantas betul ayu, saya cuma join satu jee, tak dann lah nak ngikut rentak si ben tuu..boleh mati kejung aku dibuatnya...hahaha...

Sis-Lin said...

Ayu BOLEHHH!!!!!..hahaha

Mat Gebu BOLEHHH!!!! hahahahah

Ummi Alifya said...

woww..pantas nye....alhamdulillah...

IMANSHAH said...

Eh Nama Saya pun ada dalam post ni..hehe

Citarasa Rinduan said...

my mira--
salam ziarah....join lah..senang segmen nie..

semoga kita dirahmati dan diberkati..amin

Citarasa Rinduan said...

eelobor--
kalau jumpa dia kat alamanda nanti...ko tanya jer ttg blog...sure dia jawap...percayalah!!!!

Citarasa Rinduan said...

cik mat gebu--
hahhahah...hari nie saya cuti..tu yang agak rajin...hehehehe

tapikan, saya suka segment wakil rakyat tu..
sure kulaijaya senyum selalu kalau dapat wakil rakyat mcm cik mat..

Citarasa Rinduan said...

sis lin--
hahhahaha

KAK PUN BOLEH!!!!!!

Citarasa Rinduan said...

ummi alifya--
salam.....wah, saya kena pantas. sebab asyik tertinggal jer segmen ben setiap hari

Citarasa Rinduan said...

cikgu iman--
cikgulah pencetus saya berblog....
saya suka masuk blog HOK SENGOTI

Scarlett O'Hara said...

Sy join jugak.Dpt kenal cik rindu.Kedai kat atas tu rasanya pernah saya lalu.Shoutbox tak jumpa so sy btau kat sini ye :Sy dah follow.Follow balik kalau sudi ye.

Citarasa Rinduan said...

hara--
wah...
okey saya terjah.
terima kasih masuk ke teratak citarasa rinduan

nanti terjah lah ke kedai yer

kasih suci said...

wah menarik ni...nak join jugak la...hehehehe

Muhamad Zaki Zafir said...

sy blm join lagi.insyallah, mungkin malam nnti.nasib baik singgah sini, dpt tau ada segmen lagi kat BA. :D

cikgu isza said...

rajin betul ayu join segmen ben.. jeles tau.. bukan ku tak sudi tapi sememangnya nak cari jawapan2 kepada persoalan tu memang memeningkan ibu yang berbadan dua.. ;)

penjejak.mimpi said...

salam..
cepatnye da join... saye baru 2 kali join segmen ben..
ni tengah perah otak nak cari idea nih.. :)

hasrul hassan said...

Salam .. singgah sini tgk entri yang BEn suruh buat tu.

http://hasrulhassan.blogspot.com

Salam perkenalan.

misz nana said...

teruskan berblogging :)

KimiCnoL said...

berblog memang best ;)
ADA AWARD NTOK AWAK
"1.Coolest Blogger Award??"

Nur Mudrikah said...

baru 10 bulan..tapi follower ramai..tahniah!

Matika Love said...

mamat pun dh join...blog oh blog....singgh aw...

aienzcruzzle said...

jalan2 cni dri blog BA..
jemput singgah blog saye..
http://aienzcruzzle.blogspot.com/
♥♥♥♥