CITARASA RINDUAN

Friday, December 3, 2010

Aku tertawan, kedua-duanya aku sambar

Assalamualaikum…jam 11pagi aku ke Bandar, beli mesin basuh dan pembersih karpet (vacuum), mulanya tak ada hasrat nak beli vacuum, bila aunty tu beri harga murah..aku sambar jer…

Dah 8 tahun asyik menyapu guna penyapu lidi..sekarang nie bila ada wang lebih..dah tiba masanya aku teruskan hasrat sambar vacuum carpet

Tadi dah test..okeylah..benda baru…enjin okey jer…minta-minta tahan 5-10 tahun….moga-moga

Mesin basuh pulak, aku beli jenis Panasonic…mesin lama jenama khind…rasanya…teringin nak pakai mesin basuh jenis automatic…

Sebelum nie, guna manual…aku ada beritahu korang, kalau jenis auto nie orang yang pemalas…tapi…bila difikirkan balik…kira okeylah kan…sekurangnya..bila aku ke kedai jam 6 pagi, baju dah siap kering….bila siap memasak jam 11 pagi…aku dah boleh balik dan menyidaikan pakaian

Kebaikan dan keburukan mesin basuh jenis auto?…adalah aku tanya kawan-kawan dan search dalam MR google seminggu dua nie,..cari pengalaman kawan-kawan yang memakai mesin basuh auto..hasilnya aku terus tertawan..




PS: dua terus aku tertawan…nasib aku tak capai tv screen yang gedabak tu…hehehehheeh

16 ulasan:

LinRosLy said...

Salam Ayu...

Tahniah! Beli Barang Baru...Sonang Kerja! Semua Guna Mesin....

cikgu isza said...

salam ayu,
jangan jadi saya.. mula beli benda2 tu punya semangat le buat keje sana sini.. lepas tu.. yang ado..
:D

Lelord said...

hehheheh guna oto senang dlm masa yg sama leh wat kije lain. ekekek kat sini lg senang dryer pun ade ade pas basuh baju masuk je dryer. tp akak slaalu jemur jek dlm bilik belakang. mana leh jemur kat luo..berdebu.

IMANSHAH said...

salam Ayu

mesin basuh rumah saya seminggu sekali je berfungsi, malas sangat, saya hnatar dobi

hysman said...

salam kak..
hehee..saye kat umah pon lg suka pkai auto machine jer..
alaa..bujang je kak.
tp bkn la pemalas cuma nk jimatkan masa..
tp camnepon manual lg bersih dr auto..percayalah..hohoho

Citarasa Rinduan said...

salam kak lin Rosly--
salam...
itulah, sekarang nie bila umai dah besar sedikit..ayu kena gunakan mesin..

nak uruskan en zalie makan minum, pakaian...lagilah keluar masuk hospital

sekarang citarasa rinduan dah ramai pelanggan..harap-harap berkekalan..amin

Citarasa Rinduan said...

salam cikgu isza--
itulah kan.harap-harap jangan awal2 jer saya rajin..

tapikan..bab basuh baju, saya memang kena basuh hari-hari..
duduk dengan mertua..saya jenis tak suka malas-malasan...
malu...

Citarasa Rinduan said...

kak lelord--
setujulah kak...jimat masa sedikit..
tengah hari customer ramai ayu kena lebihkan sedikit di citarasa rinduan..


wah...senangnya ada dryer...

Citarasa Rinduan said...

salam cikgu iman--
cikgu mai sini saya tolong basuhkan..hehehehehe

Citarasa Rinduan said...

hysman--
salam dik.
setuju..dulu kak anggap auto nie pemalas..nampaknya kena ubah pendirian nie..

makin hari semakin banyak tangungjawab....

hah!!! adeh..bab bersih tu..kena lah kak basuh guna mesin manual baju2 yang banyak kotorannya..

terima kasih kongsi pengalaman yer

Syafiq Rosli said...

hope kerja2 yang di lakukan lebih mudah..hehe

Citarasa Rinduan said...

salam syafiq..

amin..semoga kak dapat lakukan kerja2 rumah dengan cepat dan bersih..

Sis-Lin said...

kalau owang berkerjaya mcm ayu ni..mmg bagus beli semuanya auto..senang nak set time kerja rumah tu.. :0

Citarasa Rinduan said...

sis lin--
itulah dah tiba masanya ayu guna auto..semoga mudah kerja-kerja ayu..

eiela said...

cantik mesin basuh tuh.. bila la rumah nih nak beli mesin basuh baru cmtu, tp yg ada pun elok lagi..hehe..

Latest Entri :
Senyum Itu Sedekah
Bila Si Dia Bertanya

Citarasa Rinduan said...

eila--
saya ganti sebab mesin lama dah rosak..pengering dah lemau...

jangan membazir..pakai yang ada yer